Sajtóhírek szerint bár a fidesz tagadja, hogy hozzányúlna a jövő évi önkormányzati választás előtt a jelenlegi állapotokhoz, nemrég olyan közvéleménykutatást rendeltek, melyből erre lehet következteni.

A 24.hu cikke szerint az elmúlt hetekben olyan közvéleménykutatás zajlott a fővárosban a kormánypárt megbízásából, amelyben arról kérdezték az érintetteket, hogy mit szólnának ahhoz, ha megváltozna az önkormányzati választás jelenlegi szabályozása. 

Közvetlen választás helyett a kormány nevezné ki a budapesti főpolgármestert?

Fotó, címlapi kép: MTI/Mohai Balázs

A lap szerint a változtatásról szóló hírek már a tavaszi országgyűlési választás környékén felreppentek, főleg azután, hogy kiderült, a Fidesz-KDNP Budapesten nem annyira erős, mint volt. 

Ehhez kapcsolódik, hogy az új Orbán-kormány Fürjes Balázst a fővárosi beruházásokért felelős államtitkárnak nevezte ki, többek szerint ez azt mutatja, hogy Tarlós István jelenlegi főpolgármester helyett esetleg ő lehet 2019-ben a kormánypárt favoritja. Tarlós idén tölti be a 70. életévét. 

"A főpolgármester azt hangoztatta, hogy értéknek tekinti a fővárosi önkormányzat vezetője számára önálló legitimációt biztosító közvetlen választást, de azt is hozzátette, hogy nincsenek pontos információ arról, hogy a kormánynak mik a szándékai ebben az ügyben" – olvasható a cikkben.

A 24.hu szerint az elképzelés az, hogy a közvetlen főpolgármester-választás helyett kétévenkénti kinevezéssel a kormány döntené el, ki legyen a főnök a kerületi polgármesterek fölött. Ráadásul a posztra épp valamely kerületi polgármestert emelnék be. 

Erről tartottak tehát az elmúlt hetekben a lap értesülései szerint telefonos közvéleménykutatást Budapesten, ahol 15-20 kérdést tettek fel.

Egyelőre nem lehet többet tudni, a Fidesz szerint nem lesz változás, de a lap úgy tudja, a begyűjtött adatok elemzése után akár az is előfordulhat, hogy mégis változtat a Fidesz a jelenlegi önkormányzati választási szabályozáson.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

badboy
Mi lesz a következő? Eltörlik a látszat választásokat is?! B... +
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Desischado: Mi kombináltak leszünk. Észak-Korea kombinálva Oroszországgal és Törökországgal. Viktort cézár-imperátorrá választja a csürhe és bevezeti a jegyrendszert.
maci0427
Tarlós bolond lenne még egyszer elvállalni ! Ha van esze akkor pihenni fog, lesz miből !
papa.49
A kormánynak üzenem amit a ,,vak zarándok,, mondott a kannibáloknak,
,,hát a faszom nem kéne,, !!!
papa.49
@Jozefina: Még nem teljesen de arra haladunk egyre gyorsabban !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.