Elmosta a hétvégi programokat a szombaton átvonult zivatarlánc.

A trópusi esőt idéző felhőszakadás, a jégverés és a viharos szél miatt egymás után szakították félbe a koncerteket és különféle programokat

- írta meg a Blikk.

Nem egy helyen 20 forintos nagyságú jégszemek potyogtak az égből.

Győrben nem várták meg az ítéletidőt, még időben lefújták a Fenyő Miklós-koncertet, Szentendrén pedig a dunai gyertyaúsztatást törölték a programok közül. Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon állt le a műsor.

Ahol átvonult a vihar, nagy pusztítást végzett

Felhőszakadás, jégverés, viharos szél – hatalmas pusztítást végzett a vihar országszerte – több helyen is félbeszakadtak a hétvégi programok – fotó

Viharfelhő Nagykanizsa közelében 2018. július 21-én. MTI Fotó: Varga György

Kaposújlakon villám csapott egy családi házba, megbontva a kéményt.

Volt, ahol fába csapott a villám:

Több fürdőzőt a Balatonban ért a vihar, 18 embert kellett kimenteni a hullámokból, csapdosó villámok között. A bajba kerülő strandolók gumimatraccal, csónakokkal és SUP-deszkával sodródtak el az erős szélben, több vitorlás pedig műszaki hiba miatt nem tudott volna a vízirendőrök segítsége nélkül biztonságosan partra jutni.

A Velencei-tóból öt ember húztak ki a rendőrök, ők sem vették figyelembe a másodfokú viharjelzést.

Marad az esős idő hétfőn is

Reggelig többször lesz erősen felhős az ég, több helyen, több alkalommal is várható eső, zápor, zivatar néhol felhőszakadással.

Hétfőn eleinte sok lesz a felhő, és többfelé valószínű eső, zápor, zivatar, majd a déli óráktól fokozatosan szakadozik, gomolyosodik, majd csökken a felhőzet.

Kezdetben több helyen, majd egyre inkább a déli és a középső országrészben alakul ki eső, zápor, zivatar, felhőszakadás. Eleinte általában mérsékelt marad a légmozgás, majd éjszaka a Nyugat-Dunántúlon, hétfőn többfelé megerősödik az északi, északnyugati szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 24 és 30 fok között valószínű.

Forrás: Blikk, Időkép

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nem országszerte, hanem helyenként. Nem mindegy, hogy idd ki a bilit vagy vidd ki a bilit. Nálunk pl három dörrenés, kellemes, nem viharos szél és csöndesen lejött 6mm eső.
ila51
@simmering73: ...tudod , ülj át másik csónakba ...biztos ami biztos

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.