Már szeptemberben több kórházra kitehetik a „betegellátás szünetel” táblát, ha a kincstár valóban érvényesíti a költségvetési intézményekre szabott regulát. Közben ismét gyűlik a kórházak adóssága, június végén már 35 milliárd forint volt.

A HVG hívta fel a figyelmet arra, hogy megszűnt a kórházak mentessége a szigorú gazdálkodási szabályok alól. Korábban ez a lazítás tette lehetővé az intézményeknek azt, hogy akkor is fizessenek bért és el tudják látni a betegeket, ha az egészségpénztártól kapott ellátmány arra már nem nyújtana fedezetet. Az „alulfinaszírozás” következtében keletkezett adósságokat az állam eddig hagyományosan év végi konszolidációs csomagokkal rendezte.

A Népszava szerint Nagy Anikó államtitkár küzd azért, hogy vegyék ki a kórházakat az érintett szabály hatálya alól, de eddig nem járt sikerrel. A lapnak nyilatkozó szakemberek szerint ha az ÁSZ nem enged, 40 intézményt zárhatnak be legkésőbb szeptemberre.

Több tucat kórházat zárhatnak be ősztől

Egyelőre nem kaptak választ arra, mit tesz az egészségügyi kormányzat azért, hogy ne zárjon be a pénzügyi szabályok miatt több tucat kórház. Az államkincstár friss adatai szerint június végén 35 milliárd forint volt a kórházak adóssága.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció)

(nepszava.hu)

 

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Ez valami nagyon régi hír lehet az "elmútnyócév" rettenetes idejéből, mert kórházakat csak Gyurcsány zárathat be!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Ez valami nagyon régi hír lehet az "elmútnyócév" rettenetes idejéből, mert kórházakat csak Gyurcsány zárathat be!
Dr plágium
Az jó lesz, még a maradék orvosok is elmennek külföldre, ahol fizetést is kapnak.
papa.49
@F_Viktor: Na de a fütyisz teszi ezt akkor minden a legnagyobb rendben van ugye tetves fütyisz !!!
RonaGyuri
ez csak jól jön az új szuper-kórházakon keresőknek! =))
F_Viktor
@papa.49: Írod:
"Na de a fütyisz teszi ezt akkor minden a legnagyobb rendben van ugye tetves fütyisz !!!"

IGEN!
Mert ha orbán ellopja a leendő nyugdíjasok pénzét, ha vasútvonalakat szüntet meg, ha magasan tartják az energiahordozók árát (rezsi), ha különadók révén emelik a banki szolgáltatások-, kiskereskedelmi árakat, ha emelik a jövedéki adókat, ha mutyiznak az ingatlanokkal (pl. rogán), ha külföldre zavarják a fiatalok százezreit...
az Gyurcsány és az elmútnyócév hibája!
tudode
Bocs! De még mi a rossebet követnek el az ALATTVALÓK ellen!
.
Annak van VALÓSÁGTARTALMA, hogy a linkóci rezsim számára már "csak" a KIRÁLYI VÁR várat magára a Dísz tér bekebelezése után arra, hogy TÖRVÉNYESÍTETTEN MAGUKÉVÁ tegyék, hogy kedvébe járjanak az obsora-lovagok a csutinak. Ezek után, közben:
.
----- Ezt tette az Orbán-kormány az egészségüggyel hét év alatt - grafikonon a meghökkentő eredmények
www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezt_tette_az_orban-kormany_az_egeszseguggyel_het_ev_alatt_grafikonon_a_meghokkento_eredmenyek.631920.html
.
Ha ez a hír sem elegendő ahhoz, hogy a FINANSZÍROZATLANSÁG miatt "is", lassú HALÁLRA vannak ítélve a kórházak, az ellátásra/ kezelésre szorulókkal együtt
.
------ Újabb rossz hír jött a magyar kórházakból
www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujabb_rossz_hir_jott_a_magyar_korhazakbol.666384.html
.
Miközben a HAVEROK, BARÁTOK zsebének tömése céljából a SENKI FÖLDJÉN, nehezen elérhetően, hasonlóan a NEMZETI SZÍNHÁZHOZ un. SZUPER KÓRHÁZ építésével kecsegteti azokat "is", akik MÁR A TÚLVILÁGON szagolják a mákvirágot!
.
Úgy viselkednek, hülyítik a TÁRSADALMAT, kisiskolás, kolintos szinten mintha rajtuk kívül MINDENKI AGYA LÁGYULT lenne!
.
Még annyit, hogy VOLTAK, VANNAK, de mi a fenének az ELMARADÓ REFORMOKKAL:
.
www.mnb.hu/letoltes/mnb-180-pontja.pdf
.
Ezek után van még OLYAN ÁLLAMPOLGÁR, akik ezekre bíznák akár a disznóóljukat?
.

.

