Az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva, mandátuma jövő év májusában lejár – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken, a brüsszeli testület jelenlegi döntéseivel kapcsolatban.

Orbán: "az erőim végén vagyok"
Fotó: MTVA

A kormányfő reagált a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárásra és arra is, hogy a testület javaslata szerint 6000 eurót adnának migránsonként a befogadó országoknak. Azt mondta:

nem tulajdonít jelentőséget a bizottság mostani döntéseinek, hiszen minden, mostani kezdeményezés már kifutott az időből.

Orbán Viktor szerint azt a módszert kell megtalálni, "hogyan lavírozzunk, evickéljünk" el a jövő év májusáig.

Elvi kérdésnek nevezte, mire fordítja az unió az emberek pénzét, és veszélyes gondolkodásnak nevezte azt, ha azt a migránsoknak adnák oda.

Hangsúlyozta: a jövőben olyan Európai Bizottság kell, amely nem a határokat megvédő országokat bünteti.

A miniszterelnök a világ egyik legstabilabb országának nevezte politikai szempontból Magyarországot.

Rámutatott: nincs egyetlen olyan ország sem, ahol egy kormány háromszor egymás után tudott volna kétharmados többséggel nyerni.

A politikai stabilitás előnyét pedig be lehet váltani, világossá lehet tenni a világban, hogy a magyar kormány politikája kiszámítható

- indokolta az elmúlt hetek "diplomáciai nagyüzemét", azt, hogy számos ország vezetőjével tárgyalt.

Sikeresnek nevezte az elmúlt heteket és kijelentette: mindez az országot erősebbé teszi és a gazdaságra is jó hatással van. Kijelentette: a befektetők is tudhatják, hogy a politika felől nem terheli kockázat vállalkozásaikat.

A jövő évi költségvetéssel kapcsolatban leszögezte:

amíg kereszténydemokrata kormánya van az országnak, a nyugdíjak vásárlóértéke megmarad.

Emlékeztetett: az időseknek apránként szinte teljes egészében visszaadták azt az összeget, amelyet a szocialista kormányok vettek el tőlük.

Orbán Viktor stabilnak nevezte a magyar gazdaságot és azt a modellt, amelyet 2010 után épített ki a kabinet. Jelezte azonban, hogy a világgazdaságban feltűntek már a "sötét felhők", bár senki nem mondja ki, hogy válság közelít. Mindezek miatt a jövő évi büdzsét bizakodónak ítélte, de egy olyan költségvetésnek is, amely a megemelt tartalékkal megvédi az országot a világgazdaság esetleges kedvezőtlen változásaitól.

Egy másik kérdésre jelezte azt is: arra számít, hogy az Egyesült Államok, Ausztrália és Magyarország után további államok lépnek ki az ENSZ migrációval kapcsolatos tárgyalásaiból, ott ugyanis a kibocsátó országok vannak többségben, így a folyamat támogatóinak érdeke érvényesül.

Bár az ENSZ döntéseinek nincs közvetlen hatása az emberek életére, a kormányok azokat mégsem hagyják figyelmen kívül.

Migránsügyben nem lehet felelőtlen nyilatkozatokat tenni, olyan dokumentumokat előállítani, amely a tagok egy részének érdekével ellentétes

- szögezte le.

Szerinte a tagállamok most jönnek rá, hogy a testület egy olyan dokumentumot készül elfogadni, ami a világ népvándorlásának szabályozásában zsinórmérték lehet, és bár jogilag nehéz majd kikényszeríteni, azt a "puha hatalom" eszközének nevezte, amely befolyásolja a közgondolkodást. "Nem mindenkinek jár egyformán az ébresztőórája" – fogalmazott, utalva arra, hogy szerinte mások is elhagyják majd a tárgyalásokat.

Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök korábbi tanácsadója mozgalmáról szólva, amelynek célja Soros György és az általa támogatott szervezetek tevékenységének ellensúlyozása, Orbán Viktor azt mondta: sok sikert kíván az amerikai konzervatív eszmék terjesztéséhez, mert eddig csak a liberális volt hallható.

Hozzátette: nem emlékszik az elmúlt 30 évben olyan évre, amikor az Egyesült Államok ne avatkozott volna be a magyarországi vitákba, leggyakrabban alapítványokon keresztül szólnak bele más országok belügyeibe. Ezt a tevékenységet a modern világ olyan tulajdonságának nevezte, amellyel szemben nehéz védekezni.

