A társadalmi trendek és az OTP Öngondoskodási Indexe eredményei alapján a magyarok egyre hosszabb életre számíthatnak, mégsem tesznek félre az idősebb korukra, ezért várhatóan a nyugdíjkorhatár betöltése után is dolgozni kényszerülnek majd. Az OECD adatai szerint a fejlett társadalmakban, így Magyarországon is folyamatosan nő a 65 év felettiek aránya az aktív korúakhoz képest. A KSH szerint ennek egyik legfőbb oka, hogy az elmúlt években mintegy 5 százalékkal nőtt a várható élettartam, míg a nyers születési arányszám továbbra is az 1,6-os EU átlag alatt mozog. Ez hosszú távon oda vezethet, hogy ha nem változik, akkor a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlanná válik. Az index szerint a magyar munkavállalók tisztában vannak a várható nehézségekkel, ám ennek ellenére keveset tesznek, amivel javíthatnák a majdani időskori életszínvonalukat. Évről-évre nő a válaszadók között azok aránya, akik úgy gondolják, elérik majd a 80 éves kort , valamint a megkérdezettek ¾-e arra is számít,...

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ennek a sok idiota statisztika-keszitonek meg sem fotdul a fejeben, hogy az emberek azert nem tesznek felre penzt, MERT NINCS MIBOL???
A baratnom 14. eve apolja a vak mamajat, aki 94 eves most, a baratnom 13 evig 26 000 forint apolasi dijat kapott, tavaly 64 evesen elment sajat jogon oregsegi nyugdijba, es ekkor 48 100 forintot kapott nyugdijkent, tanarkent.
Ha valaki elarulja nekem, hogy hogyan es mibol tudott volna felretenni idos napjaira, azt megkoszonnem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
A cimet nem kerdojellel, hanem felkialto jellel kellet volna irni.
Ez ugyanis nem kerdeses, hanem BIZTOS.
A kerdes csak az hogy ez mikor fog bekovetkezni? Optimista joslatok szerint kitart meg 10-15 evet, de van aki 5 even beluli bedolest josol.
wagabund
@Yoda69: öt éven belül semmi nem történhet, mert az a hatalom futásával járna...minél hosszabb ideig van hatalmon a jelenlegi garnitúra, annál inkább érdeke, hogy ne omoljon össze a nyugdíjrendszer...sőt, e hatalom távozása után még legalább tíz évig ne robbanjon a balhéláda...

persze ez nem megoldás, csak tűzoltás...valószínű, egyre több hitelből...aztán ötven év múlva ki törleszt? az ma senkit nem érdekel.
Yoda69
@wagabund: Egyre tobb a nyugdijas es egyre kevesebb a jarulek fizeto. Ha megvalosul az amit josolnak hogy tobb szazezren keszulnek elhagyni az orszagot, akkor kakukk.
Lufi pecsetelesbol (amit az orban kurmany muvel) nem lehet megelni. Abbol nem lesz haszon, bevetel es GDP novekedes.
Persze hogy nem erdekuk hogy ne omoljon ossze a rendszer, de ez mar nem az o kezukben van. A bomba elszabadult, az idozito ketyeg. Ha az Unio bevarja a penzeszsakot akkor Game Over.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.