Az ATV értesülései szerint a főpolgármester berágott azon, hogy a fővárosi önkormányzat alól több budapesti fejlesztést is kiszerveznének.

Az ATV értesülései szerint eléggé berágott azon Tarlós István főpolgármester, hogy az Orbán-kormány több olyan fejlesztést is saját hatáskörbe vonna, amely amúgy a fővárosi önkormányzat alá tartozna. Éppen emiatt lehet, hogy hetven évesen már nem vállal be egy újabb főpolgármesteri ciklust.

Tarlós nem indul a főpolgármesteri címért, mert Orbán a feje fölött tenné rá a kezét Budapestre?

Tarlós István főpolgármester, mellette Süsü, a sárkány figurája a Fővárosi Állat- és Növénykert Holnemvolt Vár névre keresztelt játszóparkja Hetedhét Palotájában a megnyitó napján, 2018. május 17-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Kovács Attila

A lap szerint a biztosítékot egy a hét elején beterjesztett törvényjavaslat verte ki, amit az országgyűlés pénteken már meg is szavazhat. (A javaslat a "Budapest és az agglomeráció fejlesztésével összefüggő állami feladatokról, valamint egyes fejlesztések megvalósításáról szóló törvényjavaslat" névre hallgat.)

A hvg.hu cikke szerint ha megszavazzák a javaslatot, akkor "a jövőben kiemelt budapesti fejlesztésnek számítanak azok a költségvetési vagy EU-s forrásból finanszírozott budapesti kormányzati fejlesztések, amelyeket a központi költségvetési szervek vagy állami gazdasági társaságok valósítanak meg, és amiket a kormány rendeletében kiemeltté nyilvánított.

A törvénytervezet alapján ráadásul nem a Fővárosi Önkormányzat, hanem egy, a magyar állam százszázalékos tulajdonában álló nonprofit gazdasági társaság feladata lesz a kiemelt budapesti fejlesztések előkészítése" – áll a cikkben. 

Ráadásul a javaslat egy fogalmat is tartalmaz, a "kiemelt nemzetközi sporteseményt" amely a lap szerint akár egy későbbi olimpiarendezést is előrevetíthet – akár a budapestiek akarata ellenére is.

Ez pedig eléggé csípi Tarlós szemét. 

A 168 óra cikke szerint ezért: "Magyarán nemcsak a hatósági ellenőrzések, hanem az önkormányzati és egyéb társadalmi kontroll lehetősége alól kivonná a kabinet a budapestiek közös vagyonát jelentő nagyberuházási helyszíneket, miközben állami tulajdonba vonná a ma még önkormányzati ingatlanokat is. Mindez pedig egyértelműen Tarlós István eddigi beleszólása, s egyes beruházásokat, projekteket érintő alkuhelyzete ellen tett lépés, amely nyilván a mindenkori főpolgármester és Fővárosi Önkormányzat kezét is köti."

Az ellenzék sem örül ennek, a hvg.hu cikke szerint Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő úgy látja, ez a büntetés a választási eredményért Budapestnek a fidesztől. A DK-s Gy. Németh Erzsébet fővárosi közgyűlési képviselő szerint a főváros feje fölött átnyúlva szerezne teljhatalmat a Fidesz a törvényjavaslattal.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Tarlós ha nem találnak helyette más befutásra alkalmas szervilis nagyszájú egyedet el fog indulni és ki fogja szolgálni a ner-t.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Ákos Kertész. -- Facebook
Így igaz. Valóban, amiről azt hiszi és tudja, hogy NEKI a legfontosabb, azon tényleg állandóan rajta a keze. Méghozzá a nadrágzsebén keresztül.
És markolássza is állandóan.
kokopelli
@papa.49: .vazze,akkor mégsem lesz "Chuck Norris" tér? Pedig a turisták unokái
a "K.K"-n (Kinder Kanal) állandóan nézik a régi filmjeit! Niveau max. 10 év ;-))!
Sámannus
Nagy utat tettél meg Spítyu jövőre már akár csövezhetsz is, ha akarsz csokizhatsz tovább.
Edmond Dantes
@Eladott Ország: Orbán nem olimpiát akar,hanem az azzal járó giga beruházások hasznát.Felépíti most azt az óriás atlétikai stadiont,valahol a Csepel sziget környékén,amelynek a kihasználtsága botrányosan röhejes lesz,viszont a telek árán,meg a beruházáson hatalmasat tud majd kaszálni a nemzet heréje,Tiborcz.Most már az újabb kétharmaddal még a látszatra sem ad,olimpia nélkül is olimpiát rendez magának.
Yoda69
Jó döntés, bár eddig is orbán tartotta a porazat a kezében.
Dr plágium
A gázszerelőnek kevés a munkája, nincs pénze...valahogy biztosítani kell neki a megfelelő bevételt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.