Már a nyár végén hatályba léphetnek a bevándorlási különadót, az úgynevezett "Soros-adót" tartalmazó rendelkezések – nyilatkozta Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője hétfőn az MTI-nek.

Kocsis Máté: a nyár végén jöhet a "Soros-adó"

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormánypárti politikus értékelése szerint az új adónem egy újabb védelmet jelent Magyarországnak, illeszkedve a fizikai és jogi határzárral összefüggő korábbi intézkedésekhez.

Mint kifejtette: az állam adót vet ki azokra a szervezetekre, amelyek a bevándorlást segítik, vagy erre a célra támogatást fogadnak el. A frakcióvezető a bevándorlást segítő tevékenységek közé sorolta a migrációt ösztönző médiakampányokat és hálózatépítést. Megjegyezte: a "Soros-szervezetek" köztudottan ilyen tevékenységet folytatnak és nem is szándékoznak felhagyni ezzel.

Kocsis Máté rámutatott: minimum elvárható, hogy az illegális migrációt segítő szervezetek hozzájáruljanak a védekezés és a biztonság költségeihez, ezért a különadóból befolyt pénzt kizárólag határvédelemre lehet fordítani.

A különadót is tartalmazó adócsomagot pénteken fogadta el az Országgyűlés, a bevándorlásra vonatkozó passzusok a kihirdetést követő 31. napon lépnek hatályba.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro57
mátéka a héten TE VAGY AZ ÜGYELETES HÜLYE SHIKARI ELÖTT!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro57
mátéka a héten TE VAGY AZ ÜGYELETES HÜLYE SHIKARI ELÖTT!!!
anima
Mivel illegális tevékenységnek tartják, ezrét ez olyasmi, mintha a kábítószercsempészeket adóztatnák meg.
Ezzel valójában bűnrészessé válnak ebben a tevékenységben. De nyilván ezeknek csak a pénz számít, ahogy eddig is, és nem az elvek.
Hisz bűnözőket hoztak be - és nem csak Magyarországra, hanem az EU-ba - a letelepedési kötvénnyel úgy, hogy végül mi fizetünk nekik. Ezek milliárdokat tettek zsebre, és a néppel fizettetik ki.

Magyarországot egyáltalán nem védték meg. A tavalyihoz képest is láthatóan több néger, (burkás) török muszlim, és ázsiai él ebben az országban - és egyre többen lesznek!
És a számuk csak nőni fog - fideszes félős nyugdíjasok. Ti sem vagytok már biztonságban, és a nyugdíjatok sem. Idén még kaptok talán 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt (tényleg képesek vagytok 10 ezer forintért lemenni kutyába, fidesznyikesek?), de jövőre már az sem lesz.
Szép kártyán kaptok 10 ezer forintot, amiért egy közepes étteremben egyszer megvacsorázhattok.
namihami
A kapuban topog az újabb fideszes""bevándorlási kötvény"".
Ezt is el lehet és el fogja a Gazda (+slepp) lopni és senki nem tudja majd se ellenőrizni, se elszámoltatni. Az EU pénze kb. 2020-ra kifúj és ugyebár a fiúk eddig is fényesrn igazolták, hogy nincs annyi, amit ne tudnának hazavinni. Ez a sorosrablás is az lesz.
human
Bár az egészségügy reformjánál menne ilyen gyorsan a törvényalkotás a fiúknak.
CsipkeRózsa
Hollik elfelejtette mondani Kocsisnak, hogy ő már szólt nekünk erről.
volvós
Mi van mátéka, lekoptak a langyik mellőled ?? csórikám, marad a Béla... :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.