A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Két kisgép behatolt a paksi atomerőmű tiltott légterébe

Közleményük szerint az atomerőmű munkatársai csütörtök este értesítették a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központját, mivel az atomerőmű körzetében lévő tiltott légtérben kisrepülőgépeket észleltek. A honvédségi központ ezért riasztotta légvédelmi készenléti szolgálatát.

A vadászgépek a tiltott légtér megsértése nélkül azonosították a két AN-2 típusú kisrepülőgépet, amelyek Dunaújvárosban szálltak fel, majd oda érkeztek vissza. Leszállásuk után a rendőrsök "intézkedés alá vonták őket", a Gripenek pedig visszatértek a kecskeméti bázisra – közölte a HM.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com, illusztráció

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Gondolom, tobben kiszaladtak es az okluket raztak az eg fele, mint ahogy ezt egy utos legvedelem tenne kb. Albaniaban...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
Nocsak! Ugyan, ki kíváncsiskodhatott???
papa.49
Oszt. mi a bánatos lófaszt tudnak a Gripenek csinálni a ,,káposztarepülőkkel,, a Gripen legkisebb sebessége vagy 3 ször nagyobb mint emezek legnagyobb sebessége !!!
Meglátja a káposztalepkét oszt. már el is hagyta !!! Itt kellenének a helikopterek, hála a ,,nagytudású HM. nek azok meg nincsenek !!!
Qqberci
Azért a kukacbombázó nem annyira "kis repülő"...
karma1
Gondolom, tobben kiszaladtak es az okluket raztak az eg fele, mint ahogy ezt egy utos legvedelem tenne kb. Albaniaban...
kisrigó
Kérdezem én, a mezei pacsirta, hogy miért az erőmű munkatársai "észlelték" a kisrepülőket? Mit csinált a légtérellenőrzés vagy mi a búbánat!? Ja, hogy meccset néztek, mert ezt az ukázt kapták! Ezzel az erővel mást is elkövethettek volna a hatóságok orra előtt! Lehet, hogy utasítást kaptak, hogy hunyják be a szemüket?! Ezektől a gátlástalan csicskáktól minden kitelik! Kérdés: megtudjuk-e valaha, hogy mi volt ez a "kaland?!"
namihami
Azért én egy-egy levegő-levegőrakétát csak elengedték volna mellettük.
A légiközlekedés nem gördeszka, ott a szabályok pontos betartása és betartatása kötelező. Egyre többször lehet hallani hasonló ""bravúrpilótákról"". Ez nem játék. És ha az kell a visszatartásukhoz, akkor pofán ker csapni őket
kisrigó
Mit jelent az, hogy a "rendőrök intézkedés alá vonták őket?" Meghúzták a fülüket, hogy ejnye-bejnye rossz fiúk! Továbbra is kérdés, hogy miért a paksi dolgozók vették észre! Ilyen nagy biztonságban van az atomerőmű? Vagy szakemberek helyett vizes nyolcasok szolgálnak a légelhárításnál? Szeretnék hallani az eset következményeiről is!
papa.49
@kisrigó: Nem fogsz róla semmit hallani mert titkosítják vagy 80 évre )))))))))))))))))))))
Nevetek, pedig sírnom kéne, hogy a vadbarom bazsalaca irányításával szépen megstuccolták a radarállomást a Zengőn, mert ugye akkor látna az Paks felé is !!!
De a bánatos balfasz méregződek kitalálták hogy NEM LEHET, mert kipusztul a dudva !!!Valamikor ha jól emlékszem volt arra felé helikopter bázis, gondolom már gyufát gyártanak a helyén !!!
egyember
Valószínűleg permeteztek. A légtérellenőrzés ilyen magasságban szálló repülőgépeket (és más hasonló tárgyat) nem érzékel. A permetezést végző cégnek kellett volna jelenteni a tevékenységüket.

Hogy ki állja a költséget? Jó kérdés.
babp1982
Azért a paksi atomerőműben sem észkombájnok dolgoznak, mert ezek tavaly is engedéllyel îrtották ott a szúnyogokat akkor nem tűnt fel nekik? Ennyi hülye embert -:)))) ja és ezek működtetnek atomerőművet, hát jobb ha mindenki készenlètben tartja s cókmókját hátha sürgősen tàvozni kell az orszàgból-:))) Egyébkènt sem árt elmenni mert egy felcsúti atom ketyeg ami bàrmikor felrobbanhat -:)))
1magyar
Szúnyogirtást végeztek, de azért az erőműnek jobb lenne erről tudni előre. Azért jobb félni mint megijedni.
terlasz
@karma1:Néhány éve ketten körbe akartunk nézni az erőműben, mert lehet. Mentünk a kiírás után, a látogatóközponthoz. Alighogy leparkoltunk megjelent körölöttünk egy halom rendőr. Kiderült, hogy akkor éppen nem volt látogatási idő. Nagyon éltek a rend őrei, mert örültek, hogy bizonyítani tudják a létjogosultságukat a helyszínen. Kb 1 órás erőlködésük után elengedtek, amikor már a gatyaméretünket is tudták. Először meglepődtünk a szokatlan fellépésükön, később pedig jókat mosolyogtunk, amikor mindenféle egységeket hívtak ránk, mint egyszerű turistákra.
papa.49
Gondolom ,,ÚJ IGEN SZAKKÉPZETT SZEMÉLYZET,, van ott akik például tavaly még a libát őrizték a Maros mentén )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.