Az LMP etikai bizottsága Szél Bernadett társelnököt és Ungár Péter országgyűlési képviselőt három évre eltiltotta minden párttisztségtől, ennyi ideig kongresszusi küldöttek sem lehetnek. Az elnököt azért büntették, mert tárgyalt a visszalépésekről.

Az ítélet különlegessége, hogy bár Szélt három évre eltiltották a párttisztségektől, nem kell lemondania az elnöki posztról, azaz eltiltása ellenére viselhet párttisztséget.

Dráma az LMP-ben – Szél Bernadett visszavonul, hogy elgondolkozzon a jövőjéről, de ehhez most időre van szüksége – Sallait visszavették a pártba

Szél Bernadett. MTI Fotó: Soós Lajos

Visszavonul gondolkozni Szél Bernadett

Miután az LMP etikai bizottsága Szél Bernadettet is eltiltotta a tisztségviseléstől, amiért a kampány alatt más pártokkal egyeztetett a visszalépésekről, a társelnök most visszavonul gondolkozni

- írja a 444.hu.

Bár a döntés szerint a mostani tisztségéről nem kell lemondania, de Szél Bernadett most Ungár Péter lapjának, az Azonnalinak mondta azt, hogy

a jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznia, de ehhez most időre van szüksége.

Szél közleménye szerint – amit az Azonnali szerkesztőségének juttatott el- ő is csak az éjjel kapta meg az LMP etikai bizottságának döntését és maga is még értelmezni próbálja annak tartalmát.

Mindenesetre már most látszik, hogy a jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznom. Ehhez nyolc év megállás nélküli küzdelem után időre van szükségem

- írta.

Szél azt is hozzátette:

megfontolt döntést fog hozni, és amint megvan, a nyilvánossághoz fog fordulni.

Sallait visszavették

A Moldován László által vezetett etikai bizottság egyébként nem volt mindenkivel ennyire szigorú.

Sallai Róbert Benedeket például visszavették a pártba.

Korábban azért zárták ki, mert rátámadt Hadházy Ákosra. Azóta Hadházy otthagyta a pártot, Sallai büntetését pedig ötéves tisztségektől való eltiltásra enyhítették.

„A mai naptól újra az LMP tagja vagyok”

– közölte Facebook-oldalán Sallai Róbert Benedek.

Hozzátette:

másodfokú eljárásban a párt etikai bizottsága megváltoztatva a fegyelmi eljárás eredményét, enyhítette a kiszabott szankciót és a kizárás helyett meghatározott időre az LMP tisztségektől való eltiltásra enyhítette a büntetését.

Hadházy már nem tudja követni a fejleményeket

Én már nagyon nehezen tudom követni, kik ellen van már fegyelmi eljárás. Én e-mailen kaptam meg a határozatot, hogy két évig semmilyen párttisztségért nem indulhatok

– számolt be korábban Hír TV Online-nak Hadházy Ákos, akit 2 évre minden pártbéli tisztségtől eltiltotta az LMP fegyelmi bizottsága.

A volt társelnök ellen azért vizsgálódtak, mert az LMP döntéshozóinak határozata ellenére egyeztetett az MSZP-vel a választások előtt. Hadházy bár sokat vacillált, végül kilépett az LMP-ből.

Hadházy kilépését Sallai Róbert Benedek azzal kommentálta, hogy szerinte "az érték nélküli nárcisztikus szerencselovagok ideje leáldozott" – írja a HírTv.

Forrás: azonnali.hu, 444.hu, 24.hu, HírTV, zoom.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Bejott amit josoltam, hogy sallai bunko benedeket visszaveszik.
Es az is tuti hogy tovabbra is siffer iranyit a hatterbol.
Mocskosabb part mint a fideSS.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Ez olyan volt, mint a 9.11-es ikertornyok ledőlése utáni állapot, amikor a rendezők megállapították, "Jobban sikerült mint gondoltuk!" :)
Yoda69
Ha ezek utan nem lep ki az elempebol, meg lesz rola a velemyem.
Yoda69
@verőce21: Nem mindenki. A magyar nep tobbsege tovabb sziv.
Azt nem vitatom a fideSS buzeransok akik kozel vannak a konderhoz valoban jobban jarnak.
terlasz
@Gauntlet: @simmering73: Ha így leegyszerűsítve általánosítunk, akkor igazatok lehet.
Valódi megoldást még senki nem tudott javasolni, de kritizálni annál inkább...
lampa laz
Visszavonul, h elgondolkozzon... aha, és van mivel ezt megtedd?
wagabund
már csak idő kérdése, hogy az LMP afgán tanácsadója körül is botrány legyen...most hallottam a rádióban, hogy igencsak meg akarja mutatni, a migráns jó nekünk...mert ha nem, akkor könnyen előfordulhat, hogy radikalizálódnak az itt élő, most még békés migránsok...

véleményem szerint fenyegetést lehetett érezni a beszédében(ből)...mindenesetre az LMP jól megfizeti..

szerintem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.