Feljelentette és bírósági végrehajtást kért a Transparency International Magyarország a Pénzügyminisztérium ellen – számolt be a Hír TV.

Végrehajtókat küldenek a Pénzügyminisztériumra

A minisztérium jogelődjétől a Nemzetgazdasági Minisztériumtól már régóta próbálják megtudni, hogy egyes cégek mennyit költöttek adófizetés helyett tao-támogatásra. A jogi igazgató szerint a minisztérium tagadja, hogy lenne erről adatuk, pedig ezt az adatszolgáltatást jogszabály írja elő.

2017 márciusában jogerősen pert nyert a TI két minisztériummal, az Emmi és az NGM-mel szemben. Az ítélet értelmében a minisztériumoknak ki kell adniuk, hogy melyik sportszervezetek mely támogatási időszakokban mely támogatóktól mekkora összegű támogatásban részesültek – írta az Átlátszó.

(napi.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Pedig az emuttnyocevben kuszaszem mast se csinalt, csak megprobalta a kozpenzzel "elveszejteni" a kozpenz jelleget,...Mar egyszer jogerosen kimolndta a legfelsobb birosag, hogy ezek a penzek NEM veszitik el kozpenz jelleguket, mert egyfajta adokent mukodnek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Pedig az emuttnyocevben kuszaszem mast se csinalt, csak megprobalta a kozpenzzel "elveszejteni" a kozpenz jelleget,...Mar egyszer jogerosen kimolndta a legfelsobb birosag, hogy ezek a penzek NEM veszitik el kozpenz jelleguket, mert egyfajta adokent mukodnek...
Eladott Ország
A támogatások a bíróság szerint közvetett állami támogatásnak minősülnek, a támogató cégek az államtól olyan kedvezményben részesülnek a támogatásért cserébe, ami „közpénzjelleggel bír”. Az ítélet indoklásában azt is kimondták, hogy aki állami támogatást vesz igénybe, vagy közpénzt használ fel a tevékenysége során, annak számolnia kell a nyilvánossággal. Azt is írásba adták, hogy adótitok nem képezheti abszolút korlátját a közérdekű adatok megismerésének, mert az adatok megismeréséhez való jog erősebb, mint a támogatók adótitkának megőrzéséhez fűződő jog. A legtöbb TAO-támogatás, összesen 128 milliárd forint a labdarúgásba került az MLSZ-en keresztül, ebből a legtöbb pénzt pedig az Orbán Viktor által alapított felcsúti Puskás Akadémia kapta. A TAO 2011-es bevezetése óta összesen 16,29 milliárd forintot. A végsőkig titkolták a donorok nevét
tudode
Ezeknek a KALÓZOKNÁL az ESKÜJÜK annyit ér, mint egy lepkegáz.
.
Az esküjük lényege az volt, hogy "a jogszabályokat megtartom és megtartatom"! Az IGAZ, hogy megtarttatják, de mivel JOGON FELÜLÍTNEK TARTJÁK magukat magasról leizélik még a saját rötyipapírtukat "is"!
.
Ma már a hsz-ek "csak" azt a célt "szolgálja", hogy az egyén kiírja magából a FELGYÜLEMLETT dühét amiatt, mert ezeknek, ha másért nem is az "ESKÜSZEGÉSÉRT" büntethetőek "lennének", ha lenne erre az ELKÖVETÉSI MÓDRA bűntehető tétel a Btk-ban.
.
De bezzeg az ALATTVALÓKNAK már a hálószobájába, az életébe beszemtelenkednek/tek ezek az ESKÜSZEGŐ, HATALOMMAL VISSZAÉLŐ "nyomdafestéket nem tűrő" SEHONNANI BITANGOK EMBEREK "félelemkeltéssel" terelik el, nyomorba döntve a társadalom figyelmét mindarról, amelyért VÉRÁLDOZATOT is fizetett az orság !
.
Olyan vastag a képükön a bőr, hogy képeSSek elénekelni Petőfi Sándor a Talpra magyart!
..
Szégyentelenek!
.
A TAO a legkisebb HADICSELÜK,, mert TÖRVÉNYEN KÍVÜLIEKKÉNT partizánkodhatnak ameddig a NÉP TŰRI, és nem küldi el őket oda ahova valók!!!
Jozefina
Na erre a végrehajtásra kíváncsi leszek!!!
Desischado
Megnézem magamnak, mi lesz ebből. Mindenesetre drukkolok erősen!
gulyasgyula
@tudode: ...Hétfőn voltam ÓZDON a nyomor fővárosában ..Katrasztófa ami ott is van ...Egyszerűen nem tudtam a 10 emeletes ház előtt parkolni a sok nyomorgó autójától , el kellet mennem 200 m -re egy áruház parkolójába , a térköves kerékpát úton meg majdnem kieset a bicikli kereke , nem értem miért nem jó a sima aszfalt a kerékpár útra ..Majd teszek fel képeket a parkoló W Tuaregről és más autókról stb ..Hogy miből telik nekik ki kellene nyomozni ...
tudode
@gulyasgyula: .
Valószínű kölcsönökből, legtöbbjük nem ADDIG TAKARÓZNAK, ameddig a takarójuk ér, de a perifériára szorult falvakban OLYAN MÉLY SZEGÉNYSÉGBEN élnek emberek, amely a XXI. században ELFOGADHATATLAN LENNE, elzárva a külvilágtól:
.
www.youtube.com/watch?v=RZbvGuL9Oy8
.
Nem kell messzire mennem, mert a családomban is van olyan, aki nagyzási mánia, v mi miatt Mercedessel járkálnak, miközben NEM JUT RENDES étel az asztalukra.
.
Jó a kérdése, de ha hagyatkozunk a KSH-ra azért régiónként eléggé szórt a KERESET
.
----- AZ ÁTLAGKERESET MÍTOSZA ÉS A VALÓSÁG
kettosmerce.blog.hu/2017/07/04/az_atlagkereset_mitosza_es_a_valosag
.
Azzal együtt, hogy a XXI. században már "csak" a legtöbb háztartásban LEMONDÁSSAL jár egy gépkocsi fenntartása!!!

.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.