Miután a bíróság kimondta, hogy a Magyar Helsinki Bizottságról a kormány nem írt igazat tavaly, és az erről szóló közleményt 30 napig kellene a honlapjukon feltüntetni, a kormány most arra kéri a civil szervezetet, hogy ne kérjen végrehajtást az ügyben, hanem várjon.

A hvg.hu cikke szerint még a 2017-es nemzeti konzultációban állított valótlanságokat a kormány a Magyar Helsinki Bizottságról (hogy a szervezet a törvénytelenségeket támogatja), amely jogerősen pert nyert a kormány ellen azóta. 

A kormány kéri a Helsinki Bizottságot, hogy ne kérjen végrehajtást ellene

Fotó, címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán

Emiatt a kormany.hu-n 30 napig kellene szerepelnie a ténynek, hogy a kormány hazudott a Helsinki kapcsán, ám ezt a kormány azóta sem tette közzé, helyette felülvizsgálatot kért a Kúriától. Ráadásul olyan ideiglenes intézkedést is kért, hogy a felülvizsgálat lezárultáig ne kelljen szerepeltetnie a szöveget a kormany.hu-n. 

A cikk szerint "ettől még a Helsinki kezdeményezhetné a bíróságnál (a határidők túllépése miatt) a jogerős ítélet végrehajtását – ebben az esetben két ellentétes szándék feszülne egymásnak, ami további jogi értelmezési vitát kavarna. Ezért a kormány ügyvédjei megkérték a Helsinkit, ugyan, legyen már olyan gáláns és nagyvonalú, hogy eltekint a végrehajtás kezdeményezésétől."

Kéri mindezt úgy a kormány, hogy tavaly, mikor ugyanezt kérte a Helsinki, nem akceptálták ezt. Ráadásul idén júniusban a Fidelitas és Hollik István, a Fidesz-KDNP frakciószóvivője matricával ragasztotta tele a Helsinki és több más civilszervezet  irodájának otthont adó épületeket.

A Helsinki Bizottság azonban gáláns maradt, és eltekintett egyelőre a végrehajtástól. A hvg.hu-nak írt válaszukban ez olvasható:

Szemben a kormánnyal, mi ennél a pernél is megőriztük a józanságunkat, és a lehető leggálánsabban járunk el, noha az alperes erre nemigen szolgált rá

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mire várjon a Helsinki Bizottság a harangszóra, NEM KELL VÁRNI A TÖRVÉNYEKET MÉG A KONTÁR KORMÁNYNAK IS BE KELL TARTANIA !!!
Ha a bíróság döntött azt zokszó, és kifogás nélkül végre kell hajtani SLUSSZ !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Mire várjon a Helsinki Bizottság a harangszóra, NEM KELL VÁRNI A TÖRVÉNYEKET MÉG A KONTÁR KORMÁNYNAK IS BE KELL TARTANIA !!!
Ha a bíróság döntött azt zokszó, és kifogás nélkül végre kell hajtani SLUSSZ !!!
Equus1
hiénákkal gálánsnak lenni... nem bűn - hiba
papa.49
Nem ,,gálánsak,, vagytok hanem hülyék a kormány csecsre vesz benneteket !!A komplett ellenzék PONTOSAN EBBE DŐLT BELE, a fütyisszel szemben csak az ő fegyvereivel lehet eredményesen harcolni, ha meghátráltok, ha engedtek leszarnak benneteket oszt. jónapot !!!
vladimir putin
Amúgy ki az al elvetemült idióta, aki a kormany.hu-t nézegeti?
Nincs is olyan élő ember.
(shikarin és durbincson kívül)
steve82
@vladimir putin: (Szerintem még ők se, hiszen csak bérkommentelnek ide... :))
Qqberci
"a kormány ügyvédjei megkérték a Helsinkit, ugyan, legyen már olyan gáláns és nagyvonalú, hogy eltekint a végrehajtás kezdeményezésétől."

Tehát rágalmazni szabad, de a legrágalmazott legyen gáláns? gOrbán jobban teljesít...
nezelodo
Eszerint ők is egy gittegylet, még nem jöttek rá, hogy a fidesz valójában nem egy párt, hanem egy bigott hivek által támogatott szekta, és egy szavukat, ígéretüket sem lehet komolyan venni. Most eljátszák a szelid megtévedt vitapartnert, de biztosan készül már a furmányos, elsöprő visszavágásra a gyülekezet.
Eladott Ország
Nem lehetne egyszer a büdös életben a felcsúti lábszagon felülemelkedve belátni, hogy itt már kínlódva sem lehet több kárt okozni? Szép volt, nemzeti volt, olyan igazi gumicsizmás türhőség volt, de tényleg már mindenkinek kilóg a bele ettől. Persze, hogy nem lehet. Tökmindegy, hogy milyen kép alakul ki az országról, tökmindegy, hogy már a haverok is undorodva fordulnak el, amikor meglátják a zavaros tekintetű, démonokkal küzdő, kifejezéstelen pofánkat, olyan nem lehet, hogy ne győzzön a korrupt, korlátolt politikai akarat. Majd az lesz, amit a pálinkától és birkafejtől hülyülő, középiskolás fokú erkölcsösséggel és intellektussal felvértezett, megélhetési büdöstahók akarnak. A saját ostobaságába belefulladó, elmeroggyant szuverenitási harcok mögé bújó, félművelt, bosszúszomjas csürhe, Hollik féle tahókkal az élen. Ettől függetlenül az MHB eltekint attól, hogy a kormány gusztustalan módon bélyegez meg civileket és nem civileket egyaránt, ugyanis megvárják a Kúria végső döntését.
Dr plágium
Trócsányi azt nyilatkozta, hogy a jó bíróság a kormánynak ad igazat...
Na erre kell várni...aztán majd a Helsinki Bizottságnak kell bocsánatot kérnie.
sokanvagyunk
Ennél nagyobb jóvátételt nem is kaphatott volna egy rágalmazott, tíz helyett tízmillió vagy több szerzett erről tudomást, a f@szságukról nem is beszélve...
magyarbakancs
Kormány se várt a rágalmazással.
Tehát pró szekundó neki sem kel várni semmire
advocat
Az ítélet jogerős. A végrehajtást fel lehet függeszteni, de az már a Kúria dolga. Lenne, ha lenne bátorságuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.