Eljárást indított a Ryanair légitársaság (Ryanair DAC) ellen Budapest Főváros Kormányhivatala – közölte a hivatal.

A közlemény szerint a légitársaság sorozatos, a poggyászkezeléssel kapcsolatos incidensei miatt György István budapesti kormánymegbízott azonnali, átfogó vizsgálatot kezdeményezett. A vizsgálatba bevonták a hivatal fogyasztóvédelmi főosztályát – tették hozzá.

Bővebb tájékoztatást csak a vizsgálat lezárulta után adnak

- írták.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a Ryanair tisztességtelen a magyar fogyasztókkal szemben, mert nem teljesíti a szerződésben vállalt és az utasok által kifizetett szolgáltatásait.

A poggyászok késése esetén is jár kártérítés a fogyasztónak a légitársaságtól, nem csak a csomagok sérülése, elvesztése után

- hívta fel a figyelmet.

A Ryanair Budapestről a Kanári-szigetekre tartó járatain fordult elő az elmúlt hetekben, hogy túlsúlyra hivatkozva nem vitte el a légitársaság az utasok feladott poggyászát. Emiatt több tucat utas csomagok nélkül maradt a Kanári-szigeteken.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

interceptor
A Ryanair lesz@rja az utasait, csak a profitot veszi figyelembe. Ezért megérdemli, hogy minél nagyobb erkölcsi-anyagi kárt okozzanak neki, akár jelentős kormányzati segítséggel is!
advocat
És mi lenne ha javasolnák, kerülje el Budapestet. Csak úgy... Egy biztos. Ezzel a fapadossal sem fogok utazni.Nem sok társasággal utaztam. De ha az ember élt a kedvezményekkel korán vett jegyet, vagy kora reggel, vagy késő este indult a gép, meg ilyesmi) esküszöm nem utaztam drágábban. És még a börönd is belefért, pedig az több volt mint a megengedett. Jó, fél kilóval. Szóval - ha lehet - akkor "igazai" társasággal utazzunk. Mert lehet, hogy pár forinttal - esetleg - olcsóbb, de egy több százezres nyaralásnál (mondjuk a család, már 10.000.- forint is "belefér". Gondolom, de lehet, hogy én értek félre valamit. Persze, ha más gép nincs? De lehet máshova is utazni. Vélem.
maci0427
A Ryanair nagyon olcsó fapados járat ! Célja az emberek után kapott pénz, a csomagot meg majd küldik másik géppel ha az emberek miatt túlsúlyos a gép ! Ezt már tudni lehet induláskor is ! Olcsó húsnak ez a leve. Fillérekért utazni például Londonba , csomag később...,vagy a poggyásszal együtt drágán , lehet választani.
staro2
Ha kubatov nem lett volna a gépen,ugyanúgy kussolna a fogyasztóvédelem mint a múlt héten.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.