A Magyar Államkincstár 2018 januárjában 1 997 898 nyugdíjasoknak folyósított belföldre öregségi nyugdíjat – csaknem harmaduk havonta 100 ezer forintot sem kap. A Pénzcentrum közérdekű adatigénylés keretében tudta meg a Magyar Államkincstártól,hogy a közel 2 millió magyar nyugdíjas közül 583 358 fő havi 50 és 100 ezer forint közötti nyugdíjban részesül. Vannak azonban, akiknek a nyugdíja még az 50 ezret se éri el, sőt, még a nyugdíjminimumot se: jelenleg 3267 nyugdíjas van Magyarországon, akik 25 ezer forint alatti nyugdíjat kapnak. Míg a minimálbér összege 2018-ban bruttó 138 ezer forinttal eléri, sőt, valamivel meg is haladja a létminimum összegét, a nyugdíjminimum (28 500 forint) jócskán le van maradva a nyugdíjas létminimumhoz (81 405 forint) képest – jelenleg körülbelül 155 ezer olyan nyugdíjas van, akinek jövedelme nem éri el ezt a szintet.

Forrás: merce.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
@CsipkeRózsa: Sem a családi pótlékot! Pedig családbarát a kormányunk... )
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
Tesxsn mán mon,dsni a narancsödösök közül ÉRDEKEL ez valakit is???
CsipkeRózsa
Mióta az Orbán-korszak van, egyszer sem emelték a nyugdíjminimumot.
CsipkeRózsa
Eszembe jutott, hogy a képviselők tiszteletdíját a nyugdíjminimum emelésének %-ával kellene minden évben emelniük.
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: A nyugdíjminimum összege 2008 óta változatlanul 28 500 forint. Viccesen úgy is mondhatnánk, hogy szerzett jogot nem lehet csorbítani.
tudode
Arról bezzeg nem tartotta SZERELMES LEVÉLBEN "konzultációt", hogy lenyúlt EGY HAVI BÉRT, és nyugdíjat:
.
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU
.
Vajon mitől/miben TELJESÍT JOBBAN MAGYARORSZÁG? Ezek után, előtt!!!
Manhattan
@CsipkeRózsa: Sem a családi pótlékot! Pedig családbarát a kormányunk... )
Equus1
fontosabb a stadionok építése, méhszaros lölő gazdagodása...
tulipan
Arra semmi szükség az adó ésTZB-mentesség korában!
Eladott Ország
Ahelyett, hogy az elmúlt nyolc évet arra használták volna, hogy olyan nyugdíjrendszert építsenek ki (ha már a magánnyugdíjalapot szemrebbenés nélkül ellopták), amelyik mellett nem szorulnak szánalmas Bözsi-utalványokra és pár ezres nyugdíjprémiumokra, ugyanolyan kiskorúsított, megvásárolható konglomerátumként tekintenek a nyugdíjasokra, mint egyébként – lássuk be – mindegyik eddigi kormány. És nem arról van szó, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanná válása hungarikum, vagy hogy bárki sajnálja ezt a pénzt az idősektől, mert nem. De olyan léptékű a kivándorlás (amiről egy szó nem esik) és a népességfogyás (amire változatlanul nincs megoldás), hogy a magyar társadalom nem bírja kiváltani azt a gigamértékű kormányzati korrupciót, ami egyenesen válságossá teszi ezt az egész rendszert. Az aktív dolgozók és a nyugdíjasok fizetése közötti olló egyre nyílik, melyet a svájci indexállás tudna kompenzálni, e nélkül a nyugdíjak rövid időn belül elinflálódnak. A fideszesek a 13. havi nyugdíjon felül még 14. havi nyugdíjat is ígértek. Mint tudjuk a hazudozásban és a lopásban a fidesz jobban teljesít.
relatív
Nyugdíjáról - mértékének lehetőségéről - mindenkinek van ismerete még nyugdíjba vonulását megelőzően.

