Kifizette a 200 millió forintos óvadékot, így levették a nyomkövetőt Gyárfás Tamásról – közölte ügyvédje szombaton az MTI-vel.

Gyárfás fizetett, levették a lábáról a nyomkövetőt
Fotó: MTI

Bánáti János azt mondta: Gyárfás Tamás már csütörtökön befizette az összeget. A bíróság is kimondta, Gyárfás Tamás már nincs lakhelyelhagyási tilalom alatt. Ugyanakkor időről időre be kell jelentkeznie a rendőrségen.

Gyárfás Tamás személyi mozgásában már semmilyen módon nincs korlátozva, külföldre is utazhat, így nemzetközi kötelezettségeinek is eleget tud tenni

- tette hozzá az ügyvéd.

Gyárfás Tamás korábbi magyar úszószövetségi elnök, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA végrehajtó bizottságának tagja. A médiavállalkozó ellen a Budai Központi Kerületi Bíróság áprilisban rendelt el nyomkövető eszközzel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat.

A kényszerintézkedést a Fenyő János médiavállalkozó ellen 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében rendelték el. Gyárfás Tamás akkor azt mondta, semmi köze Fenyő János meggyilkolásához.

A Fővárosi Törvényszék keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta:

Gy. T. megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megbízta P. T.-t, ölesse meg Fenyő János médiavállalkozót. Gy. T.-t felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.

Az elsőfokú bíróság – a terhelt bűnügyi felügyeletét fenntartó és a 100 millió forintos óvadékot megállapító – határozatával szemben az ügyészség jelentett be fellebbezést.

A másodfokú bíróság döntésében kiemelte: az óvadék mértékének meghatározásakor különös figyelemmel kell lenni a bűncselekmény tárgyi súlyára, a gyanúsított személyi körülményeire és vagyoni helyzetére. A gyanúsított által bevallott vagyon és az általa óvadékként felajánlott összeg alapot szolgáltat ahhoz, hogy az óvadék első fokon megállapított mértékét a törvényszék megemelje. Mindezek alapján a másodfokú bíróság az óvadékot 200 millió forintban határozta meg.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
...Gyárfás fizetett, levették a lábáról a nyomkövetőt"...

naugye...a pénz beszél, a kutya ugat...mindenki megnyugodhat, a közmondás igaz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Szeparepa2: Milyen listán? Ne kezd már te is az ilyen peterkelemen féle kommenteket, persze ha te vagy ő akkor érthető, ő végtére is eltűnt innen cefi - vel egyetemben, de még lehetne sorolni mennyien eltűntek innen a gyalázkodók közül (legalábbis a nick nevek köddé váltak) :-)
division
@Szeparepa2: Szerintem meg nem kellene egy kalap alá venni embereket, azaz ki gazdag ki nem. Nekem is van pénzem bőven, de fogalmad nincs mit csináltam azért hogy legyen, mi munka van mögötte. Vagy te mindenkiről azt gondolod ha van pénze akkor egy szemét csaló Fideszes? Nagyon rossz gondolkodásra vallana.
wagabund
valaki betelefonált egy rádióműsorba, hogy Gyárfást egy Balatonparti kisvárosban látta fagyizni..

akkor még itthon van..
JAJMÁR
Egyszer mindenért meg kell fizetni. Ki így, ki úgy, de ki kell egyenlíteni a számlát.
division
@Szeparepa2: Mindenki dolgozzon meg a saját pénzéért, nehogy már nekem kelljen eltartanom a 10 tagú családokat, a semmirekellő embereket, akik még tanulni is lusták voltak életükben. Nagyon el vagy te tévedve azért. Én letettem két szabadalmat az asztalra, hosszú éveken keresztül az én munkámmal tartottam el embereket, azt hiszem nem én vagyok az aki bármivel is tartozik bárkinek. Egyébként a gyerekeket és az állatmenhelyeket támogatom a mai napig ha ez megnyugtat.
division
@Szeparepa2: A szerencse az a lottó ötös, barátom:-) Megalkotni valami egyedit az nem szerencse kérdése. Nem, én nem mondom azt hogy mindenki lusta meg tehetetlen és azért élnek úgy ahogy, de azt sem hogy mindenki aki rosszul él az nem is tehet róla. Nem hiszem hogy volna értelme ezt itt hosszan ecsetelnem, de azért annyit próbálj végre belátni hogy mások életét nem nekem vagy neked kell megoldanunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.