Megduplázódott 2010-hez képest a családtámogatásra jutó összeg, amely így eléri a 2000 milliárd forintot – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a jövő évi büdzséről szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A miniszter elmondta, az adókedvezményeknek köszönhetően 2011 óta mintegy 2250 milliárd forint maradt a családoknál.

Kásler: 2010-hez képest megduplázódott a családok támogatása

Fotó, címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi

Hozzátette, nemcsak a "materiális javakat" növeli a kormány, hanem nagy hangsúlyt fektet az iskolák, óvodák felújítására, támogatására, és mindez jövőre is folytatódik.

A miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt is mondta, hogy a kedvező gazdasági és politikai környezet, valamint az emberek szorgalma miatt történelmi mélyponton van a munkanélküliség az országban. Ugyanakkor az átlagbérek az utóbbi hat évben 51 százalékkal nőttek.

A mélyszegénységben élők helyzetén is változtatott, hogy sok munkalehetőség van, sőt bizonyos területeken munkaerőhiány is kialakult – tette hozzá.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
"2011 óta mintegy 2250 milliárd forint maradt a családoknál."...Az Orbán családnál, a Rogán családnál, a Mészáros családnál...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@tulipan: Nekem rendszeresen hintik a baromsagaikat, de a cikkrol SOHA nincs egyetlen megjegyzesuk sem. Akkor mirol is beszelnenk? Mit uzengessek vissza a sajat szemelyemrol? Eleg az, ha en tudom, hogy ki vagyok, - o"roluk csak sejtem, mert latszik, hogy kik ok -, a tobbi viszont marhara nem erdekel, : amikor latom, hogy ok "valaszolnak" nekem, akkor ugrom a kovetkezo uzenetre, oda sem nezek a monitor baloldalara, igy aztan meg csak nem is idegesitenek.
Mindenki monologizaljon ugy, ahogy akar.
1magyar
De hiába ha a megszült és a szülő "munkaerő" egészségügyileg nincs megmentve "értékmentés" ) akkor nem indulunk a 0-ról sehova.
csipetke
@babp1982: 19:48 Ez a fidesz színvonala.Náluk nem feltétel a saját gondolat,majd megmondják,hogy mit gondolhatsz,mit mondhatsz,mit tehetsz.De látszik,hogy a kásler felett álló sincs jól elengedve észügyileg,mert kásler a szócső..
tulipan
@csipetke: A pénzjutalom, csak akkor jön ha teljesítik az elvárást! Mint a kutyáknál! :)
evacica
@karma1: Tudom, sajnos érdekelt vagyok a témában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.