Sajnos, a rendszer viszont súlyosan ellentmondásossá vált az 1990 évet követően. Mégpedig az, hogy ki mikor került a nyugdíj korhatár közelébe, mikor ment nyugdíjba, igen eltérő javadalmazásba került nyugdíja megállapításakor.

A korábbi nyugdíjasok viszont a keresetek nagyságrendű változása miatt erős hátrányt szenvedtek, míg a kimagasló - milliós (! ) - jövedelmek hatalmas nyugdíjakat generáltak.

Így a nyugdíjasok ' tömege ' (!) többféle megkülönböztetés miatt szanaszét szakadt jövedelem szempontjából, ami generálja azt az elégedetlenséget ami feszegeti közéletünket ez okból IS !

A kialakult ellentmondásos helyzet megoldást kíván, mégpedig nem a nyugdíjasok hátrányára, hanem az egyenlő elbírálás alapján, és valamilyen felső elviselhető korlát bevezetésével.

Mert a keresetek-, és a munkában elköltött idő azonosan kell, hogy befolyásolja a nyugdíj összegének meghatározását, különben káosz alakul ki.

A szociális problémák megoldása nem történhet a nyugdíj jogosultság keretében, a nyugdíjak megállapítására azonos alapon kell sort keríteni, és a korábbiak kiigazítását - mint azt az 1994 utáni hatalom megkezdte folyamatosan ( még életükben ) kell rendezni !
Eladott Ország
"Nemzethy" keresztényeink, akik egy nagy Magyarország álomvilágában élnek, nem látják most a fától az erdőt. Pedig az erdő létezik. Sajnos ismét, mint már oly sokszor a múltban, közeledik hamarosan a nemzet tragédiája. S miközben zajlik épp e nemzeti tragédia, Orbán saját csapatszállítóval utazgat immár mint egy tejhatalmú diktátor, megtapsoltatva önnön nagyságát. A végére Kölcsey sorait idézném, 200 év után nem ártana tanulni belőle végre, s akkor a jövő generációi talán majd felépíthetnek egy valóban élhető országot.

