Ami lehet, hogy végül elmarad. Vagy ha lesz is, senki sem tudja, hogy fog végbemenni az egyelőre feloldhatatlannak tűnő ellentétek miatt. Kétségbeesetten határozott lett csütörtökön a brit miniszterelnök, aki a héten túlélt már egy kulcsfontosságú szavazást a londoni parlamentben. Theresa May azonban most rádöbbent, hogy milyen lehetetlen helyzetbe kerülhet országa, ha nem sikerül a jövő évi határidő, azaz 2019 márciusa, az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnése előtt átmeneti megállapodást kötnie az Európai Unióval. A BBC szerint az átmeneti megállapodás 2020. december 31-éig meghosszabbítaná a határidőket, és így – a brüsszeli bizottság héten kiadott tájékoztatója szerint – érvényben maradnának az EU-szabályok a szigetországban is. Ennyi idő alatt pedig már ki lehetne találni egy életképes brexit-verziót, vagy újabb népszavazást lehetne tartani a kérdésről – ahogyan ezt egyre többen akarják.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Kezdetben fujtam Theresa May-re, - micsoda dolog, hogy a Brexitet akarja levezenyelni? - de kozben kiderult, hogy o a legmegfelelobb ember a helyzet megoldasara. Sosem lesz o egy Margaret Tatcher - de nala jobban nem fogja senki sem megoldani ezt a rendkivul kenyes helyzetet. Ha hozzatesszuk, hogy milyen kozel lehet II. Erzsebet halala is, akkor szinte megoldhatatlan helyzetbe kerulhet, hogy osszetartsa a mar regota recsego-ropogo brit birodalmat.
Szerintem ki kellene hirdetnie egy uj szavazast a Brexitrol, es szepen visszacsinalni az egyertelmuen jo megoldast: benne maradni a teljesen vamkedvezmenyes Unioban.

farage-t meg johnsont, mint fo szarkeveroket, a nemzet legnagyobb ellensegeit a Tower elott a farkuknal felhuzni egy lampavasra - ugyebar nem vegzunk ki senkit sem az Unioban -, mert mind a ket patkany elmenekul(t) az altaluk forszirozott es rendkivul rossz Brexit negativ hatasai elol...
Ok egyszeruen hazaarulok,...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.