Mint mondta, Magyarország úgy védekezik, hogy átláthatóságot kér. A miniszterelnök kijelentette: 67 "álcivil szervezetet" finanszíroznak a Soros-alapítványok, a magyar választóknak pedig szerinte tudniuk kell, hogy kiket finanszíroz Soros György vagy éppen Brüsszel azért, hogy beleszóljanak a belügyekbe.

A miniszterelnök beszámolt arról is, hogy szombat délelőtt előadást tart a Tusnádfürdői Nyári Szabadegyetemen, hétfőn azonban megkezdi szabadságát.

Felidézve az elmúlt év eseményeit, úgy fogalmazott:

"az erőim végén vagyok, rám fér, hogy feltöltsem az akkumulátorokat". Szavait úgy zárta, hogy a munkát augusztus végén, szeptember elején kezdik újra.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Igen te dagadt elmebajos törpe tudjuk, látjuk és szenvedjük, hogy te csak "lavírozzunk, evickéljünk" mentén élsz! Persze a gátlástalan lopáson túl! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Igen te dagadt elmebajos törpe tudjuk, látjuk és szenvedjük, hogy te csak "lavírozzunk, evickéljünk" mentén élsz! Persze a gátlástalan lopáson túl! =))
dr frédikántor
Miniszterelnök úrnak pihennie kellene, mert túl sokat dolgozik értünk...
1magyar
Orbán bölcs és előrelátó vezető.
Dr plágium
Nincs egyetlen olyan ország amely úgy alakította át a választási törvényt, hogy soha többé ne nyerhessen másik párt választást. (Ahol a 2/3-ad a szavazók kevesebb mint fele).
desiro57
Milyen munkáról beszélt ez a kötsög???
Sámannus
Hiába a muszkáknál nem lehet megállni.
tudode
Ideje, hogy elhúzzon ELEMFELTÖLTÉSRE, ketyegett, de nem mondott semmit azon túl, hogy BARÁTSZERZŐ kör utakkal emésztett fel ki tudja HÁNY, MENNYI kerozint első szám ELSŐ SZEMÉLYKÉNT, egy lépést nem TÉVE a társadalom érdekében!!!
.
----- Orán 7,30 körül feltúnűen "falusi gyerekből" Pestiként
.
hangtar.radio.hu/kossuth#!#2018-07-27
.
Erőt gyűjt az ŐSZI tákolmánya REVIZIÓJÁNAK munkálataihoz, amely kiderül, vagy beborul, hogy MIT HOZ, v visz ez a HADICSEL a tunya társadalom számára!
Micike
@Dr plágium: ...és egész pontosan a szavazásra jogosult lakosság 31,1%-ka! Szóval az a 2/3 valójában 1/3.
Sámannus
@Dr plágium: Egyszerűen eltulajdonították az országot ezek a szarháziak.
csipetke
Már megint hazugság hazugság hátán...Nem vagyok templombajáró,de ha ezektől sikerül megszabadulnunk belátható időn belül,elmegyek a templomba,és adok Antinak egy szabadszemmel jól látható összeget...
moareka
Graz el van intézve? Mi is az erőnk végén vagyunk miattad, csak nekünk nincs a bankszámlánkon 900 ezer, hogy abból ide-oda repkedjünk a világban...
Clavigo
@Shikari: Szerintem ,,le is szophatnád a Zsírdisznót... Nem itt kellene fáradnod a kommenteléssel,,a mindennapi betevőért..
Clavigo
"" Erőim végén vagyok""...---Remélem nincs szorulása ennek a mediterrán jellegű dagadt Gazdaállatnak...
Yoda69
@Shikari: Latom megvolt a napi orban imado imad.
Mennyit fizetnek erte?
Clavigo
@Shikari: Téged szívjon le egy maláriás krokodil,,agyalágyult.
bencemacska
Istenem, add, hogy most az egyszer igaza legyen neki, teljesedjen be az érzése!
És "legyen meg a te akaratod"!
Clavigo
@Shikari: :) :) :) Kis hülyém,,,Az agyadból nem tudsz egy önálló kommentet megszülni ? "" Csendes pihenő,,stb "... Még a kommenteket is lopod,,lápi móc ?
steve82
@Shikari: Nem akarsz már elhúzni a 888-ra meg a hasonló portálokra verni a nyálad? Mert nagyon ideje lenne te kis orbán nélkül életképtelen csicska. :)