Hányszor támadt tenfiad
Szép hazám, kebledre,
S lettél magzatod miatt
Magzatod hamvvedre!
38.media.tumblr.com/a48d7201d6a142aae3ed4fda71ce4fd2/tumblr_inline_nx318fn0SZ1t8ly1z_500.gif
Eladott Ország
Ha 583 ezer fő kap 100 ezer forintig nyugdíjat, akkor a közölt 155 ezer nyugdíjas akinek a nyugdíja a létminimumot nem éri el jóval több lehet. De mint tudjuk, a fidesz uralma óta a KSH adatok kozmetikázottak.
1magyar
A millión felüli fizetésű vezetőink szerint meg lehet élni havi 30 ezerből. Csak valahogy nem mutatják meg hogyan. Mert nekik még a benzint is mi fizetjük.
1magyar
@Eladott Ország: Akik rendszerváltást akartak, csináltak azok a hibásak.
X-ray
A korkedvezménnyel nyugdíjba vonultaktól ELVENNI a magas nyugdíjuk felét, és odaadni azoknak, akik 40-50-60 évet ledolgoztak hugyér-szarér!
Eladott Ország
@1magyar: A rendszerváltásoknál sosem kérdezik meg a keményen dolgozó kisembert.
tulipan
Manhattan: Szükségtelen már a családi pótLék amikor a családok, már nem fizetnek sen Adót,
sem TB-t!
kereső
Mi történt a 2017-es nyugdijkassza +56 milliárd Ft-os többletével? Csak nem abból osztogattak némely minisztériumban milliós jutalmakat?
cikicakk55
Az a legborzasztóbb,hogy ez a kormány elérte,hogy az aktív dolgozók,a nyugdíjasokat okolják a jelenlegi nehéz anyagi helyzetükért,kevés fizetésükért. Nem értik meg sokan,hogy ha egyetlen " nyugger" sem lenne,ők akkor is csak ennyi fizetést kapnának. Nem a nyugdíjasokra megy el a rengeteg pénz,hanem a Fidesz vezetők és a holdudvar feneketlen zsebeibe. Amennyiben nem lenne nyugdíjas,mert ha emelik a korhatárt akkor tényleg nem lesz nyugdíjas,mert nem éri meg. Nos akkor a Fideszeseknek több lesz a Kajmán szigeteki,vagy Svájci, vagy valamelyik emírségben lévő bankban fiadzó Eurójuk,vagy dollárjuk összege. Ne higgyétek,ti akik dolgoztok és adóztok,hogy miattunk nyomorogtok. Mi is eltartottuk anyáinkat,nagyanyáinkat,sőt közben neveltük a gyermekeinket is,még sem éheztünk,futotta gyümölcsre,egészséges ételekre és minden évben nyaralásra.Nem luxusban,de sokkal jobban éltünk mint most a dolgozók. Arról nem beszélve,hogy az akkori nyugdíjasoknak is tellett gyógyszerekre,ételre és még Ők is elmehettek nyaralni.
tulipan
@Shikari: Te rohadék narancsos seggnyaló, vándorcigány!!!
Itt az eredménye a pofátlan, kurva kurmányodnal!!!
www.atv.hu/belfold/20180801-rengeteg-idos-ember-el-maganyosan-a-politika-is-tehet-ro
sokanvagyunk
Nem éppen időszerű most ez a cikk, hiszen az a több mint félmillió kisnyugdíjas egyik fele a kirúgott négymilliós Olgáért morzsolja éppen könnyeit, másik fele Csintalan elvtársért, aki tényleg a legtöbbet tette hazánkfiai közül azért, hogy a 2010-es választáskor a Hír tv betelefonálós, agymosó műsora jóvoltából a Fidesz végre győztesen kerüljön végleges, örökös helyére.
vladimir putin
@Shikari: Én is! A legszebb stadion a felcsúti lett, akárki akármit is mond.
Romániában is mindenki tudja, hogy kire kell szavazni, mert annyira szép lett.
És ezt meg is írja minden mérvadó újság, mint például a Magyar Idők, a 888.
A közmédiai is kihangsúlyozta a múltkor, hogy már nagyon sokan utaznak a kisvasúton is.
Úgy emlékszem, hogy már 24-en voltak!
Mészáros Lőrinc pedig egy üzleti zseni, ezt is tudjuk.
Szóval én is teljes mértékben meg vagyok elégedve.
Jozefina
Úgy látszik elfogyott a zsák krumpli, amit a szavazás előtt kaptak!!??
Egyébként végtelenül sajnálom őket!! Felháborító, hogy erdő bíboros úr és a többi egyház sem tesz semmit a szegények érdekében!!!
vladimir putin
@Shikari: Ki mondta, hogy nem tetszik? Én csak több stadiont szeretnék, meg kisvasutat szeretnék, te félművelt félmagyar libsi!
Ennyit nem lehet megérteni?
Desischado
Nem értem, mi a baj. orbán és a bandája jól él a lopott pénzen, akkor mi a baj? Nem ezt akarta a sok agyhalott hülye?
division
@Shikari: Jogos. Én már tudom mennyi lesz a nyugdíjam, igen magas, mivel eleve nagyon magas a keresetem, mindez bevallottan, és az éveim számával sem lesz gond. Aki egész életében minimálbérért dolgozott (vagy annyit vallott be vállalkozóként) az ne csodálkozzon ha keveset kap.
Eladott Ország
@Shikari: tegnap, 14:40, Hány fő az a (abszolút) többség? Vagy már ilyen kevesen vagyunk?
Ébredj már fel! A papír mindent elbír te hülye f@sz!
csipetke
@vladimir putin: 01:05 Lesz kisvasút,Felcsúttól Grazig,és lesz még stadion is bőven.Ez lesz az üresen álló,felesleges stadionok országa...:)
ibn Said
@Shikari: Nem vitatkozva veled, (nem is vagy vitaképes!) de néhány tényt kiemelve:
Sajnállak, hogy sem szellemileg, sem pedig erkölcsileg nem vagy alkalmas arra, hogy emberek között élj, és kommunikálj velük! Bizony itt is előfordul, hogy néhány jóhiszemű ember megpróbál neked tényeket közölve segíteni hogy lásd a valóságot. Őket is sajnálom, hogy egy ilyen véglénnyel kínlódnak, és megpróbálják a lehetetlent! Eddig nem reagáltam, ez után sem fogok, de a többiek érdekében leírom, hogy mivel nem vagy EMBER, csak egy kupac szar, aki nem méltó arra, hogy a valódi emberek időt pocsékoljanak rád. Felesleges bármiféle megjegyzés írni neked, mert se a tényeket, sem pedig az igazságot nem fogadod el, csak a fidesz által a világba kiáltott hazugságait, és csúsztatásait tartod elfogadhatónak, és e mellett még semmi emberséget, TISZTELETET, nem látni benned.
Peller Anikó
Hát azért szerintem 155 ezerből már meg lehet élni, szűkösen.

