Az Európa Tanács felszólítására felül kell vizsgálni ezt a büntetésformát.

Az Európai Tanács sürgeti a tényleges életfogytiglan felülvizsgálatát

Jelenleg 56 olyan elítélt van a magyarországi börtönökben, aki tényleges életfogytiglani büntetését tölti – írta hétfői számában a Magyar Hírlap.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) adatai szerint az elmúlt hat év alatt több mint duplájára nőtt a kiszabható legsúlyosabb büntetésre ítéltek száma. Az életfogytiglani büntetés bevezetésének első évében, 1999-ben még csak egy ilyen elítélt volt Magyarországon, 2005-ben tíz, 2012-ben huszonöt, 2014-ben pedig már negyvenkilenc.

Júniusban az Európa Tanács felszólította Magyarországot, hogy vizsgálja felül a tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre vonatkozó szabályozását az európai emberi jogi egyezményben foglaltak megfelelő végrehajtása érdekében.

Ezzel kapcsolatban az Igazságügyi Minisztérium a lappal azt közölte, hogy zajlik a tárca és a kormány álláspontjának kialakítása. A Magyar Hírlap szerint egyelőre nem tudni, változik-e a vonatkozó hazai szabályozás.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Akkor legyen inkább halálbüntetés? Azért mégse jó nekünk amikor többszörös gyilkosokat kiengednek 20-25 év után, hiszen kutyából nem lesz szalonna...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wpym
Meg kell vonni az állampolgárságukat, aztán exportálni kellene a bűnöző patkányokat Nyugat-Európába, megférnének a migrének mellett. Kinlódjanak velük ott, ha már ennyire eszetlenül liberálisok.
verőce21
@wagabund: (09:41) Az a "norvég faszi" a szocialista ifjúsági táborban lövöldözött, a szigeten, akiknek szülei/pártjuk, támogatták a bevándorlást! Ezzel a kegyetlen cselekedettel demonstrálva, hogy mi vár az országukra, ha ezt a politikát folytatják. A szükség hívta életre a szabadonbocsájtását.
Azt hiszem, kitüntetett figyelem fogja követni a "faszit", lehet, hogy bevándorlásellenes pártot fog alapítani, vagy kivégző kommandókat fog vezetni a fekák ellen.
Peller Anikó
@verőce21: Vagy az ártatlan fiatalok ellen amilyen degenerált marha. Nem talált egyetlen arabot se Norvégiában? Csak a sajátjait bírta mészárolni? Még a Mészáros se ilyen gané mint ez a tetű.

Remélem igaza lesz wagabundnak és lesz aki megszabadítja a démonjaitól.

De a simogatóknak is a kurvaannyát.
ibn Said
Szerintem el lehet törölni a tényleges életfogytig tartó büntetést, ha ki lehet szabni 50-70 év letöltendőt, így mindenki megnyugodhat, nincs tényleges életfogyt, és mégsem szabadulna 20-25 év után az elítélt.
verőce21
@ibn Said: Amerikában ezért találták ki a 325 év börtönbüntetést.
verőce21
@Peller Anikó: (21:32) Nem menti fel semmi a gyilkosságok alól a szabadkőműves páholytagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.