Az Európa Tanács felszólítására felül kell vizsgálni ezt a büntetésformát.

Az Európai Tanács sürgeti a tényleges életfogytiglan felülvizsgálatát

Jelenleg 56 olyan elítélt van a magyarországi börtönökben, aki tényleges életfogytiglani büntetését tölti – írta hétfői számában a Magyar Hírlap.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) adatai szerint az elmúlt hat év alatt több mint duplájára nőtt a kiszabható legsúlyosabb büntetésre ítéltek száma. Az életfogytiglani büntetés bevezetésének első évében, 1999-ben még csak egy ilyen elítélt volt Magyarországon, 2005-ben tíz, 2012-ben huszonöt, 2014-ben pedig már negyvenkilenc.

Júniusban az Európa Tanács felszólította Magyarországot, hogy vizsgálja felül a tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre vonatkozó szabályozását az európai emberi jogi egyezményben foglaltak megfelelő végrehajtása érdekében.

Ezzel kapcsolatban az Igazságügyi Minisztérium a lappal azt közölte, hogy zajlik a tárca és a kormány álláspontjának kialakítása. A Magyar Hírlap szerint egyelőre nem tudni, változik-e a vonatkozó hazai szabályozás.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Akkor legyen inkább halálbüntetés? Azért mégse jó nekünk amikor többszörös gyilkosokat kiengednek 20-25 év után, hiszen kutyából nem lesz szalonna...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Ez megint az az eset,amibe nem kéne az uniónak beleugatnia!!!Valami oka volt annak az ítéletnek...személy szerint én nem tartanám őket!!!
Dr plágium
Akkor legyen inkább halálbüntetés? Azért mégse jó nekünk amikor többszörös gyilkosokat kiengednek 20-25 év után, hiszen kutyából nem lesz szalonna...
Csizmás Kond
Szabadon engedni Brüsszelben azzal a feltétellel, hogy csak a zunió parlamentjének közelében élhetnek, és ha onnan megszöknek bárki lelőheti.
maci0427
A Tényleges életfogytiglan még enyhe büntetés sokaknak, persze tudván azt, hogy börtönben lenni vagy fegyházban lenni nem piskóta, legalábbis a normálisabb embereknek , bár vannak akik haza járnak már és ismerős tesók-rokonok várják őket a sok kulturális és sportolási lehetőségek között ! Sokaknak még a halálbüntetés is kevés lenne ! Nézzenek már körül egy Orosz vagy USA. béli börtönben ! A Múltkor volt a televízióban, hogy egy amerikai forgató csoportnak engedélyezték egy kicsit belepillantani az Orosz kemény börtönéletben és azt nyilatkozták, hogy az ő börtönük enyhe az oroszokéhoz képest ! Enyhe az a 99 -év, ez jó ! Meg a villamosszék és a méreg ! Hazánkban nem lesz ennek a nagy enyheségnek jó vége !
Peller Anikó
@Dr plágium: Csakhát sosem azt végzik ki akit kellene.
wagabund
Norvégiában nagy nehezen húsz évet kapott az a faszi, aki lelőtt hetvenkét gyermeket, és más merényletet is végrehajtott...

ráadásul totális kényelemben tölti a nehéz rabságot, némi panasza mégis van...nem elég gyors a wifi, nem mindig forrón kapja a kávét, és kevesli a sétaidőt is...perli is rendesen a börtönt...

hogy mi a hab a tortán? hát jó magaviselete miatt öt év múlva kiengedik...

na, ilyenkor mi van?
Peller Anikó
@wagabund: Ráadásul ő azért lövöldözött körbe körbe, hogy felhívja a figyelmet az arab-iszlámoszlám bevándorlás veszélyeire. Amit sosem értettem, hogy akkor miért a saját fiataljait nyírta tömegesen. Talán ezek voltak kéznél.
wagabund
@Peller Anikó: hát érdekes megközelítés...

ha szabadulásakor, vagy utána pár órával, egyetlen szülő sem vesz elégtételt, akkor a norvégok esetében is érvényes sir Shawcross kérdése a komornyikhoz:

-mondja Stokes(sztóksz), maguknál mindenki hülye?
-igen mylord, nálunk mindenki...

kizártnak tartom, hogy ne legyen egyetlen egy józan eszű sem a lelőtt gyermekek szülei közt, aki simán szitává lőné a faszit..

amúgy a "Felmentő ítélet" című norvég filmsorozat sokat elárul a gondolkodásukról...néha úgy jön le,, hogy ott senki nem normális?
wpym
Meg kell vonni az állampolgárságukat, aztán exportálni kellene a bűnöző patkányokat Nyugat-Európába, megférnének a migrének mellett. Kinlódjanak velük ott, ha már ennyire eszetlenül liberálisok.
verőce21
@wagabund: (09:41) Az a "norvég faszi" a szocialista ifjúsági táborban lövöldözött, a szigeten, akiknek szülei/pártjuk, támogatták a bevándorlást! Ezzel a kegyetlen cselekedettel demonstrálva, hogy mi vár az országukra, ha ezt a politikát folytatják. A szükség hívta életre a szabadonbocsájtását.
Azt hiszem, kitüntetett figyelem fogja követni a "faszit", lehet, hogy bevándorlásellenes pártot fog alapítani, vagy kivégző kommandókat fog vezetni a fekák ellen.
Peller Anikó
@verőce21: Vagy az ártatlan fiatalok ellen amilyen degenerált marha. Nem talált egyetlen arabot se Norvégiában? Csak a sajátjait bírta mészárolni? Még a Mészáros se ilyen gané mint ez a tetű.

Remélem igaza lesz wagabundnak és lesz aki megszabadítja a démonjaitól.

De a simogatóknak is a kurvaannyát.
ibn Said
Szerintem el lehet törölni a tényleges életfogytig tartó büntetést, ha ki lehet szabni 50-70 év letöltendőt, így mindenki megnyugodhat, nincs tényleges életfogyt, és mégsem szabadulna 20-25 év után az elítélt.
verőce21
@ibn Said: Amerikában ezért találták ki a 325 év börtönbüntetést.
verőce21
@Peller Anikó: (21:32) Nem menti fel semmi a gyilkosságok alól a szabadkőműves páholytagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.