Az LMP szerint a büntető törvénykönyv változtatásának célja a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozása, tovább szűkítve ezzel a politikai viták nyilvánosságát.

Odaszúrt egyet Gyurcsánynak az LMP

Fotó: YouTube/ATV

Kanász-Nagy Máté szóvivő szerdai tájékoztatóján elmondta:

pártja szerint nem a politikusokat kell jobban védeni, hanem minden zaklatást meg kell előzni, ehhez pedig ratifikálni kell az isztambuli egyezményt.

Emlékeztetett: a büntető törvénykönyv módosítása kiegészítené a zaklatás minősített eseteit azzal, hogy azt hivatalos személy sérelmére, hivatali tevékenységgel össze nem egyeztethető helyen vagy időben követik el. Ezt kettő, súlyosabb esetben három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnék.

Egy politikus kiemelt közszereplő, többet kell tűrnie a véleménynyilvánítás keretében, mint egy magánembernek – jelentette ki az LMP szóvivője.

A tájékoztatón a politikus kérdést kapott Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzésével kapcsolatban is, amelyben a DK elnöke bírálta azokat az ellenzékieket, akik megszavazták a képviselői fizetések emelését.

Én a privatizáció során meggazdagodó és milliárdossá váló Gyurcsány Ferenc ilyen irányú kijelentéseivel nem szeretnék foglalkozni

- kezdte válaszát Kanász-Nagy Máté, majd hozzátette:

az LMP nem szavazta meg a javaslatcsomagot.

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indíthat a "Stop Soros" törvénycsomag miatt Magyarországgal szemben, a politikus közölte: a legkisebb baj az eljárás kilátásba helyezése a jogszabály miatt, amely az LMP szerint alaptörvényt sért, alkalmas a gyűlöletkeltésre és a civilek vegzálására.

Arra a felvetésre, hogy a jövőben kormányhatározatban jelölhetik ki az állami vállalatok vezetőit, úgy válaszolt: az állami vállalatok pénzmosodaként működnek, ezen funkciójukat pedig még inkább megkönnyíti a változtatás.

Eddig a parlament többsége, vagyis a Fidesz-KDNP nevezte ki ezen vezetőket – mutatott rá –, előfordulhat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a saját képviselőiben sem bízik, ezért rendeli magához a jogot – tette hozzá.

Beszámolt arról is, hogy pártján belül még mintegy 4-5 fegyelmi eljárás van folyamatban, ezek várhatóan a héten lezárulnak.

Közölte azt is: az elnökség már rendezte Demeter Márta párttagságának kérdését, így a politikus hamarosan a párt tagjává válik.

Forrás: MTI

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
lmp. akinek nem inge ne vegye magára, úgy tűnik ez az ing a tietek is !!!
Nézzetek magatokba és maradjatok csöndben fütyiszes segédcsapat !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
babp1982
@kereső: nem kapott répát már régen az a baja-:)) Persze amilyen rusnya nem is csoda az eszéről nem is szólva-:))
JAJMÁR
Micsoda szerencse, hogy van fėszbuk. A hiteles infoàramlàst ės szemėlyes politikai alàzàst hogy meg hol lehetne màr ilyen szėpen ? Stìlusosan? Meg önfėnyezve?
Ez az egyetlen platform, de sietni kell, nemtart sokàig.
verőce21
@Yoda69: (15:02) Egészségedre neked is! Minden megjegyzéseddel csak erősítetted a (09:32) állításaimat.
Yoda69
@verőce21: Akkor orulj neki.
Gondolom nem voltal penge iras ertelmezesbol az altalanosban.
Meg azert tanulmanyozd at a Magyar Ertelmezo Szotart is :)
verőce21
@Yoda69: (03:50) Te írásból sem voltál "penge" általánosban! :)
Mert mit cáfoltál az állításaimból? Csak megerősítetted őket téves magyarázataiddal!
Neked az ismereteidet kellene előbb gyarapítani, ha hozzá akarsz szólni, mert így csak a hiányosságaidat mutatod be!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.