Budapesten a 120 négyzetméternél kisebb panellakásoknál az átlagos bérleti díjak 130 ezer forint, a téglaépítésű lakásoknál pedig átlagosan 150 ezer forint körül mozognak – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerdán az M1 aktuális csatornán.

A szakértő kiemelte, hogy szerdán este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, így az érintett családok csütörtökön kezdenek el kollégiumi férőhelyet, illetve albérletet keresni.

Az egyetemvárosok közül példaként említette, hogy Győrben 109 ezer forintos, Kecskeméten 106 ezer forintos, Debrecenben pedig 100 ezer forintos átlagos albérletárakkal számolhatnak a kiadó lakást kereső fiatalok.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a kollégiumi lakhatás jóval kedvezőbb, hiszen ez havonta átlagosan 15-16 ezer forintból megoldható.

Balogh László szerint 2016 végén országszerte, állami fenntartásban körülbelül 45 ezer kollégiumi férőhely állt a felsőoktatásban résztvevők rendelkezésére.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
"Balogh László szerint 2016 végén országszerte, állami fenntartásban körülbelül 45 ezer kollégiumi férőhely állt a felsőoktatásban résztvevők rendelkezésére."
Most 2018-at írunk!!! Halló két évvel ez előtti adat!!! Több százezren vesznek részt a felsőoktatásban. Ez a 45 ezer szinte nulla!! Stadionok helyett az egyetemi városokban inkább kollégiumokat, önkormányzati lakásokat kellene építeni!!!
Eladott Ország
Az országgyűlési képviselők lakhatási támogatása pedig azért emelkedik, mert az elmúlt években a budapesti albérletárak megduplázódtak. Értem, tehát megdrágult az élet Magyarországon, ezért az ingyenélő képviselők a dolgozó ember zsebéből vesznek ki még több pénzt, hogy fizetni tudják a – sokszor áron alul megszerzett önkormányzati – lakásaikat valahol Budán. Családbarát kormány, az, olyan plebejusi.
KisGenyo2
@Gauntlet: Hát a mekkdonaldszban... A reklámban...
Egy diák amúgy ritkán lakik 100 négyzetméteres panelban egyedül.
Ha meg 4-6-an fizetik, akkor már nem is olyan rossz... ;-)
gybognarjr
@wpym: @wpym: A diákok kapnak szociális juttatást, hiszen a nevelésük, nagy része évtizedekig adópénzből van fizetve. A nyugdíjasok ugyanakkor életük során hatalmas összeget fizettek be adóban, amit ha saját bankjukban jó befektetésekre fordítottak volna, állami nyugdíjuk többszörösét kapnák, plusz a tőkéjük is megmaradna és utódaiké lehetne. Az állam az adóbevételeknek csak kis töredékét fizeti ki a nyugdíjban és "egészségügyi" ellátásban (vagy inkább a haláluk meggyorsítására).
Eladott Ország
A fideszesek étvágya továbbra is csillapíthatatlan. Miközben a IX. kerületben az ingatlanárak és az albérletárak az egekbe szöktek, miniszteri tanácsadó, fideszes polgármester gyerekei, a kerületi újság főszerkesztője, a fideszes parlamenti képviselő sofőrje, a volt alpolgármestere gyereke, és még sokan mások beköltöztek a közvagyont képező lakásokba. (444.hu)
Az egy dolog, hogy ezek a kedves emberek nagyon jutányos áron bérelhetnek közpénzből felújított lakásokat, de meg is vehetik a bérleményt. Mégpedig féláron, a bérleti szerződés ezt garantálja. De a falánk elvtársaknak ez sem elég. Kihívják a szintén kebelbarát saját használatú ingatlanbecslőjüket, aki a valós piaci ár egyharmadára becsüli fel a lakás értékét (itt is működik az egyharmad-kétharmad, egyharmadot kifizetnek, kétharmadot ellopnak), majd ennek a nagyon alábecsült árnak a felét fizetik ki. Tehát a valós piaci ár egyharmadának a felét. Azt sem azonnal, hanem majd valamikor, 13-15 év múlva. Ám eladni azonnal el tudják, meg is teszik. A 444.hu Weiszgáber Brigitta esetét hozza példaként. Az általa bérelt lakás piaci értéke 30-40 millió körül van. Jött az ingatlanbecslő, aki felbecsülte az értéket (vagyis inkább lebecsülte) 13,3 millióra. Ennek a fele a vételár. A kedves hölgy tehát vásárolt a Viola utcában egy frissen (közpénzből!) felújított lakást 6,8 millió forintért, majd azzal a lendülettel meghirdette eladásra 32 millióért. Hát nem gyönyörű? De. Az ügyészség nyomozást indított. Én pedig meg leszek lepve, ha még a választás előtt jutnak valamire. Azon főleg meg fogok lepődni, ha bűncselekményt lelnek. De nem baj, mert biztosan a szocik is loptak, akkor a fideszeseknek is szabad. A baj csak az, hogy soha nem egymástól lopnak, hanem tőlünk.
444.hu/2017/09/11/ebbe-meg-a-fideszes-politikus-is-belevorosodott
wpym
@gybognarjr: A diákok a szociális juttatással a seggüket törölhetik...

Az, hogy adót fizettek a nyuggerek nem jelenti azt, hogy továbbra sem kellene, hiszen továbbra is jövedelmet kapnak, csak a neve változott. Az aktív dolgozók is egy jövedelem után fizetnek 2 adót (szja és áfa). A nyugdíjasok esetében is meg kellene ezt lépni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.