Felfüggeszti a várakozást Orbán Viktor parlamenti dolgozószobája előtt a jobbikos Varga-Damm Andrea, aki a kilakoltatások határozatlan idejű felfüggesztésével és az ápolási díj minimálbérre történő emelésével kapcsolatos kérdéseire vár választ a miniszterelnöktől.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta:

reggel Orbán Viktor bement a szobájába, de ekkor sem adott neki választ a július 14-én írásban feltett kérdéseire.

Ez után úgy döntött, felfüggeszti a várakozást, hogy kidolgozza azt az indítványt, amellyel összehívhatja a parlament rendkívüli ülését és tárgyalásokat kezdeményez a több ellenzéki párttal ennek támogatásáról. Emellett elkészíti azt a két törvénymódosító javaslatot is, amellyel felfüggeszthetik a kilakoltatásokat, illetve július 31-ig elkészülhet az ápolási díjak emeléséről szóló pénzügyminiszteri javaslat – tette hozzá.

A jobbikos politikus azt mondta, ha ezek után sem fog választ kapni a kérdéseire a miniszterelnöktől, akkor folytatja majd a parlamenti dolgozószoba előtti akcióját és várni fog Orbán Viktor válaszára.

Varga-Damm Andrea utalt arra:

péntek délután, amikor elfogadták a 2019-es költségvetést, világossá vált számára, hogy sem a kilakoltatások felfüggesztéséről, sem pedig az ápolási díjak minimálbérre emeléséről nem születik döntés, és nem lesz napirenden ennek a két problémának a megoldása.

Közölte, mivel e kérdések rendezése nem várhat szeptemberig, a parlament következő üléséig, maga kezdeményezi az Országgyűlés összehívását, hogy a képviselők egyszerű többséggel módosítsák a végrehajtási törvényt és függesszék fel a kilakoltatásokat addig, amíg nem rendezik a devizahitelesek kérdését.

A képviselő arra a kérdésre, nem érzi-e ellentmondásosnak, hogy a szegénységről beszél, miközben sajtóinformációk szerint 50 milliós bundagyűjteménye van, azt válaszolta: "én nem tudtam, hogy ilyen óriási vagyont birtoklok".

Hozzátette, ha ez valóban igaz, akkor az összes bundáját elajándékozza a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, amely elárverezi azokat és a befolyó pénzből segíthetik a rászorulókat.

Forrás: MTI

Fotó: Facebook

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Mi értelme az ilyen egyedi tiltakozásoknak? Semmi!
Mért nem lehet orszagos tiltakozást szervezni, ha már akarnak vmit?
Vagy azt nem szabad, nem engedi a "törvény"?- vagy ellenzék nincs!
bencemacska
@Zeta: ma, 09:49
Tudtommal még egyetlen személy sem csatlakozhatott volna hozzá, mert két ember már csoportosulás és nem tartózkodhat bíráló szándékkal a "VEZÍR" szobájának közelében!
Lehet, hogy vele is közölték: megy vagy viszik!
anima
Pedig, ha mindvégig kitartott volna, sokat elért volna.

Tényleg csak a linkek mennek politikusnak Magyarországon.
Csak a pofázás ezerrel, de valójában ezek nem csinálnak semmit - szó szerint semmit!
bencemacska
@Zeta: ma, 16:54
Nekem olyan zavaros az egész. Nem tanulmányoztam a sebtében megalkotott új törvényeket, főleg a hatálybalépési dátumokat.
Valahogy az egész odaülést nem értettem, nem értem rá végigolvasni a kapcsolódó cikkeket. Amennyire a csajt ismerem, ettől többet vártam tőle!!!
Majd meglátjuk, milyen beadványokat gyárt, akkor jobban tudjuk a tettét értékelni!
Macskaszem
Már most megmondom mi lesz a törvényjavaslatok sorsa: kuka. Sokkal ütősebb dolog kell már ide. Kevesek vagytok, mint orbánban az emberség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.