Valószínűleg kötelezettségszegési eljárást indít a "Stop Soros" törvénycsomag miatt Magyarország ellen csütörtökön az Európai Bizottság – jelezték szerdán brüsszeli források.

Kötelezettségszegési eljárás indulhat a "Stop Soros" törvénycsomag miatt

Fotó: YouTube/hirdetés

Uniós tisztségviselők arról számoltak be, hogy

a bizottság úgynevezett hivatalos felszólító levelet küld a magyar kormánynak, és ezzel megindul az eljárás a júniusban elfogadott jogszabály és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás ügyében, amelyet több szempontból is aggályosnak találtak a testület szakértői.

A magyar hatóságoknak várhatóan egy vagy két hónap áll majd rendelkezésükre, hogy válaszoljanak az ismertetett kifogásokra.

Ha a levélre nem érkezik válasz, vagy nem tekinthető kielégítőnek, akkor az Európai Bizottság dönthet úgy, hogy a jogsértési eljárás következő lépéseként úgynevezett indoklással ellátott véleményt küld Budapestnek.

Ezt követően szükség esetén az Európai Bíróság elé vihetik az ügyet.

A bizottság egyik szóvivője korábban azt hangsúlyozta, hogy figyelembe fogják venni a Velencei Bizottság értékelését is. Az Európa Tanács alkotmányjogi kérdésekkel foglalkozó szakértői testülete a törvénycsomag bizonyos rendelkezéseinek visszavonására szólított fel, rámutatva, hogy azok súlyosan akadályozzák a törvényesen működő civil szervezetek tevékenységét.

Kötelezettségszegési eljárás indulhat a "Stop Soros" törvénycsomag miatt

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szavaz a kormány "Stop Soros" törvénycsomagjáról az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 20-án. A törvényhozás 160 igen, 18 nem szavazattal fogadta el a törvénycsomagot, amely alapján büntető törvénykönyvi (Btk.) tényállás lesz az illegális bevándorlás elősegítése, támogatása. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormány indoklása szerint az újabb alaptörvény-módosítás célja, hogy megvédje Magyarország nemzeti szuverenitását és megtiltsa idegen népesség betelepítését az országba, a "Stop Soros" törvénycsomag pedig büntethetővé teszi az illegális bevándorlás elősegítését és szervezését.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Az EU KÖTELEZETTSÉGSZEGÉSI eljárása a "falusi gyerekkel" szemben annyi, mint a HALOTTNAK a CSOK!
.
Az EU megalakulásakor nem számolt azzal, hogy MAJDAN az egyik tagállamnak nem lesz jobb DOLGA, mint megajándékozni EURÓPÁT a mindenre, mindenkire RÁTELEPEDŐ narancsos bacilust!
.
Hat-hatják feltételes módban, LEPEREG RÓLA, mint falról a borsó! Megedzette a jó édesapja!
justhpeter
Orbán a vergődésen kívül nem is ért máshoz.
papa.49
@Jozefina: A távozó nagykövet jól kiismerte a fütyiszes fiúkat !!!
simmering73
Ennyit vergődni ezen. Az EB-nak már rég picsán kellett volna rúgni ezt a debil kormányt.
papa.49
@simmering73: Az EB. vezetése egy impotens banda, sajnos nem tesznek semmit, pedig már ez első lenyúlások után tudták mi a dörgés, régen picsán kellett volna rúgni a csutit meg a bandáját, ehelyett próbálják ,,jobb belátásra,, bírni, persze mikor a bokszos már vérszemet kapott, itt lehet kaszálni rendesen, akkor majd leáll, hát nem fog leállni !!!
papa.49
Lehet, hogy a Soros nem fog nevetni a végén de hogy mink NEM A BIZTOS !!!
Eladott Ország
Harrach Hagyományőrzésbőlnemreggeliznek Péter tegnapi, a Népszavában megjelent veretes interjújáról feltétlenül kell szólnom pár szót, főleg most, hogy a világ szégyene Stop Soros, valamint a büdöstalpú alaptörvény-fércelés okán a megállíthatatlan Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen. Szóval a KDNP nevű gittegylet frakcióvezetője, az éhező gyerekek védőszentje kinyögte, hogy a nyakló nélküli sorosozás valójában ócska politikai marketingeszköz. Tudtuk, csak nem sejtettük, lefordítom a szaporodó trollok kedvéért: átbasszák az agyatokat. A ti agyatokat is, nem csak a hazaáruló büdöslibsikét. A sorosozás jelen állás szerint a Fidesz hatalomban maradásának eszköze. Az sem túl drága ehhez, hogy benneteket kreténnek nézzenek. Harrach mondja, nem én.
Eladott Ország
A csúti vajda putrit csinált Magyarországból, egy lelakott putrit. Amihez hozzáér az szarrá megy. Minél jobban öregszik a (fel)csúti csótány, annál jobban kiülnek a mocskos pofájára a gypsy vonások. A mentalitása meg egy az egyben az: szotyihéjköpködő, tolvaj, rablógyilkos, fehér zokni a fércmű öltönyhöz, és makkos cipő. Cigodát csinált a budai várból EU-s és közpénzből. A románoknál vannak ilyenek. www.nyugat.hu/tartalom/cikk/banffyhunyad_cigoda
F_Viktor
@papa.49: Írod:
"A távozó nagykövet jól kiismerte a fütyiszes fiúkat !!!"

Ugyanilyen jól kiismerte a világ összes magyarországi nagykövete, akik rendszeresen küldik haza jelentéseiket. Így nem kell csodálkozni, hogy a világ vezetőinek legnagyobb része kiközösítette a magyar birkák nagyvezérét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.