Egy 64 éves budapesti asszony 2015-ben feküdt be egy rutinműtétre a Honvédkórházba, azonban 20 nappal később meghalt. Az orvos a műtét előtt kapott 50 ezer forintot csekken küldte vissza a családnak, akik az összeget csupán előlegnek szánták és a műtét után még fizettek volna. Az orvost feljelentették és polgári pert is indítottak ellene.

A rendőrség nyomozást indított, most pedig a Fővárosi Főügyészség a hvg.hu kérdésére közölte,

"a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az orvossal szemben vesztegetés elfogadásának bűntette miatt vádiratot nyújtott be a bíróságra."

Az orvos a pénz előzetes elfogadásával megsértette a kórház belső szabályzatát, a 2016-os hírek szerint a húzás az állásába is kerülhetett, azonban a következményeknek nem találtuk nyomát, így erre rákérdeztünk a kórházat fenntartó Honvédelmi Minisztériumnál. Válaszukkal a cikket frissítjük.

A bíróság pár hete ítélt el egy orvost elsőfokon két év börtönre vesztegetés elfogadása miatt. Az ilyen esetet nehéz bizonyítani, erről ebben a cikkbenírtunk részletesen. A műtét előtt a hálapénz utólagos elfogadása – amennyiben azt a beteg önként és valóban hálából adja, nem bűncselekmény, pénzt KÉRNI, vagy akár csak utalás szinten fizetséghez kötni az amúgy OEP által finanszírozott ellátást viszont az.

(hvg.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.