(de csak ha kifelejtették a vesszőcskét)
Eriksson
Mindig azt hittem, hogy a nyugdíj nem alanyi jogon jár, azt ki kell érdemelni. A mértékét is.
Ki mennyit tett a közösbe aktív korában.
Eriksson
@Shikari: Csakis ez lehet a nyavalygás oka.
csak úgy....
@Eriksson: @Shikari:" Eriksson
Mindig azt hittem, hogy a nyugdíj nem alanyi jogon jár, azt ki kell érdemelni. A mértékét is.
Ki mennyit tett a közösbe aktív korában. "
megkérhetem a két professzor urat,hogy akkor magyarázzák el nekünk tudatlanoknak ,hogy az az ukrán vagy román,aki nem dolgozott magyarországon, az miért is kap nyugdijat?
csak nem "alanyi" ;) jogon?
csak úgy....
...,persze erisson válaszát már elöre tudom! "nem erröl volt szó" ;)
a shikari tibink meg egy marha nagyot libsizik...
Eriksson
@csak úgy...: Egy Szovjet-magyar egyezmény okán, melyet még a mai napig nem szüntettek meg. Ez az azóta eltelt idők mindenkori kormányainak mulasztása.
csak úgy....
@Eriksson: ukrajna már régóta nem szovjetunió és azóta az a szerzödés automatikusan érvénytelen! a románok miért kapnak ha nem dolgoztak magyarországon?
csak úgy....
nem okoskodok csak érdeklödök! viszont a román nyugdijasra még mindíg nem kaptam választ!ott is valami szovjet szerzödés vagy elég ha van egy magyar szem.ig.je és már kapja is ,alanyi jogon? nagyon liberális törvények ezek...
csak úgy....
@Eriksson: látom cserben hagytál és nem kapok választ a kérdéseimre...
Eriksson
@csak úgy...: milyen kérdésedre, te nagyon okos.
division
@csak úgy...: Itt most nem a román nyugdíj a téma, hanem hogy ki miért kap kevesebb nyugdíjat mint más. Az pedig elsősorban az évek száma és a kereset alapján dől el.
csak úgy....
@division: fura logikátok van @Eriksson: sem érti,azt amit mondani,kérdezni akarok! szóval issoráz! ;) ha egy csomó, nem igazán jogosult ugyan úgy kap nyugdijat mint a jogosultak,...
szerintetek mikorra omlik össze a kártyavár?
division
@csak úgy...: Nem vagyok jós hogy ezt meg tudjam mondani, de szerintem azt én már nem érem meg.
csak úgy....
@division: azért jó vóna ha még idöben elö szednéd az eszed,gondolom gyerekek,unokák vannak...
vladimir putin
@division: biztos jól végezted a dolgodat. Én még dolgozom, de már önkéntes nyugdíjba vonulok.
Nem érdekel már a munka.
Van három lakásom és két kocsim.
Én a Lexust szeretem jobban, a Teslában csalódtam, mert csak itthon tudom tölteni.
Neked melyik a kedvenc kocsid?
csak úgy....
@vladimir putin: Merész vagy! ;) ...elhiszi és jön a szöveg, hogy a gyurcsány alatt gazdagodtál...
a Teslával mi is így jártunk... ;)
division
@csak úgy...: Még csak gyerekek, de ne aggódj miattuk, lesz lakás meg minden alattuk amikor belevágnak a nagybetűs életbe. Stramm gyerek mind, nem féltem őket.
division
@csak úgy...: Miből gondolod hogy elhiszem amit vladimir barátunk írogat? Mondjuk néha bírom amiket leír, van egy stílusa, bár olykor irritáló (mint mindenki) :-))
division
@vladimir putin: Jópofa vagy néha, csak így tovább:-)) Én valóban letehetném már a lantot nyugodtan ha akarnám, de mivel szeretek dolgozni nem teszem. Én kifejezettem szeretem ha valaki gazdag és elégedett az életével, tudod engem ez sosem irritált, ezért dolgozunk lényegében, na meg hogy a gyerekeinknek megadjunk mindent. Autók terén egyforma az ízlésünk, a Lexus a legjobb valóban, a Teslát annyira nem szeretem, lemezjátszóban pl. nem gyárt túl jókat...:-))
csak úgy....
@division: Ne is higgy neki és nekem sem,...senkinek nem kell hinned! orbánnak higgy és ha mázlid van,töle kaphatod az utolsó kenetet...
wpym
@Eladott Ország: ,,A fideszesek a 13. havi nyugdíjon felül még 14. havi nyugdíjat is ígértek."

