A Liga Szakszervezetek szerint a béren kívüli juttatásokra vonatkozó szabályok gátat szabnak a jövedelmek növelésének – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A szakszervezet szeretné, ha a kormány – Varga Mihály pénzügyminiszter ígéretének megfelelően – az ősz folyamán áttekintené a béren kívüli juttatások rendszerével kapcsolatos szabályozást, és legalább a foglalkoztatási, a szociális és az öngondoskodást ösztönző elemeket visszahelyezné a kedvezményes juttatások közé.

Szakszervezetek: a cafeteriára vonatkozó szabályok gátolják a jövedelem növekedését

Fotó: pixabay.com CCO

Az érdekképviselet számítása szerint a béren kívüli juttatások szabályainak változásával a munkavállalóknak biztosított 10 ezer forint után a munkáltatóknak 2018-ban 13 500 forint, 2019-ben pedig 17 800 forint költsége keletkezik.

A Liga álláspontja, hogy a cafeteria rendszer a munka világának kölcsönösen előnyös intézménye, a munkavállalók elhelyezkedéséhez, foglalkoztatásához nagymértékben hozzájárul.

A szakszervezetek véleménye szerint, ha az Országgyűlés által elfogadott szabályozás hatályba lép, akkor a munkáltatók vagy béresítik a korábbi juttatásokat, vagy megszüntetik. Ha a vállalkozók vállalják a többletköltségeket, a következő évi béremeléseknél mondhatják, hogy már emelték a béreket, és ez a szakszervezet szerint úgy történik majd, hogy a munkavállalók tényleges jövedelme semmit sem változik – áll a közleményben.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Szerintem,,,,szívjátok le Orbánt,,,,,,mint Gaskó apátok. Eladtátok a sztrájkjogot Orbán apátoknak... Ugyhogy még egyszer...Szívjátok le a Zsírmorét...
justhpeter
"Szakszervezetek: a cafeteriára vonatkozó szabályok gátolják a jövedelem növekedését"

Meg fogtok lepődni: azért csinálják !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.