Tarlós István főpolgármester utasítására a főváros cégei mindent megtesznek azért, hogy enyhítsenek a lakosság hőségérzetén, locsolják az utakat, vizet osztanak, tovább tartanak nyitva a strandok – közölte Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója vasárnap az MTI-vel.

A főpolgármester utasította a főváros cégeit a hőségérzet enyhítésére

Fotó: Vargosz / XV Média

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe léptette a vörös kódot.

A tájékoztatás szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. a hőségriadó ideje alatt 20 kocsival locsolja a budapesti utakat, nappal a lakótelepek, a sűrűn lakott városrészek útjait, az éjszakai műszakban a főútvonalakat. A sínek hűtését a BKV megrendelésére végzik az adott vonalakon és időszakban.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. által üzemeltetett strandok – Palatinus, Paskál, Római, Csillaghegyi, Pünkösdfürdői – a hőségriadó ideje alatt 1 órával tovább tartanak nyitva, hétfőn pedig vízautomatákat helyeznek ki, ahol téritésmentesen biztosítják az ásványvíz fogyasztását.

A kommunikációs igazgató kiemelte, hogy a FŐKERT Nonprofit Zrt. április közepétől-október végéig működteti a kiemelt zöldfelületeken, parkokban, játszótereken található több mint 100 szökőkutakat, díszkutat, csobogókat, ivókutakat, a hőségre való tekintettel valamennyi kezelésében lévő ivókút működését intenzíven figyeli.

A táraság kezelésébe tartozó zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű, amennyiben a hőség miatt szükségessé válik, a társaság munkatársait meg lehet kérni, hogy nyissák ki a csapot, biztosítsanak lehetőséget a parklátogatók, gyerekek felfrissülésére, a játszóterek hűtéséről – szükség esetén naponta többször is – gondoskodnak.

A parki, köztéri szökőkutakban a fürdés tilos, ezért mindenkit arra kérnek, hogy nagy hőség esetén se használják fürdőzésre a szökőkutakat.

A Fővárosi Vízművek Zrt. a már megszokott módon és helyszínen, a Deák téren várja vízosztó ponttal a fővárosiakat, a fővárosba látogatókat, a déli óráktól zacskós vizet adnak.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Jah, érezzük... Illetve éreznénk,ha lakna itt egy fideszesfütyi. De ennek hiányában errefele nem locsónak az efftásak... No de legalább erkölcsileg tiszta eme terület... :)))
Equus1
a hajléktalanoknak nem jár ásványvíz, ők igyanak a kutyafürdetők vizéből és örüljenek, ha nem kapja el őket a rendőr, mert akkor nekik kell kifizetni Gyárfás úr óvadékát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.