Clavigo
@Shikari: Jól van kis hülyém...Mindjárt megkapod a délutáni Xanaxot...Csak nyugi.
vukkocska
Nincs a világnak még egy ilyen elmebeteg miniszterelnöke. De hogy miért pont mi fogtuk ki? Istennek,megváltónak érzi magát. :(
nevemnick
Hülye vagy tibi.
Akárcsak a tartótiszted.
steve82
@Shikari: Ha ajánlod a narancsvackokat, akkor oda piszkíts, ne ide, mert itt nagyon büdös van tőled. :)
moareka
@Shikari: Shikarika! Nem gondoltál még arra, hogy ez nem a te oldalad? a 3x8-on nyugodtan elmondhatod a napi mantrádat, de persze az itteniért jár a zsozsi,... így már érthető...
.
lampa laz
Erre szokták azt mondani; istenem vedd már magadhoz, ne szenvedjen tovább.
Macskaszem
Bárcsak erői végén lenne, de ahogy mindig, most is hazudott a Geci.
csipetke
@moareka: 12:13 900 ezer?! Mert az a pármilliárd,amit pénztáros lőrinc nehéz,fáradságos munkával összegyűjtött orbánnak,még nem került átvételre..Bár ki tudja...
papa.49
Csutigörény örömhír ha végre megdöglesz ))))))))))))))))))))))))))
csipetke
@vukkocska: 13:07 Pedig csak egy törpe parasztgyerek,aki se öltözködni,se viselkedni nem tud.Most meg eljátssza a lemerült duracell nyuszit is...
Commenter
@papa.49: pedig fizikailag jó erőben van. Csaláshoz, lopáshoz, hazudozáshoz bőven van ereje.Szellemi erőről nem beszélünk inkább, mert annak nemhogy a végén van...az nincs és nem is volt. Az üres, lopott, fellengzős hazug, hazafias lózungjai...a pénteki eszmefuttatásai! Előbb lesz Mo. erői végén mint az EB attól tartok! :(
papa.49
@csipetke: Dűlök a röhögéstől, mert látom magam előtt a felborult pohost, mint egy Duracell nyuszit ))))))))))))))))))))))
KÖSZ...
Nessy
Mit adtatok vissza a nyugdíjasoknak te lemerült Duracell nyuszi? Még az inflációt sem követi, csak a ti számaitokban! hazudni csak pontosan, szépen...
Yoda69
@Shikari: 12:28-ra
Most nagyon melle lottel. En a magyar allamtol egy fillert se kapok. Nemhogy kommentert, de meg a gyerekeim utan SE. Es tobb mint valoszinu nyugdijam se nagyon lesz.
kokopelli
@papa.49: azt szeretném megtudni,hogy mikor volt az erejének "elején" !
A munkára és a focira biztosan nem tudja ráfogni! A politikai hablatyban
fáradt el? Szellemileg nem hiszem,mert azt sem tudja mit mondogatott an-
no! Ha már az "kilugozza" őt hogy emlékezzen,akkor az születési zavar lehet!
Fogós szülés...? ;-)
furfang
Jó pihenést kívánunk, nagyszerű és rengeteg munkát végzett a miniszterelnökünk!
Gauntlet
lehetne kicsit gyorsabban? az ország már unja ezt a 8 éves szenvedéses kínlódást
bencemacska
@Commenter: ma, 14:21
Most az EB-vel kapcsolatban nem tud nagyot hazudni, mert választások lesznek és azzal együtt az EB mandátuma lejár. Őket nem választják, hanem a tagországok delegálják! Ahogy pl ő Navracsicsot.
Az EB összetételét tehát a tagországokban lezajlott, vagy ezután lezajló választások eredményeként létrejövő kormányok döntik el. A parlament bizottságainak el kell fogadni az egyes delegáltakat, de a vétóhoz komoly indok kell!
Hogy ebben neki menyi szerepe van/lesz , azt csak a birkáival tudja megetetni - míg meg nem vesznek tőle.
Edmond Dantes
@furfang: Sajnos ez meg is látszik az országon.
Kutyuska
Szegény, kifáradt az evickélésbe, lavírozásba. Nem gondoltam, hogy ezektől el lehet fáradni.
