Minden nemzeti ügyben – határon innen és túl – napról napra szövetkezni kell a nemzet biztonságáért, gyarapodásáért ebben a globális kihívásoknak kitett világban – mondta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott szombaton a XXIII. Majki Rákóczi Napon elmondott köszöntőjéről beszámolva az MTI-nek.

A volt házelnök a Rákóczi Szövetség oroszlányi szervezetének hagyományos rendezvényén elmondott köszöntőjében hangsúlyozta, minden pillanatban a haza szolgálata, a nemzet iránti hűség kell, hogy "korparancsként irányítsa tetteinket", mert csak így biztosítható a következő generációk biztonságos élete. Szili Katalin úgy fogalmazott, Rákóczi Ferenc a haza, a hit és a hűség állócsillaga a magyar históriában.

Szili Katalin: minden pillanatban a haza szolgálata irányítson!

Felidézte, hogy a magyar történelem leghosszabb szabadságharcát vezető Rákóczinak egy független, önálló ország felépítése volt a célja, aminek eléréséhez a nemzeti egység megteremtését akarta megvalósítani a Kárpát-medence népeivel közösen harcolva. "Nem tűrhetők az országban olyanok, akik hazai kenyeret esznek, és az ellenség parancsát követik" – idézte az Országgyűlés korábbi elnöke a fejedelmet.

A haza és nemzet szeretete mindenek felett álló erkölcsi parancs volt számára, személyes sorsa pedig teljesen összefonódott a nemzet ügyével, amikor a nemzeti érdekeket állította szolgálata előterébe – méltatta Rákóczi Ferencet Szili Katalin.

A miniszterelnöki megbízott szerint a Rákóczi Szövetség is hasonlóan cselekszik, amikor iskolázási segélyt nyújt, kisebbségvédelmi kezdeményezéshez aláírást gyűjt, vagy éppen táborokat szervez.

(MTI)

Fotó: MTI/Soós Lajos

221 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
kevés nála ocsmányabb féreg van a magyar politikában! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@Shikari: Legalább tudom, mivel is foglalkozol, a narancsosok szünertében! Ej, kis buzikám!
kokopelli
@Eladott Ország: ..ne bántsd őt! Ő már majdnem egy női hölgy!
Nem szép,de legalább van benne valami visszataszító!Nemtoom,
hogy a kutya megenné-e kezéből a kolbászt!
..tényleg ne bántsd őt! Az isten megverte már őt a karakterhiánnyal...!
Hogy mondta a Hofi az ilyenekről:".. pár forintért ßopok,nyalok gombot varrok!"
tulipan
@kokopelli: Megüt a guta, hogy hogy lehehetnek ilyen buták az emberek, hoy beveszik ezt a hamis, etető "nemzetieskedő" hülyeséget!!
kokopelli
@tulipan: ...azt mondta a "mutter" mindig:
" Fiam!...ameddig lóß@r van addig verebek is vannak" !! ;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.