Erős kisfilmmel hívta fel a figyelmet a rendőrség, hogy nem állhatnak minden gyalogátkelőhelynél ott, így a közlekedésben részt vevőknek is nagy figyelemmel kell egymás felé fordulniuk.

Az idei első félévben 440 embert ütöttek el autósok a gyalogosátkelőhelyen való áthaladásuk közben. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság mellett működő Országos Balesetmegelőzési Bizottság emiatt ütős kisfilmet dobott össze, hogy felhívja a közlekedéők figyelmét a helyzetre.

Ha valakinek nem lenne tiszta: a gyalogátkelőhelyen közlekedő gyalogosnak elsőbbsége van a keresztező forgalommal szemben a KRESZ szerint, a zebrához érő autósnak pedig olyan sebességgel kell megközelítenie a gyalogátkelőhelyet, hogy biztonságosan meg tudjon állni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@volvós: ez Londonban is így van. először nem is értettem, engem ennyire tisztelnek?...kiderült, ott az a szokás, hogy megállnak...
wagabund
..."a zebrához érő autósnak pedig olyan sebességgel kell megközelítenie a gyalogátkelőhelyet, hogy biztonságosan meg tudjon állni."...

ez régi paragrafus, csak mint előttem írták, a fasz tuggya, hogy kegyeskedik-e átkelni, vagy előbb rágyújt? mert a ráutaló magatartásból veszi le az autós...
Tipikus borzalom az Eleven center előtti átkelő...hát kérem, ott minden van...
wagabund
akárhányszor is nézem ezt a videót, nagyon tetszik, ügyes volt aki kitalálta..na, meg a szereplők is jól hozzák a lényeget.
Zeta
Az addig rendben van, hogy elsőbbsége van, de mért nem kell körülnéznie, ha át akar menni?
Equus1
akinek elsőbbsége van, azt nem szabad hirtelen irányváltásra vagy erős fékezésre kényszeríteni... de a közlekedés résztvevőjeként köteles úgy közlekedni, h a baleseti vészhelyzetet elkerülje... tudják ezt a gyalogosok is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.