A mentésekre elsősorban a II. fokú viharjelzés ideje alatt fellépő hirtelen felerősödő széllökések és az erős hullámzás miatt volt szükség.

Nagy bajba került öt ember a Velencei-tavon

A vízi rendőrök a Velencei-tó Hosszú-tisztás elnevezésű vízterületéről mentettek ki 2018. július 21-én délután három fiatalt. A 18 éves mosonmagyaróvári lakos és két társa SUP deszkával próbált a partra jutni, viszont a nagy szél és az erős hullámzás miatt önerejükből ez nem sikerült.

Az intézkedő rendőrök a bajba jutott személyeket szolgálati kisgéphajójukba segítették és a strandeszközzel együtt az agárdi kikötőbe vitték őket.

A vízi körzeti megbízottak 2018. július 21-én délután szintén a Velencei-tó Hosszú-tisztás elnevezésű vízi területén lettek figyelmesek egy sodródó vitorlás csónakra, mely két fővel a fedélzetén próbált partközelbe jutni. A vitorlás csónak hajóvitorlája elszakadt és az erős szélben önerőből képtelenek voltak partot érni, ezért az egyenruhások a vízi járművet vontára vették, és annak 45 éves és 46 éves remeteszőlősi utasával együtt a közeli kikötőben épségben biztonságba helyezték.

(police.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Az intézkedő rendőrök a bajba jutott személyeket szolgálati kisgéphajójukba segítették és a strandeszközzel együtt az agárdi kikötőbe vitték őket."...

lesz mit mesélni a kocsmában...pár év múlva már az a legenda járja, hogy Hawaii partjainál tízméteres hullámot lovagoltak...a Velencei tavat nem is ismerik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.