Saját kérésére és lejáró mandátuma miatt távozik Budapestről és a diplomáciából Rastislav Kácer szlovák nagykövet. A magyar politika átalakulását veszélyesnek tartja, szerinte Magyarországot most nem vennék fel az EU-ba, a demokrácia rossz állapotban van, Orbán Viktor szerinte prófétának képzeli magát, de ez csak autokrata törekvésekben látszik. A hazai politika és üzlet kapcsolata inkább vadkeleti, mint nyugati – derül ki a Denník N vele készített interjújából. Még a fejlettebb nyugati demokráciákban is van ráhatása egymásra az üzletnek és a politikának. Minél inkább északnyugatra haladunk, annál kevésbé. De délre haladva épp ennek az ellenkezője igaz, ami egy érdekes kulturális tengely. Szlovákia inkább a nyugati kapcsolatrendszerhez hasonlít, vagyis az üzletemberek a választások előtt a támogatásaikkal próbálják előfinanszírozni a pozíciókat, nevezzük ezt politikai befektetésnek. Én ezt bizánci berendezkedésnek hívom. Budapesten ez teljesen másként van: a vezető teljesen...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
"Szerinte a kilencvenes évek utáni időszakban a legjobban a csehek álltak, majd a magyarok, jóval lemaradva pedig a lengyelek, miközben annyi változott, hogy a csehek kilőttek, a lengyelek elképesztő módon bővültek, Szlovákia pedig lehagyta Magyarországot."
Yoda69
@Manhattan: Sot mara mar masodikak vagunk az Unioban. Hatulrol.
Yoda69
@Shikari: orbannak nem celja a migracio megallitasa. Ha az lenne akkor tevekenye kozremukodne a kozos megoldason az Unioval. orban a migraciot hasznalta es hasznalja a hatalma megorzesere. Ezt csak a felkegyelmu fideSS buzeransok nem latjak at.
tudode
Pechje az ELSZABADULT végvári parancsnoknak, hogy a világháló jóvoltából NINCSENEK HATÁROK!
.
Rengetegen CSODÁLKOZNAK, hogy ezt a féktelen kúrmányt a VÁLASZTÓK fenntartják lassan a CSILLAGOS ÉGIG, miközben ugyan ÖSSZEKUTYULTÁK az ország gazdaságát, mindenét, miközben a FÉL ORSZÁG számolgatja a garasait a hó vége felé, ha EGYÁLTALÁN VAN MIT SZÁMOLGATNI!
.
A történelem folyamán MINDIG ROSSZ LÓRA tettünk, de ez a DAKOTA LÓ a világ csodája!
Aki Én
@Shikari a nemzet hülyéje: Miért, orbán mit ajánl? Ő az egyetlen, akinek létkérdés a migráció, aki erre és csakis erre építi propagandáját. Ha valakinek, hát neki érdeke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.