Október 15-étől szabálysértést követ el az, aki életvitelszerűen tartózkodik közterületen.

Október közepétől szabálysértés az életvitelszerű utcán tartózkodás
Fotó Pixabay

Az Országgyűlés 132 igen, 54 nem szavazattal igazította ilyen tartalommal az alaptörvényhez a szabálysértési törvényt.

A jogszabály a hajléktalanokkal szemben speciális helyszíni intézkedési eljárást vezet be: ennek keretében a rendőr felszólítja a hajléktalant a közterület elhagyására.

Semmilyen további eljárás nem kezdődik el azzal szemben, aki ennek eleget tesz vagy együttműködik.

Szabálysértési eljárás is csak azzal szemben indul, akit a rendőr 90 napon belül már háromszor szólított fel a közterület elhagyására, ám ennek az adott időn belül negyedik alkalommal sem tesz eleget.

Ahhoz, hogy ezt ellenőrizni lehessen, létrejön egy nyilvántartás azokról, akiket helyszíni intézkedések alá vontak. A nyilvántartásban az adatokat a helyszíni intézkedéstől számítva 90 napig, illetve az eljárás megindításáig lehet tárolni, az információk 90 nap után törlődnek.

Aki ellen szabálysértési eljárás indul, az közérdekű munkával, vagy ha ezt nem vállalja, esetleg visszaeső, akkor elzárással sújtható, pénzbírság nem szabható ki. A szankcióról bíróság dönt.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Nincs ezeknek az embereknek elég gondjuk? Még a saját fizetésüket emelgető, újságolvasó, laptopnéző öltönyös g*cik is beléjük rúgnak !?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@iluminati: A gyerek 27 évesen is gyerek. sőt amíg élsz - éltek. Nem?
fekete
Szegyen!,eszt hoszta a hibbantottak alltal e'ltetett Demokracia!
mackoka46
Ez érdekes lesz, a rendőrség sz@rik a csendháborítókra, kénytelen leszek közterületre menekülni a házamból.
Desischado
Mert senkit sem hagynak az út szélén. Nem is, mert belelökik az árokba. Ismét bebizonyította a parazita banda, hogy a humanizmusról azt sem tudják, hogy az micsoda! Pfujj!
wpym
@Gauntlet: De, mint mindenkinek nekik is megvannak a saját gondjaik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy koszos piszkos, mosdatlan, sokszor rothadó, kegyetlenül bűzlő figurának életvitelszerűen az utcán van a helye. Van hajléktalan szálló, tessék oda menni.
iluminati
@1magyar: Ez így igaz, 27 évesen meg tudtam védeni magam... soha nem tettem senkire megjegyzés mert hajléktalan v cgny...vagy egyébb...még csak egy fintort sem...pedig volt mikor odajöttek kéregetni...és volt olyan is hogy ki akartak rabolni...de ezt kevesebb mint 1 perc alatt fel kell ismerned...
"meg kell tanítani a gyereket, hogyan viselkedjen egy adott helyzetben"... sok bajt el lehet vele kerülni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.