Az MSZP szerint a Fidesz nyugodtan átkeresztelhetné a tusnádfürdői nyári szabadegyetem mottóját „átmenet a demokráciából a diktatúrába" elnevezésre. Ujhelyi István hozzátette: ez az utazás alkalmat ad arra, hogy többek között Csíkszeredán, Marosvásárhelyen és Nagyváradon találkozzanak határon túli magyar szervezetek vezetőivel, és elmondhassák nemzetpolitikai törekvéseiket.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Posványos szenvedélybetegek

Van valami elgondolkodtató a szlogenekben

Csak tiszta forrásból; azt írja az ójság, a derék origo.hu, hogy: „A nemzeti összetartozás-tudat 29. szabadegyetemét Szenvedélyünk Tusványos! mottóval rendezik meg Tusnádfürdőn”, melynek „A legfontosabb témák idén a jövő évi EP-választás, a bevándorlás, Európa jövője és a magyarság jövőképe lesz.”!
Túl azon a közismert apróságon, hogy „eredeti szándéka szerint a határon átnyúló együttműködést, a román–magyar párbeszédet és a kulturált magyar–magyar politikai eszmecserét tűzte ki célul” aminek mára igencsak kevés köze van a rögvalósághoz. Ami pedig a „Európa jövője és a magyarság jövőképe” dolgot illeti – ugye ez a magyarság dolog elég megfoghatatlan -, de ha a szokásos orbáni baromságról van szó e kettő között nem csak teoretikusan van ellentmondás! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Csizmás Kond: ha csak olyanról jártatnád a lepénylesődet, amiről személyes ismertekkel is rendelkezel nagyon csöndben lennél! =))
namihami
A helyszín és az ott elhangzó ugatások legyen a románok gondja. Egyszer megunják a határon túlról jovő izgatást és egy életre szétcsapnak közöttük.
A gond azzal a pénzzel van, amibe ez kerül nekünk, hazai adófizetőknek. Lesz@rnám a sok "" mélymagyart"" és szájtépésüket, ha ezt saját zsebből fizetnék. És ehhez kapcsolódik Európa- és világszerte közszájonforgó, az ország lejáratásának blamázsa. Amit szintén ennek a nem ingyencirkusznak köszönhetünk.
anima
Posványosi magyar bálványimádók - Az én tapasztalataim itthon:
Már nem egyszer voltam szem- és fűl tanúja, hogy romániai, és ukrajnai magyarok pár magyar szó után románul vagy ukránul beszéltek tovább.
Konkrétan ismertem egy romániai magyar gyökeret, aki 3, azaz három magyar családot tett tönkre (gyereket csinált, aztán magukra hagyta őket pénz nélkül).

Amúgy is fogynak a magyarok a határon túl is, és 90 év az kilencven év.
Szóval, én a tapasztalataim alapján nem bírom őket, és nem csak úri jókedvemben, mert valakit mindig kell utálni.

Ráadásul pl a székelyek elsősorban székelyek és nem magyarok.
Ha olyasmi helyzetben lennénk a székelyekkel, mint a spanyolok a katalánokkal, akkor most konkrétan a mi ellenségeink lennének, és tőlünk követelnék az autonómiát, akár harc, vagy terrorista (ETA) cselekmények révén.

Oké, egy kicsit sarkítottam, de azért érdemes ezt a szemszöget is számításba venni, és nem kell egyből hasra esni a magyarkodó dumától.

Mi magyar egyáltalán 2018-ban?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.