Nem szolgálja az ország érdekeit a szükséges mértékben.

Magyarország nem ért egyet az uniós költségvetés jelenleg előterjesztett formájával, véleménye szerint ugyanis az nem szolgálja az ország érdekeit a szükséges mértékben, valamint a tervek szerint lényegesen kevesebb kohéziós támogatást kapna az előző időszakhoz képest – jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter Brüsszelben, az MTI-nek nyilatkozva kedden.

Palkovics László hangsúlyozta, a kohéziós források megítélésének feltételei szembe mennek a magyar érdekekkel. A kohéziós politika arról szól, hogyan hozzák az egyes tagállamok gazdaságaikat egymáshoz közelebb, ezért Magyarország nem fogadja el, hogy nála fejlettebb országok több támogatást kapjanak.

Magyarország úgy gondolja, hogy nem szabad megosztani az európai államokat a kohéziós politika mentén, nem szabad olyan követelményeket figyelembe venni az erről folyó tárgyalások során, amelyek nem tartoznak a költségvetés témakörébe – húzta alá a miniszter.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
pontosítsunk szó sincs az országról, csak az ő mocskos érdekeikről! =))
RonaGyuri
pontosítsunk szó sincs az országról, csak az ő mocskos érdekeikről! =))
Nessy
Sok az új kegyenc, kevés lenne a lenyúlható pénz?
Mi lenne, ha csak elvből támogatnák pártunkat és kormányunkat a hívei, nem a dohányért!
Equus1
több pénzt a fidesz kleptokratáknak!
tudode
Egyáltalán mi, mennyi a SZÜKSÉGES MÉRTÉK ahhoz, hogy TÚLSZÁMLÁZOTTAN kielégíthatő legyen a GAZDI étvágya annak ismeretében, hogy
.
zoom.hu/hir/2018/03/27/europa-rekord-orbanek-mar-minden-unios-penzt-eligertek/
.
"""" Két héttel a választás előtt kijelenthető, hogy magyar kormány elérte (kétes) célját: minden 2020-ig lehívható uniós támogatást elígért, így a következő kormány már csak a 2020-ban induló projektekre koncentrálhat.

A 2014 és 2020 közötti uniós ciklusban Magyarország számára mintegy 7500 milliárd forintnyi uniós támogatás áll rendelkezésre, ennek a keretnek a 94,19 százalékát (ennél többet nem is lehetne, ugyanis a keret 6 százalékát Brüsszel visszatartja) a magyar kormány lényegében papíron elköltötte – olvasható a Fundmonitor elemzésben, az Európai Bizottság adatai alapján."""
.
Gézgézában lehet a TELHETETLEN ÁLLAM, mivel az EU kb. csak 10%-át utalta át!
.
Kérdés lehetne, ha lehetne, hogy KI FIZETI A RÉVÉSZT, netán kedves MINDANNYIUNK, amelynek a látszatberuházásokon, és a PAJTIK gazdagodásán kívül nincs látszata annak, hogy kb. 790 ezer Ft/kopf felzárkózási kerettel GARÁZDÁLKODTAK!
.
CsipkeRózsa
Mindenki tudta, hogy a magyar kormány nem fogja elfogadni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.