Az Európai Bizottság a kötelezettségszegési eljárásban az Európai Unió Bíróságához fordult Magyarországgal szemben, mert véleménye szerint az energiahálózati díjakra vonatkozó jogszabályai miatt nem felel meg maradéktalanul a harmadik energiaügyi csomagnak – közölte az uniós bizottság csütörtökön.

Az Európai Bizottság eljárásának megindítását azzal indokolta, hogy a magyar jog kizár bizonyos költségtípusokat a hálózati villamosenergia- és földgázdíjak kiszámításából, megsértve ezzel a villamos energiáról és a földgázról szóló rendeletekben előírt költségmegtérülési elvet.

Ezenfelül azt is megállapította, hogy Magyarország energiaügyi jogszabályaiban olyan módosításokat fogadott el, amelyek korlátozzák a piaci szereplők azon jogát, hogy a nemzeti szabályozó szerv hálózati díjakra vonatkozó határozatainak teljes körű bírósági felülvizsgálatát kérjék.

Az Európai Bizottság 2015 februárjában felszólító levelet, 2016 decemberében és 2017 áprilisában pedig egy-egy indokolással ellátott véleményt intézett Magyarországhoz e kérdésekkel kapcsolatban.

Mivel a magyar intézkedések továbbra sem felelnek meg az uniós jogszabályoknak, a bizottság úgy határozott, hogy e kérdéseket az Európai Unió Bírósága elé terjeszti.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Természetesen csak narancsos Dagdék haverjai rúghatnak labdába, nincs ezen mit ámulni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
A nagy rezsiszilárd ezt is elintézte!!!??
durbincs
@tulipan: NyüvesHerélt a samponját vigye,a becsinált szagot a medvék kilométerekről megérzik?
papa.49
Megint kinyitják a saller zsákot a csutigörény feje felett !!!
durbincs
@papa.49: ezt mondja amióta itt picsog ? azóta mindig győznek ? reá kuláznak ezek mindig,a maga kobakjára ? @papa.49: lehet maga a kulás szerencsemalacuk ?azt 1 kula 1 győzelem?
tulipan
@durbincs: : Hiába is tátogsz, ilyen kétségbeesetten, Te narancsnyik, seggnyaló Sügér, nevetségesesn SABLONOS vagy és módfelett UNCSI!!! Úgysem érdekelsz SENKIT! :)
durbincs
@tulipan: Herélt kapja nyakába a lábát, medvét láttak ? a kertek alatttt ?+ @csak úgy...:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok