A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Két kisgép behatolt a paksi atomerőmű tiltott légterébe

Közleményük szerint az atomerőmű munkatársai csütörtök este értesítették a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központját, mivel az atomerőmű körzetében lévő tiltott légtérben kisrepülőgépeket észleltek. A honvédségi központ ezért riasztotta légvédelmi készenléti szolgálatát.

A vadászgépek a tiltott légtér megsértése nélkül azonosították a két AN-2 típusú kisrepülőgépet, amelyek Dunaújvárosban szálltak fel, majd oda érkeztek vissza. Leszállásuk után a rendőrsök "intézkedés alá vonták őket", a Gripenek pedig visszatértek a kecskeméti bázisra – közölte a HM.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com, illusztráció

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Gondolom, tobben kiszaladtak es az okluket raztak az eg fele, mint ahogy ezt egy utos legvedelem tenne kb. Albaniaban...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@kisrigó: Nem fogsz róla semmit hallani mert titkosítják vagy 80 évre )))))))))))))))))))))
Nevetek, pedig sírnom kéne, hogy a vadbarom bazsalaca irányításával szépen megstuccolták a radarállomást a Zengőn, mert ugye akkor látna az Paks felé is !!!
De a bánatos balfasz méregződek kitalálták hogy NEM LEHET, mert kipusztul a dudva !!!Valamikor ha jól emlékszem volt arra felé helikopter bázis, gondolom már gyufát gyártanak a helyén !!!
egyember
Valószínűleg permeteztek. A légtérellenőrzés ilyen magasságban szálló repülőgépeket (és más hasonló tárgyat) nem érzékel. A permetezést végző cégnek kellett volna jelenteni a tevékenységüket.

Hogy ki állja a költséget? Jó kérdés.
babp1982
Azért a paksi atomerőműben sem észkombájnok dolgoznak, mert ezek tavaly is engedéllyel îrtották ott a szúnyogokat akkor nem tűnt fel nekik? Ennyi hülye embert -:)))) ja és ezek működtetnek atomerőművet, hát jobb ha mindenki készenlètben tartja s cókmókját hátha sürgősen tàvozni kell az orszàgból-:))) Egyébkènt sem árt elmenni mert egy felcsúti atom ketyeg ami bàrmikor felrobbanhat -:)))
1magyar
Szúnyogirtást végeztek, de azért az erőműnek jobb lenne erről tudni előre. Azért jobb félni mint megijedni.
terlasz
@karma1:Néhány éve ketten körbe akartunk nézni az erőműben, mert lehet. Mentünk a kiírás után, a látogatóközponthoz. Alighogy leparkoltunk megjelent körölöttünk egy halom rendőr. Kiderült, hogy akkor éppen nem volt látogatási idő. Nagyon éltek a rend őrei, mert örültek, hogy bizonyítani tudják a létjogosultságukat a helyszínen. Kb 1 órás erőlködésük után elengedtek, amikor már a gatyaméretünket is tudták. Először meglepődtünk a szokatlan fellépésükön, később pedig jókat mosolyogtunk, amikor mindenféle egységeket hívtak ránk, mint egyszerű turistákra.
papa.49
Gondolom ,,ÚJ IGEN SZAKKÉPZETT SZEMÉLYZET,, van ott akik például tavaly még a libát őrizték a Maros mentén )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.