A kertszomszédságnak két véglete van: lehet elfogadó, barátságos, vagy háborús gócpont. Az utóbbi esetben soha nem derül ki, hogy ki kezdte, ám érdemes minél hamarabb megbékélni, mert megmérgezi a mindennapokat, amik jók is lehetnének. Nincs az a lelkész, de egyszerű hívő sem aki ne tudná ezt. Isten áldásával...

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@bencemacska: Nem akartalak megbántani. Amit írtam, azt csak azért, hogy ne térjünk el a tárgytól.
bencemacska
@Eriksson: ma:20:25
Nem bántottál meg, csak te is sértésnek vetted, az általános légkörre vonatkozó megállapításomat.
Lehet, hogy a korral is jár, hogy nagyon zavar a "tartsuk szárazon a puskaport" hangulat.
Fenntartom továbbra is, hogy egy LELKÉSZNŐ ezt a hangulatot nem veheti át. Neki a békét, megnyugvást kell hirdetni és gyakorolni. Akármilyen nehezére esik is, neki kell a szomszédjával a MEGBÉKÉLÉST kezdeményezni, és nem feljelentgetni!!!
Eriksson
@bencemacska: Én meg pont fordítva gondolom. A lelkésznő egy közösségnek a vezetője, s gondolom neki elsősorban azok érdekeit kell képviselnie. Sehol sem az van írva, hogy a lakásának a szomszédját perelné a kutyák miatt.
Ennyi belátása a kutyatulajnak is lehetne, s nem telesírnia a médiát a maga vélt igazával.
Lásd még 13:34
bencemacska
@Eriksson: ma, 20:51
Egyik válasz:
"A közvetlen szomszédom egy evangélikus templom a benne élő lelkésznővel, aki többször megpróbálta elvitetni a kutyáimat."
Másik, amivel én is egyetértek:
"A közösségi oldalon bukkantunk egy nyilvános bejegyzésre, ami dokumentumokkal alátámasztva arról szól, hogy miként mérgezi meg az emberek életét az elfogadás hiánya. Az egyház szolgájának nem csak a templomon belül kellene a szeretetet és a másikra figyelést hirdetni, de aszerint kellene élnie is, hogy a jó példát követhessék a hívek."
Nem tudom kinek van igaza, nem is akarom eldönteni!!!
DE: más egy LELKÉSZNŐ kötelessége a BÉKESSÉG hirdetésében és megteremtésében, mint bárki másnak! A LELKÉSZ nem foglalkozás, hanem HIVATÁS.
Neki kötelessége Sztehlo Gáborhoz méltónak lenni!
1magyar
Hétvégente hazajön a munkájából" egyik taknyos kölök és nem lehet szellőztetnem mert émelyítő büdös cigarettát szív. Gondolom füves lehet, mert 20 év dohányzás alatt én még ilyet nem éreztem.
Ezzel mit lehet kezdeni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.