Drágulhat a kenyér, hiába van álagos éve a főbb gabonaféléknek a júliusi betakarítási adatok alapján. A zöldségek közül a borsó, a gyümölcsöknél a kajszibarack termése esett vissza, utóbbit alig szüreteltek az országban. Őszibarackból se sok magyar termékkel találkozhatunk majd a boltokban - derül ki az Agárgazdasági Kutatóintézet jelentéséből. Drágulhat a kenyér. A tavalyinál kevesebb és gyengébb minőségű termésre számított Lakatos Zoltán, a Magyar Gabonafeldolgozók Szövetségének tagozati elnöke is, amikor a HírTV-nek nyilatkozott a hónap elején. Az étkezési búzáért 5 százalékkal kérhetnek többet a termelők. A malmok is árat emelnének augusztustól a növekvő bérekre és a dráguló áramra hivatkozva. Öt forintos emelést céloznának a liszt kilónkénti árára, ami összességében azt jelenti, hogy a magyarok éves 80 kilogrammos lisztfogyasztással számolva összesen 400 forint többletköltség lenne személyenként egy évben.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
...de orbán azt mondta,hogy a nyugdíjak megtartják a vásárlóértéküket...Akkó'most kijahülye?A kenyér,a gyümölcs,vagy orbán?
Nessy
@csipetke: A helyesen válaszoló nyer egy hangszórót?
A gyümölcs nem "megugorhat", hanem már megdöntötte a magasugrás világrekordját a mai piaci árak alapján!
Ha pedig szereted a rozs, vagy teljes kiőrlésű kenyeret, az ma sem olcsó.
Együnk naponta ötször gyümölcsöt! Vegyünk egy almát, és vágjuk öt felé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.