Az ellenőrzést még a Lázár János vezette Miniszterelnökség engedte át egy konzorciumnak. 150 milliárd forintos átalánykorrekcióban egyezhet ki a magyar kormány az Európai Bizottsággal abban az eljárásban, amelyet az uniós támogatásokat érintő közbeszerzési és jogi tanácsadással kapcsolatos keretszerződés miatt indított a brüsszeli testület – értesült a 24.hu. A büntetés a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ellenőrzött és kifogásolt projektekre szánt támogatások megvonása helyett a rostán fennakadt pályázatoknál javasolt megvonás átlagát, 10,64 százalékot vonnának el. Mivel durván 1500 milliárd forintnyi projektről van szó, így lehet az átalánybírság valamivel több mint 150 milliárd forint – írja a portál. Brüsszel azt kifogásolta, hogy a Miniszterelnökség helyett egy külső konzorcium ellenőrizte a közbeszerzéseket, úgy, hogy szabálytalan projektek is átcsúszhattak.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Szóval Brüsszel már megint nem látja az erdőtől a fát, vagy izé, fordítva. Hát sebaj, majd mi helyretesszük őket. Ami meg azt illeti, hogy mennyire van rendben, hogy az állam az adófizetői pénzekből a hirdetési piacot szétverve tartja fenn a kormány seggét nyaldosó médiát. A magyaroknak meg láthatóan az kell, hogy a fejükre szarjanak, és végignézzék, ahogy a nemzeti tőkésosztály, vagy mi a francnak hívják ezek magukat, kirúgja az utolsó széket is a seggük alól. Mészároslölö aki éppen valahova megint bevásárolta magát, párhuzamosan, a vejével tandemben egy 23 milliárdos állami vasútépítési tendert szakított a közösből. Ennek se tudott félreállni az útjából, a tehetség ugyanis már csak ilyen. De legalább nem valami kriptokommunista oligarcha nyerte meg, és ettől a nép boldog és könnyes szemmel hálálkodik, amiért ő magyar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.