Július közepétől augusztus elejéig négy hétvégén a gyalogosoké a Szabadsághíd. A második ilyen hétvégén így változik a közösségi közlekedés.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint július 14. és augusztus 5. közötti hétvégéken a Szabadság hidat lezárják a járműforgalom elől, emiatt több járat közlekedési rendje ideiglenesen módosul. Így ezen a hétvégén is zárva lesz a híd szombaton és vasárnap a forgalom és a tömegközlekedés számára.

Ezen a hétvégén is a gyalogosoké a Szabadság híd – így változik a közlekedés

Salsát táncolnak a forgalom elől elzárt budapesti Szabadsághídon 2018. július 15-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Mónus Márton

Ezek a változások lesznek a hétvégén:

- A kiskörúti villamosok (47-es és 49-es) a pesti belvárosban nem közlekednek, így ezen a szakaszon – a Deák Ferenc tér M és a Szent Gellért tér M között – az M3-as metrópótló busz és az M4-es metróvonal igénybevétele javasolt, továbbá a Zugló vasútállomástól a Fővám térig meghosszabbított útvonalon közlekedő 72-es trolibusz is.

- A 7-es autóbusz mindkét irányban megáll a Gárdonyi tér megállóhelyen is, továbbá alternatív eljutási lehetőséget biztosít a belváros és a Bartók Béla út térsége között.

- A budai oldalon a villamosok a megszokottól eltérő rend szerint közlekednek: az 56A és a 61-es villamosok Hűvösvölgytől meghosszabbított útvonalon járnak – előbbi a Krisztina körúton és a Bartók Béla úton át Kelenföld vasútállomás M-ig (a 49-es villamos helyett), utóbbi pedig az Alkotás utcán és a Fehérvári úton a budafoki Városház térig jár (a 47-es és 48-as villamosok helyett).

- A Savoya Park a Móricz Zsigmond körtér felől a 17-es villamossal érhető el.

- A július 20/21., 21/22., 22/23., 27/28., 28/29. és 29/30. éjszakákon az Múzeum körúti/Károly körúti Astoria M megállókat érintő éjszakai járatok a villamosmegállók helyett a Hotel Astoria, valamint az irodaház mellett lévő buszmegállókban állnak meg. A július 21-22. és 28-29. hétvégéken ezekben a megállókban áll meg a 9-es autóbusz, a 72-es trolibusz és az M3-as metrópótló járat is, azonban a hajnali, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felé közlekedő 100E autóbuszra a villamosmegállóban lehet felszállni.

Itthon - 2019. March 21., 21:23
Véget ért a Hankook-sztrájk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Nagyszerű. És ki fizeti a takarítást? Nagy üzlet. Ki a francnak hiányzik. A magamutogatókon kívül. Mert egy hídnak nem ez a dolga. Pistike népszerűsít, hátha jövőre, mégis?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. March 21., 17:13
Palvin Barbara angyal lett