A telefon tartására nem volt engedélye a fegyintézetben.

A Blikk cikke szerint a június 16-án történt nagyecsedi gyilkosság előtt – amikor egy börtönből beteg rokon látogatására kiengedett rab meggyilkota barátnőjét, majd egy napig szökésben volt – a rab már telefonon megfenyegette későbbi áldozatát, hogy megöli. 

Illegális telefonon fenyegette barátnőjét a nagyecsedi gyilkos

Elfogása után Z. Sándor a rendőrautóban

Fotópolice.hu

A lap szerint Z. Sándor egy illegálisan tartott telefonon tartotta a kapcsolatot a barátnőjével, és hetekkel a gyilkosság előtt már halálosan megfenyegette a fiatal nőt, aki ezt a felvételt rögzítette telefonján. A szülők csodálkoztak, hogy ezek után hogy engedhették kimenőre a férfit, de az illegális telefon megmagyarázza a dolgot.

Nem tudok nyugodni, gyakran időzöm Szandra szobájában. Nemrégiben egy könyvbe csúsztatva cetlit találtam. Egy telefonszám volt rajta „szerelmem” felirattal. Nem haboztam, azonnal tárcsáztam. Egy fiatalember vette fel a kagylót, egy rab az állampusztai börtönből! Elbeszélgettem vele, és elmondta, hogy a készülék régebben Sándornál volt, de mivel ő elkerült onnan, így nála maradt. Természetesen azonnal elmondtam mindezt a rendőröknek

- mondta el a lapnak az áldozat apja.

Az apa azt is elmondta, bár nagy szerelem volt a lánya és a férfi közt, sőt, a lány még a fizetése nagy részét is a férfinak utalta, hogy meglegyen mindene a börtönben (ahová csalás miatt került), az utóbbi időben a lányának már más tervei is voltak.

Pénteken engem is kihallgatott a rendőrség a gyilkosság miatt. Részletesen be kellett számolnom a fiatalok megismerkedéséről és az eddigi kapcsolatukról. Elmondtam mindent, hogy nagy szerelem volt az övék, és Szandra akkor is kitartott mellette, amikor csalás miatt börtönbe került. A fizetése nagy részét is Sándornak küldte, hogy mindene meglegyen a rácsok mögött. Az utóbbi időben azonban a lányom is megváltozott: tervei voltak, szerette volna felújítani a házunkat, jobb életre vágyott. Ezt persze, Sándor nem tudta elviselni.

Az apa még hozzátette:

A nyomozók azt mondták: Sándoron nem látszik, hogy bármit is megbánt volna. A lányomat már nem lehet visszahozni a sírból, de nagyon bízunk benne, hogy megkapja a méltó büntetését ezért a szörnyű tettért.

A Blikk cikke szerint a börtönbeli tiltott tárgyak miatt minden esetben belső vizsgálat indul. Z. Sándort a lap információja szerint jelenleg Tiszalökön őrzik, és bár felvetődött, hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) viszik, mert öngyilkossággal fenyegetőzött, végül a vizsgálatok megállapították róla, hogy tökéletesen beszámítható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.