Nekem is jó lenne 13. és 14. havi fizetés és ők nem is melóznak.
csak úgy....
@division: 14:42 nálunk 45 ben sem aggódott senki,...az 46 ban történt,mikor aggódni kezdtünk...
www.youtube.com/watch?v=Z4RHuYmO93s
division
@csak úgy...: Én magamnak és magamban hiszek, ebbe nem tartozik bele egyetlen párt sem.
csak úgy....
@division: Azért szavazni biztosan voltál,...
csak úgy....
@division: sok sikert és bízzál magadba ...,én az unokád helyibe ,ezzel a mentalitásal,már réges rég kitettelek vóna a kuka mellé...,szerencsés ember lehetsz...,fideszesek lehetnek a csemeték ;)manapság épp úgy fontos a pártos hovatartozás mint régen...,de legalább nem köll gondókodi!
division
@csak úgy...: Persze, ez állampolgári kötelesség. Aki nem szavaz az nem is politizáljon, kritizáljon.
division
@csak úgy...: Még nincsenek unokáim, már írtam. Az én mentalitásomat ha sokan átvennék kevesebb lenne a szegény és az elégedetlen ember, ill. egy gyerek sem nélkülözne egy családban. Ellenben azt látom úgysem érted ezt meg.
1magyar
Az önkormányzatoknál is az utódok veszik át a jó helyeket, nem kevés fizetésekkel vagy a fennálló párt uralmát biztosító "igyekvők".
Ennyit az igyekvő, szorgos munkásokról.
csak úgy....
@1magyar: kend most kirü,mirü beszél? csak nem a félelmetes migráncsokru? ;)
azt hittem,hogy migráncs kérdés megoldva és attu kezdve minden faxa...
1magyar
@csak úgy...: Most éppen arról van szó - ha jól olvasom -.hogy kinek mennyi a nyugdíja. A kevés befizetőről aki lehet, hogy többet dolgozik mint a sok befizető.
Eladott Ország
A svájci indexállás megszüntetésével- melyet a fidesz nem adott vissza- a nyugdíjprémiumnak nevezett hókusz-pókusszal, és a számok majd ha úgy alakulnak emelek majd megint (Ő) csak az aktív dolgozók és a nyugdíjasok közötti bérolló nyílik, az elszegényedés tovább nő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.