A humoros akcióval egy helyi csoport arra akarta felhívni a figyelmet, hogy nagyon lassúak arrafelé a MÁV járatai.

Csigajelmezben és álarcban futotta le a Mátészalka-Debrecen vonatot egy rövid szakaszon egy aktivista a napokban a szabolcsi kisváros mellett. 

Az akciót a MátészalkaLeaks csoport szervezte, és bár elsőre megmosolygtató az ötlet, igazából egy nagyobb problémára hívják fel a figyelmet.

A civil csoport szerint "a rendszerváltás óta egyik politikai erő sem tett igazán a Mátészalka-Debrecen vasútvonal állapotának a javításáért, és mára már halaszthatatlanná vált a vasútvonal teljes átépítése. Éves szinten 825 ezer alkalommal veszik igénybe a vasútvonal szolgáltatásait."

A személyvonat a hajdúsági megyeszékhely és a szabolcsi kisváros közti 78 kilométeres távot 1 óra 45-50 pec alatt teszi meg.

(zoom.hu)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A vonat lassú, de az ötlet csillagos ötös.
A baj csak az, hogy mi (MI) értjük. Akinek még kéne, annak ez olyan mint kutyának a vekkeróra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
Az egész országban ilyen szar a helyzet :(
wpym
Nemcsak ott rossz a helyzet.
Így üt vissza a fejlsztés hiánya. Mostanra ,,számoltalanul" kellene a vasútba ölni a százmilliárdokat, ha európai szintre szeretnék emelni a szinvonalat. A Mátészalka-Db. vonal teljes átépítése uniós szintre, önmagában milliárdos költség lenne, amelyre esély sincs.
namihami
A vonat lassú, de az ötlet csillagos ötös.
A baj csak az, hogy mi (MI) értjük. Akinek még kéne, annak ez olyan mint kutyának a vekkeróra.
KisGenyo2
Ha a MÁV-ot most beszántanák, az éves ráfordítás harmadából minden volt mávos kaphatna minimálbért, amíg nem megy nyugdíjba, vagy nem talál másik állást. A második harmadából évente 1500(!!!) új buszt lehetne venni a volánoknak üzemanyaggal és sofőrbérrel. A harmadik harmada megmaradna!
jancsipapa
Pedig a MÁV-vezérek nyilatkozataiban európai körülményekről ,150-160 km-es utazósebességről fantáziálnak . Én meg Indiát látom közelíteni . ( semmi menetrend ,óriási tömeg , emberek a lépcsőkön ,a vagonok tetején . Alvók egymás hegyén hátán , a csomagtartókon ,a földön ,egyik sarokban főznek ,a másikban szülnek . Kosz,bűz mindenütt...)
csipetke
Nem a felcsuti kisvasútba kellett volna feccölni a pénzt,vagy a Budapest-Kelebia vonal,amire nemigen van szükség,de irgalmatlan nagy kölcsönt vesznek fel rá Kínától,viszont itt lehet a legnagyobbat korrumpálni illetékes elvtársaknak.Nincs ebben a nyomorult országban senki,aki az emberek érdekeit tartaná szem előtt a saját zsebe helyett.
namihami
@Shikari: Te, ez egy zseniális ötlet. Tényleg, mi a francnak az az állandó gyorsítás, aztán meg fékezés. Plusz a sok hülye, amelyik ide-oda furikázik. Bőven elég lenne, ha kimennének az állomásra, megvennék a jegyet, aztán ki hogy választ, vagy megy gyalog vagy fogja magát és hazamegy. És ezt be lehetne vezetni a buszközlekedésben is.
Tovább megyek, el se induljon a busz, vonat. Csak a jegy árát fizesse be a nemutas és üljön a valagán. Talán még a sineket is fel lehetne szedni és az infrastruktúrát elbontani.
És máris itt a Kánaán.
desiro57
@Shikari: A sok észtől meghülyültél.
Donáld Tramp
Valszeg ha egy kis 'Piroskát' tenne be a MÁV egy ilyen dromedár szerelvény helyett... A ramaty pálya is jobban elviselné a könnyebb súlyt. És valszeg aki nem mazohista, az már busszal jár.
simmering73
@Shikari: Nem a motorvonat sebességével van a probléma, te szellemileg alultáplált, hanem a vágánnyal.
papa.49
@jancsipapa: Olyan cigányosan ))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.