Nem kell engedélyeztetni, sem bejelenteni a 80 méternél sekélyebb, és csupán a házi vízigényt kielégítő kutakat. A változtatást 129 igen, 39 nem szavazattal és 16 tartózkodás mellett fogadta el a Ház.

Továbbra sem kell bejelenteni vagy engedélyeztetni a 80 méternél sekélyebb kutak fúrását

Fennmarad ugyanakkor az engedélyezési kötelezettség a hideg és termálkarszt készletek térségében mélységtől és vízmennyiségtől függetlenül, valamint a gazdasági célú vízkivétel esetében. Ennek részletes szabályairól a kormány rendeletet alkot.

A döntés lehetőséget ad arra, hogy a korábban engedély nélkül létesített kutak utólagos fennmaradási engedélyt kapjanak bírság kiszabása nélkül. Az érintett tulajdonosoknak 10 évük van arra, hogy legalizálják a helyzetet.

A módosítás a kihirdetése utáni kilencvenedik napon lép hatályba.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Dilettáns kormányunk legelvetemültebb húzása. Ezzel szabad utat adtak a második vízzáróréteg alatti ivóvízkészlet elszennyezéséhez. Tekintettel arra, hogy a talajvizet már sikerült teljesen tönkretenni, most megkezdődhet a jövó generáció ivóvízkészletének leamortizálása. Munkánk során sok esetben találkoztunk olyan esettel, amikor a házi vízigényt kielégítő sekélykutakba a lakosság nemes egyszerűséggel belevezette pl a mosogatóvizet. Félő, hogy a mindenféle kontroll nélkül létesített rétegvízkutakkal is elő fog fordulni ilyen eset.
Pálinkás Pál
@simmering73: Miért..ha engedélyköteles lenne ,akkor nem tudja beleengedni a mosogatóvizet??? Mielőtt elküldöd,olvasd fel magadnak hangosan,néha segít!!!
kisrigó
Tesznek ezek a vízvédelemre nagy ívben. Amikor először belengették, hogy engedély kell, meg a 30 éve fúrt kutakra is utólag engedély, sőt, ha lezárod a meglévőt akkor is, ami horribilis összegekről szólt. Ez volt a lényeg, hogy újabb pénzhez jussanak az elvtársak! (Nem az önkormányzatok, nekik csak a munka jutott!) Külön költséget jelentett volna a terveztetés is. Jött a szokásos fidesz menetrend, belengetjük, ha nagy lesz a felháborodás visszavonjuk! Miután az új földesurak is érintettek lettek volna, a "jóságos, f...a gyerek" kormány nem valósította meg a saját baromságát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.