Az Index beszámolója szerint az indok az volt, hogy a gép túlsúlyos lenne a csomagokkal. Körülbelül 50 feldühödött ember leszállt a gépről, és elállták a repülő útját. A helyszínre rendőrök is érkeztek.

Döbbenet – a Ryanair ismét csomagjaik nélkül vitte el az utasokat Budapestről a Kanári-szigetekre – elszabadultak az indulatok Ferihegyen, a helyszínre rendőrök is érkeztek

Fotó: Pixabay cco

Éppen egy hete történt meg, hogy a Ryanair vasárnapi, Budapest-Las Palmas járatával a csomagok jelentős hányada nem érkezett meg. Emiatt 70-80 utas csomagok nélkül maradt a Kanári-szigeteken. A Ryanair gépe akkor eleve 1 órás késéssel szállt fel Budapestről, majd amikor megérkeztek a Kanári-szigetekre, közölték az utasokkal, hogy a csomagok Budapesten maradtak és azokat leghamarabb három nap múlva, szerdán kaphatják meg. Volt olyan utas, akinek például a menyasszonyi ruhája nem érkezett.

Ma már nem árult zsákbamacskát a Ryanair

Most, egy héttel később megismétlődött ugyanez a Budapest-Las Palmas járatán.

Annyi különbséggel, hogy most már Budapesten közölték az utasokkal, hogy a csomagokat nem viszi el a gép

- értesült az Index az egyik utastól.

Bejelentették az utasoknak, hogy a gép túlsúlyos, ezért leszedik a csomagokat a csomagtérből. Majd az egyik utas elmondása szerint választás elé állították őket:

vagy maradnak a gépen, és szerdán kapják meg a csomagjaikat kint, vagy ha ez így nem jó nekik, akkor szálljanak le.

Az utasok persze nem vették jó néven a dolgot.

Az egyik utas elmondása szerint

körülbelül 50 ember leszállt a gépről, és elállták a gép útját.

Végül a pilóta bejelentette, hogy azoknak, akiknek a csomagja Budapesten marad, nem kell szerdáig várniuk kint rá, vagy ma, vagy legkésőbb holnap az is meg fog majd érkezni.

A helyszínre rendőrök is érkeztek.

Mindeközben az emberek a kiszedett bőröndökből próbálják gyorsan kivenni azokat a legfontosabb dolgaikat, amikre szükségük lesz addig is, míg meg nem érkezik az egész bőrönd a Kanári-szigetekre.

Az utasok nagyjából 15 percet kaptak, hogy a legfontosabb holmijaikat a kis táskájukba tegyék.

Teljesen nevetséges, ahogy emberek a bugyijukat, alsónadrágjukat, és pipereholmijaikat kell, hogy kitúrják a táskákból azért, hogy elindulhassanak nyaralni. Még azt sem engedik meg, hogy a kis méretű bőröndöket felvigyük az utastérbe és az ülések fölött lévő poggyásztartóban helyezzük el. Volt egy hat fős magyar család, ők amikor meghallották, hogy milyen körülmények között kellene utazniuk, inkább hazamentek

- mondta el az egyik utas a Blikknek.

A Budapest Airport szóvivője azt mondta:

a Ryanair nevében nem tud nyilatkozni, így hivatalos információja nincs arról, miért nem indult időben a gép, ugyanis a repülőtér és kiszolgálórendszerei rendben működtek.

A Blikk cikke szerint a Ryanair – a múltkori esethez hasonlóan – azt a tájékoztatást adta, hogy másnap Londonba küldik a csomagokat, és majd onnan szállítják tovább Gran Canaria szigetére.

Akkor a vasárnap elküldött csomagok egy része végül csütörtökre érkezett meg a Kanárira.

Forrás: Index, 24.hu, 444.hu, Blikk

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus1
dikk mán a hatfős "magyar család" is szopott? Pedig nekik ingyen jár a füttytanfolyam...
wpym
Miféle repülő az, amibe nem fér be az utasok csomagja??? Sétarepülő???
Ha így áll a helyzet, akkor nagyobb gép kellene.
papa.49
Jól megtanulták a fütyisz módszert és ügyesen alkalmazzák is , nem sokára röpködhetnek utasok, meg persze csomagok nélkül !!!
wagabund
milyen luxusnyaralás az ilyen?

akárki akármit mond, a repülőtársaság valamiért szopatja a magyarokat...
solidedge
A helyzet még mindig jobb, mint ha a csomagokat vinnék csak az utasok nélkül.
lusta
Brüsszel most így támadta a magyarokat, ha meg nem, akkor itt bizony megint Soros kavart, de 100% biztonsággal állítható, hogy Gyurcsány miatt volt.
verőce21
Csak röhögni lehet azokon az utasokon, akik nem értik meg, hogy "fapados" járatokon egy könnyű hátizsáknál nagyobb csomagot nem tudnak garantáltan magukkal vinni! Még csomagdíj ellenében sem!
Egy féláru, vagy még olcsóbb járat ettől olcsóbb! Meghogy nem viszi be őket busz a reptéri váróba, úgy kell kilométereket begyalogolni. Átszállással való utazáskor a csatlakozó gépet elérni ne is álmodjanak róla. Majd a következő gépek valamelyikén, ha lesz hely. Az olcsóságnak ára van!
kisrigó
Tényleg, Gyurcsány a hibás, meg Soros behúzta a kéziféket! Gyurcsány meg kerékbilincset rakott a repülőre a vak komondor segítségével! Komolyan, nincs erre semmi szankció? Ki kutyája kölyke a magyar főnökség?
namihami
Kanári sziget belefér a bukszába, a normális repülőjegyen pedig filléreskednek.
Sajnos, a filléres gépnek megvan ez a kockázata. Repüljön "" normális"" légitársaság gépével és ez máris nem fordul elő. Érdekes, hogy egy Swissair, Lufthansa, stb. gépek esetén ilyet sose lehet olvasni.
Equus1
@wagabund: na, nem mindet... 5 milliónak új bicóra sem telik, nemhogy a Kanári-szigetekre... Érdekelne, h hány magyar ült már rep.gépen, hányan ismerik a ki- és becsekkolás örömeit, a rep.téri parkolási költségeket... mondjuk, éppen Mátészalkán...
wagabund
@Equus1: jó, értem, lecsaptad, nálad a pont.

...az a helyzet, hogy ezek a fapadosok is a takarékosságból élnek..tehát a pilóta, és a vezénylője nagyon megnézik mennyi kerozint tankoljanak, tankolhatnak..nagyon nem mindegy, hogy a háromezer kilométeres útra egy gép tizenötezer literrel kevesebb kerozinnal, és kétszáz utas negyven kilo/per fős csomagjai nélkül száll fel...(volt olyan gép, amit pillanatnyi fizetésképtelenség miatt nem is tankoltak meg, csak másnap..)
...az saccperkábé huszonhárom tonnával kevesebb..nem kis tétel, még akkor sem, ha négyszáz tonna a felszállósúly.

..a többit majd az ügyvédek..

azzal együtt volt részem reptéri "várakozásban" néhány "egzotikus"helyen..természetesen a csomagjaimat soha nem láttam viszont..átérzem a helyzetüket...ott a reptéren szenvedve ez simán szopás..
wagabund
@human: 20.59...

igen, az a légierő felirat igencsak tiszteletet parancsol...
almalibre
A döbbenet az, hogy még van ember, aki a Ryanair-rel utazik…
wagabund
@almalibre: mert nem tudnak az óccó árnak ellenállni...a reptéren derül ki, hogy az csak a hosszúcicire volt ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.