.
wagabund
olyan ágyat, amilyent a képen látunk, csak néhány kórházban mutogatnak, vagy inkább klinikákon..
...a bezárt kórházak helyett a portán díjmentes tízparancsolat osztás lesz, áldással egybekötve.
Manhattan
Emlékszem még a 300 forintos vizitdíjra. Orbán felhergelte a népet, hát megszüntették. Most majd tízezreket lehet fizetni egy vizsgálatért, mert ugye a magánkórházba hiába megy az ember, hogy fizetem a tb-t. csak tudnám,mért is fizetem, ha lassan semmit sem kapok érte?
Gauntlet
"hallgass a szívedre , szavazz a Fideszre"
tessék kedves 300 ezer új Fidesz szavazó !
Szeressétek most is !
Commenter
@Gauntlet: ja akkor még a svéd Roxettel kampányoltak ma már ez nem férne bele az imázsukba.A másik általuk használt dal a Republic repül a bálnája annyiból igen, hogy a demokratikus nagyvilágba és az országba is beleköpnek. Naponta többször.Hány üresen kongó stadion is épült fel azóta a javasolt vizitdíj sokszorosából?
Commenter
@RonaGyuri: Már 6000 Ft-os órabérért sem találnak háziorvost egyes helyekre.
F_Viktor
@Commenter: Háziorvosi fizetés havi 1,1 millió forint, mellette az önkormányzatok fizetik a felszereléseket, rezsit, asszisztenst.
S ami lényeges, egy háziorvos két helyen is rendelhet.
namihami
De, ugye, azért a kórházkapuk előtti Tízparancsolat-osztogatás megmarad?
Némi reményt a betegeknek a gyógyuláshoz mégiscsak kéne hagyni.
Vagy legalább gyóntatófülkék legyenek. A biztos üdvözülés okán.
human
Orbán lépésről lépésre terel mindenki majd Csányi és Mészáros magánkórházaiba.

Tiborcz István már így is szó szerint a magyarok vérét szívja: 24.hu/belfold/2017/03/02/tiborczek-kore-gazdagodhat-a-verplazman/
cikicakk55
Aki ismer,az tudja,hogy a fiam az idén diplomázott. Nem írom le az,hogy hol dolgozik,mert még feljelentenek hitelrontásért,vagy magánélet megsértésért.hogy én is Ápolónő voltam,de én főleg az " átkosban. 2005-től vagyok rokkant. Nos a fiam meséli az általa átélt egy hetet. Nincs haránt lepedő a betegek alatt,pedig aki ismeri a beteg mozgatást,már a fekvő betegét,az tudja,hogy a haránt lepedő,nem csak dísz,hanem az ápolónők,ápolók legnagyobb segítsége a beteg mozgatásakor. 30 igen súlyos betegre éjjel csak egyetlen egy nővér,vagy ápoló vigyáz. Olyan osztályon dolgozik,ahol bár mikor beüthet a halál,ami hatalmas adminisztratív terheket( is) ró az ott dolgozóra. Közben a többi 19-re is figyelnie kéne,de annyi papírt kell kitölteni és az sem mindegy,hogy csomagolja a halottat be. Figyelnie kell a 2 órára,hogy ha eltelt elvigyék az osztályról. Az egész ágyat sterilizálnia kell. Mind ezt 30 beteg mellett egyetlen egy embernek. Ezért havonta jobb esetben kézhez kap 180.000 ft-ot. Nincs elég gumikesztyű,fertőtlenítő, ágynemű, nincs elég tű, gyógyszer szinte csak az amit a beteg hoz magával. A folyosókon nem égnek a lámpák rendesen. A wc-ben csak az előtérben van lámpa,már ha éppen ég. Az ápolónak,ha halott van át kell öltözni,de nem mindig van mibe. Hiába a sok csilli-villi kórház,ha fenntartani nem tudják.
tulipan
REMEK: hogy ilyen egészséges a NÉP! MARHA. BUNKÓ. EMBERTELEN NARANCSOS HORDA!!!
Nessy
@F_Viktor: Ez lehet, hogy egy - két esetben előfordul, de nem általános. Miután a többség vállalkozó.
Ebből a szépen hangzó 1,1 millióból fizeti az asszisztens bérét és járulékait, a könyvelőt, a számítógép javítását, a program módosítást, a nyomtatót, a papírt, adott esetben a rendelő bérleti díját, a rezsit.
Aztán az orvosnak is marad valami bérre, adóra, járulékra.
Grafix69
Azé van ez is mert már a KSH kimutatta központi párt utasításra , hogy idén már lényegesen csökkennek a betegek is , éppen úgy ahogyan a szegénység , vagy a hajlékonyak.
papa.49
Majd csak elfogyunk, oszt. nem kell ránk költeni se nyugdíjat, se orvosi kezelést, az emberség nevében !!!
wagabund
a kórház állapotáért a kórház egyszemélyi vezetője felel..mint mindenhol, a legfőbb vezetőnek tudnia kell az állapotokról, mert néha,( ha undorodva is) körbe kell járnia a kórházát, és benézni mindenhová..

namost ez el szokott maradni (évekig)
F_Viktor
@Nessy: Írod:
"Ez lehet, hogy egy - két esetben előfordul, de nem általános."

Nem tudom mennyire általános, de két ismerősöm, akik Szegeden, illetve Szigetváron háziorvosok, az idén ez mellett még környékbeli településen is háziorvosok lettek, s a jegyzőkkel a szerződésüket úgy kötötték meg, ahogyan fentebb írtam. Még a takarítószemélyzetet, tisztítószereket is az önkormányzat fizeti.
Ja, igen, ők is vállalkozók.
division
Eddig is magánklinikára jártunk, ez ahogy elnézem nem is fog megváltozni. Azokat csak nem fogják bezárni.
Desischado
@division: Te lehet hogy odajársz, de például én nem, és még nagyon sokan, mert nem tudjuk megfizetni. De jó lenne, ha a másik oldalt is látnád, csak egyszer legalább.
papa.49
@Desischado: Hová gondolsz nem hajol le a porba a pór néphez !!!
solidedge
Nem érdekel a hír. Találtam egy megbízható vajákos asszonyt.
division
@Desischado: Látom én azt is, csak ha valóban kórház bezárások lesznek akkor eleve nem sok választás marad. Mivel azonban ezt a hírt a HVG meg a Népszava jegyzi nem sokat adok a szavukra. Kórházakat nem lehet csak úgy bezárni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.