Felállítottak egy hatméteres világító keresztet avattak fel a Csongrád megyei Baks községben.

A kereszt felállítását a zalalövői Áldott Kereszt Egyesület kezdeményezte, a terv az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Hatméteres óriáskereszt világít Bakson

MTI Fotó: Rosta Tibor

Az Áldott Kereszt Egyesület közleménye szerint a keresztállítás célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a Kárpát-medence cigányságának legfontosabb zarándokhelye, a Komárom-Esztergom megyében található Csatka kegyhelye jelentős felújításra szorul.

Továbbá bíznak abban, hogy a felújítás megvalósulása után Ferenc pápa Magyarországra látogat, és megáldja majd a csatkai kegyhelyet.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Azért megpróbálom magyarra fordítani:
Egy szlovén határ menti településre bejegyzett egyesület egy bakonyi cigány búcsújáróhely felújítása érdekében villanykeresztet állít egy csongrádi faluban.
Miért is?
Csatkán nem lett volna mire költeni a kereszt árát?
Ki fizeti a villanyszámlát???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
Arról hírt adtak már ezen az oldalon, hogy a bajorok után, az olaszok is tervezik kihelyezni minden közhivatal falára a keresztet?

Nálunk is be kellene vezetni.
kulabombaafityiszre
Kéne is kereszt mindenhová,mert megvéd az ördögtől,sorostól,migráncstól,
egyedül az idióta hülyéktől nem véd akik a kersztet leállítják,azoktól nem véd.
papa.49
Na csuti ADAKOZZÁL A FENE ESSEN BELÉD cigány vagy !!!
namihami
Villanykereszt-- ez kell a cigánynak. Ha már a lakásban nincs vill.any. Lesz hely, ahol ég a villany és lehet Hegelt, Orbánösszest, Wassalbit, Kosárynérézlolát és hasonló magvas irodalmat olvasni. Hiszen azok kérték, ezek szerint erre van igényük.(Jaaj, majd elfeledtem a Kósaösszest és a válogatott Rezsibuzi kiadványokat.)
kereső
@namihami: azért Hegelt ne rakd már ebbe a sorba.Még a végén fejre állitják tőle az illiberalizmust.
namihami
@kereső: Reméltem, hogy a kereszt aljában művelődő falusiak azt is forgatják.
Hiszen Hegel némely művében foglalkozott a valláserkölccsel. Ha kell nekik a kereszt, akkor nyilván (kapcsolódó igény szerint) Hegel is aktuális kell, hogy legyen.
Gondolod, hogy nem???
Nessy
@36:
Már elnézést, de a kereszt egy szimbólum! Aki arany keresztet visel a nyakában, nem biztos, hogy keresztény, a Krisztusi értelemben. ( Ismerek egyet, kettőt). A falon függő feszület alatt is lehet antihumánus intézkedéseket, rendeleteket, törvényeket hozni!
kereső
@namihami: gondolod ,hogy értenék a hegeli dialektikát?Szerintem még az se,aki "kivagyiskodott" ennek a keresztnek felállitásával.Valláserkölcs ,nálunk? vicces kedvedben vagy.
staro2
Azért megpróbálom magyarra fordítani:
Egy szlovén határ menti településre bejegyzett egyesület egy bakonyi cigány búcsújáróhely felújítása érdekében villanykeresztet állít egy csongrádi faluban.
Miért is?
Csatkán nem lett volna mire költeni a kereszt árát?
Ki fizeti a villanyszámlát???
lampa laz
@staro2: ... .azért ide állították a keresztet, mert ott ellopnák... itt Bakson meg csak a szokásos alkotmányos költséget lopták el...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.