Egyszer hallanám, hogy a munkától fáradt el. Erre azt hiszem 0 % esély van.
egyvandor
@1magyar: Láthatóan ő meg a mészaros a legtehetségesebb magyar.
egyvandor
Mellesleg ez a suttyó milyen alapon léphet be a "közmédia" területére?
papa.49
@kokopelli: A páleszos pohár emelgetésében, na abba bele lehet fáradni NAGYON, én igazán nem kívánok neki rosszat csak kicsit gyulladjon meg benne a pálesz !!!
papa.49
@Commenter: Ebben biztos vagyok megint leporolt egy rákosi direktívát a hanyatló nyugatról szólót ami szerint a nyugatnak befellegzett, és mi történt valójában az ellenkezője !!!
egyvandor
@Nessy: "Mit adtatok vissza a nyugdíjasoknak te lemerült"
A lényeg az hogy vannak akik ezt gondolkodás nélkül simán beveszik.
Commenter
@papa.49: ahogy @bencemacska írta itt én nem figyeltem, mert valahol az EB-nek így vége, de ettől függetlenül mondhatott volna bármi mást EU-t, Macron-t, Merkelt, Euro-t, liberalizmust vagy bármit amit utál. Aminek viszont egyelőre tényleg vége van az a magyar foci ami mélyebbre már nem is süllyedhetne az áldásos mecénássága alatt. Remélem neki is vége lesz egyszer, mármint a rendszerének. Nem kívánok neki semmit csak menjen már innen. Önszántából persze nem fog bárhogy fogy is az ereje. Akinek valóban fogy az ereje az nem igazán tervez min. 2030-ig és nem is költözne a Várba. Az lemondana, visszavonulna, vagy legalább a pártelnökséget feladná. Azért annyira nincs fogytán az ereje hogy ezek közül bármelyiket is meglépje!
moareka
@Shikari: ...még mindíg Shikarika! Ha szórakoztat a sok libsi, akkor te voltál az átkosban is, a tribűn előtt zászlót lobogtatva , most meg viktorozol, legutóbb március 15.-én, tapasztalván, hogy lehet embereket hülyére venni...
simmering73
Az ország is az erői végén van. Harangoznak more. Hallod?
papa.49
@simmering73: Bár már NEKI HARANGOZNÁNAK, vagy a gebe legelne a sírján )))))))))
Commenter
@papa.49: mi a fene nőne ki ennek a hamvaiból? Csattanó maszlag? Ne kívánjuk a gebék halálát se!
CsipkeRózsa
Sajnos, Orbán még sokára ér az ereje végéhez, biztosan ebben is hazudik.
Commenter
@CsipkeRózsa: tuti az orvosai kikotyvasztják neki az élethosszabbító elixirt, vagy lefagyasztatja magát és dublőrök fognak helyette addig is dolgozni...
Commenter
@Nessy:nyuszi??? Ez? ááá, ne... duracelles szélkötő kalamona, az...
babp1982
@Clavigo:óóó megteszi ez mindennap és utána ki is nyalja-:)))
papa.49
Csuti a mandátum lejár majd szavaznak a tagállamok és ÚJRA LESZ Európai Bizottság NÉLKÜLETEK IS !!!
Sámannus
@Commenter: az erőt a putyin kanócából levedzik attól van úgy felhúzva, mint egy lendkerekes autó.
kereső
Bizony nagy munka a "valóság hajlitgatása"-főleg,ha az emberfia azt is elfelejti már,hogy mit mondott az előző percben.
Nessy
Elfárasztotta szegényt a "migrációs nyomás"! Akkor mi mit szóljunk az állandó Soros propagandától? És velünk minden sarkon szembejött, akár akartuk, akár nem. Meg konzultáció. Mi valóban belefáradtunk Orbán agymacskáiba!
Szabadság alatt azért nézze át a Tízparancsolatot, attól egészségesebb lészen! Különös tekintettel a VII,VIII., X. parancsolatokra! Az még az ország "egészségi állapotán" is javíthatna, ha kegyeskednének betartani!
bence
@bencemacska: ! Pedig nagyon számít rá , hogy vezető szerepet tölthet be ! Remélem nem így lesz ?!
simmering73
Orbán: "az erőim végén vagyok". Kész. Ezen elemet kell cserélni Grazban.
