Nem tetszett az egyik gátoldalon legelésző birkának, hogy biciklin kerekeznének el a nyáj mellett. Az egyik bringásnak neki is szaladt, akinek a térde tört el a találkozástól.

A Berettyó folyó gáján biciklizett nemrég egy nő párjával Darvas és Szeghalom közt, ám előttük volt egy őrizetlen birkanyáj, amely megijedt a kerékpárosoktól. 

Birka ment neki egy biciklisnek a Berettyónál – térdét törte a bringás

Fotó: pixabay.com CCO

Ám az egyik birka kevésbé volt nyúl (hogy ezzel a fogalmi képzavarral éljünk), ő többször is visszafordult a bringásokra – olvasható a beol.hu cikkében.

Mögöttük haladtunk egy jó darabon. S mivel a leghátsó állatok egyike többször meg akart minket támadni, leszálltunk a bicikliről, amit magunk előtt tartva próbáltunk védekezni.

Végül lementek a gát tetejéről. Gondoltuk, gyors elhaladunk mellettük, felpattantunk a biciklire, de amikor melléjük értünk az a birka, amelyik többször fenyegetett minket, hirtelen elindult és fejjel nekiment a térdemnek, ami azonnal eltört

- idézte fel a lapnak a történteket a pórul járt nő.

A birkák közben hazafelé iramodtak, és mint később kiderült, a gátőrhöz tartozott a nyáj. A szerencsétlenül járt nő párja próbált szót érteni a gátőrrel, de az elhajtotta, végül egyikük családtagja szállította kórházba a nőt, aki később feljelentést tett a rendőrségen.

Egy hete műtötték meg a térdem, de egyelőre nem tudok lábra állni, sőt, meg sem tudok mozdulni. Nem tudom, mikor mehetek haza, annyi biztos, hogy hat hétig táppénzen leszek, kiesek a munkából

- mondta el a lapnak az áldozat.

A beol.hu úgy értesült, a Szeghalmi Rendőrkapitányság gondtalanságból elkövetett testi sértés miatt rendelt el nyomozást és vizsgálja a történtek körülményeit, valamint a felek felelősségét.

"S mivel a gátoldalra kitett behajtani tilos táblánál nincs kiegészítő tábla, mely megengedné a kerékpárosok számára a behajtást, a nyomozás végén akár az is kiderülhet, hogy mindkét félnek van felelőssége a történtekben. Lapunk megkereste az illetékes vízügyi igazgatóságot, ám tájékoztatásuk szerint az érvényben lévő rendőrségi vizsgálat miatt nem kívánnak nyilatkozni ügy részleteiről" – olvasható a cikkben.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Az világos, hogy autópályán és bármilyen veszélyes helyen tiltott a kerékpározás.
No de egy gáton, árvízmentes időszakban.? Ne röhögtessenek már! Jut eszembe: állatokat felügyelet nélkül szabad legeltetni nem zárt helyen??
A gátőr és a segítségnyújtás elmulasztása hogy áll?
Mit szól ehhez a magyarság bringaügyi népbiztosa??
Mert, hogy nekünk ilyen is van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
staro2
Az világos, hogy autópályán és bármilyen veszélyes helyen tiltott a kerékpározás.
No de egy gáton, árvízmentes időszakban.? Ne röhögtessenek már! Jut eszembe: állatokat felügyelet nélkül szabad legeltetni nem zárt helyen??
A gátőr és a segítségnyújtás elmulasztása hogy áll?
Mit szól ehhez a magyarság bringaügyi népbiztosa??
Mert, hogy nekünk ilyen is van.
wagabund
..."S mivel a gátoldalra kitett behajtani tilos táblánál nincs kiegészítő tábla, mely megengedné a kerékpárosok számára a behajtást,"...

a vezérkos ismerte a vonatkozó szabályokat, de beszédkészség híján így tudatta a szabályszegést...és a nyáj jogát a zavartalan legelészéshez. még szerencse, hogy ürgebőrbe varrt medve nem úszott át a folyón...
RonaGyuri
Orbán-birkái is így vannak a józan gondolatokra képes emberekkel! =))
CsipkeRózsa
@staro2: "Mit szól ehhez a magyarság bringaügyi népbiztosa??"

Először úgy olvastam, hogy birkaügyi népbiztosa.
papa.49
Az ügy kimenetele attól függ kinek erősebb a kapcsolata a fütyusszel !!!
Clavigo
@CsipkeRózsa: Még lesz olyan is. :) :)DDD :)))
gulyasgyula
NEM KELLET VOLNA ANNYIRA SIETNI ..NEM HISZEM HOGY BIRKÁK KERGETTÉK ...A GÁTON LEGELTETÉS MINDIG A GÁTŐR ELŐJOGA VOLT ...AZ OSTOBA KERÉKPÁROSNÁL CSAK A FÉRJE OSTOBÁBB AKI MÉG EGY BIRKÁT SE KÉPES ELKERGETNI ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.