A nyaralások miatt nyáron nehezebb összegyűjteni a szükséges vérmennyiséget – mondta Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szakmai főigazgató-helyettese a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Beszámolója szerint az elmúlt két hétben azt tapasztalták, hogy kevesebben mentek el vért adni, mint korábban. Márpedig ilyenkor is naponta nagyjából 1600-1800 véradóra van szükség, ami több száz litert jelentene naponta – tette hozzá.

Vérhiánnyal küzd az ország

Bár az OVSZ-nek évente 50 ezer új véradója van, és nagyjából 200 ezren rendszeresen is adnak vért, így is nehéz helyzetben vannak.

A vérellátó szolgálat nyári véradókampányáról az M1 aktuális csatornán elmondták: a véradók között ajándékokat is kisorsolnak, így próbálják ösztönözni őket a segítségnyújtásra. Mostani kampányuk célja elsősorban azokat megszólítani, akik még soha nem, illetve régen adtak vért.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
Én pl. szívesen mennék vért adni, ha nem csak munkaidőben lehetne, hanem mondjuk lehetne este 7-kor is, vagy esetleg szombaton. De mivel a véradó (legalábbis mifelénk) úgy van "nyitva", ahogyan a nyugdíjasok érnek csak rá, de tőlük meg nem vesznek vért, nincs min csudálkozni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@tulipan: A hitel pillanatnyi megoldás, aztán hosszú ideig szívás - de lehet, hogy egy életen át.
Nem ajánlom senkinek
tulipan
@Eriksson: Tökéleesen egyetérek!! Kivéve, ha valamilyen üzlet nagyon beüt! :)
Eriksson
@tulipan: Bizony igaz, csak előre nem mindig tudható a kimenetel. Lásd Pál Évát, aki minden vagyonát, megélhetési lehetőségét egy lapra tette fel, oszt most szegény a házát árulja.
tulipan
@Eriksson: Sajnálom, a hölgyet, de nekem ez a dolog kissé régnek tűnik! Úgy emlékszem, vagy 40 éve történt, és azért, azóta ezen már igazán túljuthatot volna!!!
Eriksson
@tulipan: Lehet, hogy akkor is történt vele valami, de ez most pár hetes történet. Itt a propin is tárgyaltuk, ha jól emlékszem.
tulipan
Akkor dobta ki Neotonból a Dottore, mert nem volt hajlandó lefeküdni neki, és és le is kövérezte, idegbeteg is lett tőle! Kár érte, mert neki szép hangja volt és szépen mozgott, jobb volt, mint a Csepregi!
www.origo.hu/kultura/20180306-rossz-anyagi-helyzetben-a-neoton-egykori-enekesnoje-pal-eva.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.