JAJMÁR
Nem, dehogy! Most van igazán "erejében", a sikere csúcsán! Igen, lehet, hogy egy év múlva változni fog a migrációs eu-s politika is, és bizony ez zel együtt Európa is. Nagyot fog változni, majd csak pislogunk, és mondogatjuk "anyám, én nem ilyen lovat akartam". Mindenképpen rosszabb lesz, az a sejtésem.
Lehet, hogy sz ét is esik.
colibri
@Dr plágium: 11:28 és még emellé csalnak is, meg vegveszik a megvehető szegény, tanulatlan embereket tojásért, krumpliért, pénzért.
solidedge
Sajnálom, hogy az esze után az ereje is elhagyta.
nemfideszes
Az életed végén lennél már végre, te potrohos kis törpe!
division
Vannak dolgok amelyeket Orbánnak is másképpen kellene csinálnia, de migráns téren szerencsénk van vele.
terlasz
" az erőm végén vagyok" Bárcsak már látnánk!
desiro57
Szeretném látni amikor kileheled a lelked.
papa.49
@desiro57: Az ország nagy részének örömünnep lenne az a nap )))))))))))))))))))))))))))
kokopelli
@solidedge: ..ha én lettem volna az ereje,én is elhagytam volna őt!
Hogy hagyta el őt az ereje? "Földobott" egy "kekszet" a malac?
Desischado
@papa.49: Nincs nekünk olyan szerencsénk, sajnos. De ha mégis bekövetkezik ez a csodálatos esemény, akkor bulizunk ahányan csak itt vagyunk! benne vagy?
Yoda69
@Shikari: Lesz, csak a minimal bér után járó.
cikicakk55
Legalább most az egyszer igazat mondana és tényleg az ereje végén lenne. sajnos valószínű,hogy szokás szerint,most is hazudik. Szerintetek mondott ez az ember egyszer is igazat? ( elnézést,nem embert akartam írni,de kitiltatni sem akarom magam) Ugye az Internet nem felejt,és én annyi videót megnéztem már róla.,azokról amikről az utóbbi 29 évben beszélt. Jó,nekem is változik a véleményem,mert ahogy öregszem,úgy látom más szemmel a világot. Ám az alap természetem,az ami engem jelent,ami én magam vagyok,az semmit nem változott. Nehéz ezt úgy megfogalmazni,hogy értésék a libsik (van aki lipcsinek írja) és a komcsik is,mert ugye csak ez a két faj létezik a mai nézetek szerint. Szóval a természetem ugyan az maradt,ám az emberekről megváltozott a véleményem,mert most már nyugdíjas szemmel látom a világot. Még is ugyan az maradtam aki voltam,de Orbán szinte Évente alapjaiban változott.Hogy képes egy a földön élő emberszerű évente alapból változni? Na ezt oldják meg az okos politikusok,vagy agyturkászok. Minden esetre Grazban külön szoba várja,ahová külön géppel ér oda. (Észak - Korea most igazán kilőhetne egy ártatlan rakétát a gép útjába.)
evacica
@Shikari: Helyedet, meg a kedves szüleid inkább moziba mentek volna!
evacica
Istenem, de szép is lenne, ha végleg elhagyná az ereje! Mennyit nyerne ez a nyomorult ország, nem fosztogatnák és ne hülyítenék a népet és nem vesznénk össze mindenkivel és befejeződne ez az állandó harc!
szaboria1
Tegnap már bebizonyította a tusványosi beszédével. Az 1 hónap is kevés lesz már Grázban.
Yoda69
@Shikari: Nem sokat. De nem is alapoztam az allami nyugdijra sose.
qxy
Orbán: "az erőim végén vagyok"
Tudod hányan várják ezt te kis füstölt csülök?
dr. prédikátor
Bár csak ez lenne az utolsó rúgása!Végleg elfogyhatna az ereje!!!
desiro57
@Shikari: Rémhír terjesztőket nem olvasunk, TE GYÖKÉR, A FEKETE NEGRÓ IS VILÁGÍT A SZÁDBAN OLYAN SÖTÉT VAGY. AZ AGY EVŐ FÉRGET HALLOD MÉG A KOPONYÁDBAN???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.