Felfüggeszti a várakozást Orbán Viktor parlamenti dolgozószobája előtt a jobbikos Varga-Damm Andrea, aki a kilakoltatások határozatlan idejű felfüggesztésével és az ápolási díj minimálbérre történő emelésével kapcsolatos kérdéseire vár választ a miniszterelnöktől.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta:

reggel Orbán Viktor bement a szobájába, de ekkor sem adott neki választ a július 14-én írásban feltett kérdéseire.

Ez után úgy döntött, felfüggeszti a várakozást, hogy kidolgozza azt az indítványt, amellyel összehívhatja a parlament rendkívüli ülését és tárgyalásokat kezdeményez a több ellenzéki párttal ennek támogatásáról. Emellett elkészíti azt a két törvénymódosító javaslatot is, amellyel felfüggeszthetik a kilakoltatásokat, illetve július 31-ig elkészülhet az ápolási díjak emeléséről szóló pénzügyminiszteri javaslat – tette hozzá.

A jobbikos politikus azt mondta, ha ezek után sem fog választ kapni a kérdéseire a miniszterelnöktől, akkor folytatja majd a parlamenti dolgozószoba előtti akcióját és várni fog Orbán Viktor válaszára.

Varga-Damm Andrea utalt arra:

péntek délután, amikor elfogadták a 2019-es költségvetést, világossá vált számára, hogy sem a kilakoltatások felfüggesztéséről, sem pedig az ápolási díjak minimálbérre emeléséről nem születik döntés, és nem lesz napirenden ennek a két problémának a megoldása.

Közölte, mivel e kérdések rendezése nem várhat szeptemberig, a parlament következő üléséig, maga kezdeményezi az Országgyűlés összehívását, hogy a képviselők egyszerű többséggel módosítsák a végrehajtási törvényt és függesszék fel a kilakoltatásokat addig, amíg nem rendezik a devizahitelesek kérdését.

A képviselő arra a kérdésre, nem érzi-e ellentmondásosnak, hogy a szegénységről beszél, miközben sajtóinformációk szerint 50 milliós bundagyűjteménye van, azt válaszolta: "én nem tudtam, hogy ilyen óriási vagyont birtoklok".

Hozzátette, ha ez valóban igaz, akkor az összes bundáját elajándékozza a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, amely elárverezi azokat és a befolyó pénzből segíthetik a rászorulókat.

Forrás: MTI

Fotó: Facebook

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Röhejes..mint az összes bazári majom aki a házban ül!!!
Zeta
Mi értelme az ilyen egyedi tiltakozásoknak? Semmi!
Mért nem lehet orszagos tiltakozást szervezni, ha már akarnak vmit?
Vagy azt nem szabad, nem engedi a "törvény"?- vagy ellenzék nincs!
bencemacska
@Zeta: ma, 09:49
Tudtommal még egyetlen személy sem csatlakozhatott volna hozzá, mert két ember már csoportosulás és nem tartózkodhat bíráló szándékkal a "VEZÍR" szobájának közelében!
Lehet, hogy vele is közölték: megy vagy viszik!
anima
Pedig, ha mindvégig kitartott volna, sokat elért volna.

Tényleg csak a linkek mennek politikusnak Magyarországon.
Csak a pofázás ezerrel, de valójában ezek nem csinálnak semmit - szó szerint semmit!
bencemacska
@Zeta: ma, 16:54
Nekem olyan zavaros az egész. Nem tanulmányoztam a sebtében megalkotott új törvényeket, főleg a hatálybalépési dátumokat.
Valahogy az egész odaülést nem értettem, nem értem rá végigolvasni a kapcsolódó cikkeket. Amennyire a csajt ismerem, ettől többet vártam tőle!!!
Majd meglátjuk, milyen beadványokat gyárt, akkor jobban tudjuk a tettét értékelni!
Macskaszem
Már most megmondom mi lesz a törvényjavaslatok sorsa: kuka. Sokkal ütősebb dolog kell már ide. Kevesek vagytok, mint orbánban az emberség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.