Citromsárga (első fokú) riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megyére a felhőszakadások veszélye miatt.

Leszakadhat az ég ma délután – több megyére is figyelmeztetést adtak ki
Fotó: MTI

Az előrejelzés szerint Hajdú-Bihar, Csongrád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében hullhat intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék.

Leszakadhat az ég ma délután – több megyére is figyelmeztetést adtak ki

A zivatarokat általában szélerősödés (45-65, esetleg > 65km/h) és jelentős mennyiségű csapadék (5-15 mm), esetleg kisebb méretű jég (< 1-2 cm) kísérheti, de a keleti megyékben a cellák lassabb áthelyeződése miatt ennél nagyobb mennyiség is előfordulhat. A késő esti órákig a zivatarok lecsengenek.

Holnap elszórtan, de összességében a mainál nagyobb számban várhatóak zivatarok, legkisebb valószínűséggel az ország északkeleti megyéiben. A zivatarokban elsősorban felhőszakadás (> 20 mm csapadék), másodsorban átmeneti szélerősödés és kisebb méretű jég (< 1-2 cm) fordulhat elő. A holnapi nap folyamán a napi középhőmérséklet az Alföldön és a főváros térségében nagyobb területen meghaladhatja a 25°C-ot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.