Akárhonnan is nézzük, bizonytalan helyzetbe sodorhatja a közvetlenül nyugdíj előtt álló embereket a kormány azzal, hogy megszüntetné a foglalkoztatásuk során érvényesíthető szociális hozzájárulási adókedvezményt. A munkahelyvédelmi akciótervhez is hozzányúl a kormány jövőre, aminek során az 55 év feletti munkavállalók kikerülnének a kedvezményezetti körből. Az indoklás szerint azért sem szükséges fenntartani ezt a kedvezményformát, mert a nyugdíjasok foglalkoztatása jövőre még kedvezőbb lesz, ugyanis egyáltalán nem kell majd szochót fizetnie a munkáltatónak. Igenám, viszont - ahogy korábbi cikkünkben kifejtettük - az érvelés logikájában nem kis űr tátong. Magyarországon a nyugdíjkorhatár 65 év, így joggal merül fel a kérdés, mi lesz a dolgozni vágyó, nehezen munkát találó 55 és 65 év közöttiekkel? A helyzet az ország azon megyéiben még kritikusabb, ahol a munkanélküliség még ma is nagyobb problémát jelent a munkaerőhiánynál. Számításaink szerint jelenleg nagyjából 111 ezer 55...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr frédikántor
@Shikari: Egyszer már neked is kivehetnék az ujjaid alól a klaviatúrát. Ennyi ökörséget, amennyit te összefirkálsz itt, ehhez már ész sem kell...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
maci0427
A Nyugdíjasok Foglakoztatása ? Szégyen ! Örüljön a nyugdíjas , hogy nyugdíjas és pihenjen otthon ! Amennyit befizetett a kasszába és amennyi évet ledolgozott, annyi lesz a nyugdíja ! De vigyázat ! -- A mostani és a majdani Nyugdíjasok Tovább Dolgozása lesz az alap arra , hogy a Kormány Felemelje majd a Nyugdíjkorhatárt 67 - 70 évre a nem is olyan soká eljövő időben! Tehát, akik majd 67-70 éves korukban tudnak csak nyugdíjba menni, vagy soha, azok gondoljanak majd erre is !
maci0427
@Shikari: --- Marhára félreértettél ! A nyugdíjasok mindig is dolgoztak és dolgozhattak ha akartak és volt még erejük ! Így az Édesanyám Édesapám is ! Régen teljesen adómentesen majd utána ha be volt jelentve akkor adót fizetve de legjobb volt feketén ! De ! Vedd már észre azt, hogy a mostani világban amikor a sok nyugdíjas és a kevés adófizetőket emlegetik, nyilván az a legjobb , az lenne a legjobb a mindenkori kormánynak, hogy minél kevesebb legyen a nyugdíjas és minél kevesebb nyugdíjat kelljen kifizetni a már nem nyugdíjkasszából, mert ilyen már nincs, megszüntették ! Így nyilván ha meg lesz az alapja az emelésnek, akkor meg lesz emelve 67 - 70 évre ! De ez az alap az, hogy a mostan nyugdíjasoknak nagy a munkakedve és ereje , hiszen minek engedjék el őket ilyen korán / 2022 től 65 év / nyugdíjba, ha tudnak még dolgozni ! Régen ez a kérdés fel sem merült így és ilyen aljas formában ! A fekete munkát végző nyugdíjast nem tudják leellenőrizni és számolgatni, de ha belép egy szövetkezetbe vagy adót fizet már statisztikailag tudják azt, hogy mennyi nyugdíjasnak van kedve dolgozni ! Ez a különbség !
nezelodo
@maci0427: "Minél kevesebb nyugdíjat kelljen fizetni a nyugdíjkasszából..."
Na pl az ukrán szavazatvásárlásnál nem nagyon zavarta a dakota vezért, hogy mibe kerül, és hogy ürül az általunk összedobott nyugdíjkassza.
kereső
@nezelodo: azért azt tudni kell, hogy a "nyugdijkassza" 2013 óta szufficites- azaz, többletes! Több a befizetett járulék, mint a kifizetett nyugdij- a többlet természetesen a folyó államkasszát gyarapitja, nem ám hogy félre tegyünk-vagy alapot/vagyont hozzunk létre a jövő nyugdijasainak a jelenleg befizetett járulékaiból.Nyugdijvagyon tényleg volt -állami- 1999-ig.Akkor kiflicsücsök szenátorasszony hathatós kormánybiztosi felügyelete mellett felszámolták- valahová lett az is,.Ugyanigy járt az egészségpénztári vagyon is.
maci0427
@nezelodo: Ha a választások megnyeréséről van szó, akkor senkit semmi nem zavar ! Így őket sem zavarja semmi ! Azt, hogy a nyugdíjkasszában mennyi és mi van nem tudjuk, lehet, hogy valóban dugig van ! -- De nyugdíjkassza nincs már, mert helyette a szociális kasszából fizetik ezt , ez egy szociális alap és ebből fizetik ki nyugdíjakat és a szociális jellegű más dolgokat !!! Brrrrrr ! .A gond ott van , hogy Magyarországon igaz állítólag munka is kevés van, vagy bizonyos munkákat nem akarnak elvállalni emberek, de munkaerő is kevés van ,de ha növelik a nyugdíjkorhatárt akkor nyilván az emberek tovább fognak dolgozni, vagy xarért leszázalékolják őket , na és tudjuk azt, hogy az idősebb emberek nem olyan finnyásak mint a fiatalok és sok piszkos munkát is elvállalnak ! Rafinált ügy ez, jól ki van találva éppen úgy, mint a választási törvény is !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.