Számos tényezőtől függ, hogy ki mennyit költ élelmiszerre naponta, sok mindentől függ. A KSH adatai szerint 2017-ben a magyar lakosság egy főre jutó havi összes folyó kiadása átlagosan 83 ezer forint volt, és ennek 27 százalékát költötte élelmiszerekre és alkoholmentes italokra. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 22 500 forintot - az előző évinél 2100 forinttal többet - fordítottak a havi betevőre a magyarok. Ha egy 30 napos hónapot veszünk alapul, akkor ez azt jelenti, hogy naponta átlagosan 750 forintot költenek a magyarok élelmiszerekre és alkoholmentes italokra. Ez első ránézésre nem túl sok, és így is érdemes hangsúlyozni, hogy ez a statisztikai átlag. Vagyis komolyabb szórást feltételezve tömegek lehetnek az országban, akiknek ennél jóval kevesebb pénzből kell kigazdálkodniuk a reggelit, ebédet és vacsorát.

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
"átlagosan 22 500 forintot - az előző évinél 2100 forinttal többet" igen ez már reálisabb inflációs ráta a bevallottnál! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.