Tombol a kánikula Budapesten, és az egész országban.

A hőség miatt már a pályaudvarokon is vizet osztanak: több megyében másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, vasárnap pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) életbe léptette a „vörös kódot”. A Duna-menti megyékben, így a fővárosban is egyenesen a hőségriadó II. fokozatát rendelték el, vagyis ezekben nemhogy 25, de még 27 fok alá se fog esni a napi közép hőmérséklet.

Brutális hőség! Így lehet megküzdeni az elviselhetetlen meleggel – Fotók

A szökőkút közelében felfrissülést keresők a Széll Kálmán téren 2018. július 30-án. A rendkívüli és tartós hőség miatt országosan életbe lépett a hőségriadó, a vörös kód. A napi középhőmérséklet helyenként a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja, a legmagasabb hőmérséklet 35 Celsius-fok is lehet. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Miskolcon a  meleg változatlan

A hőség miatt korábban nyitnak és később zárnak a miskolci strandok, a szökőkutak és ivókutak is a szokásosnál hamarabb működnek a városban – közölte a polgármesteri hivatal hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a selyemréti strandfürdő minden nap hajnalban fél ötkor nyit és este kilenc óráig fogadja a fürdőzőket. A tapolcai Barlangfürdő és a strandfürdő délelőtt 9 órától este kilenc óráig várja vendégeit.

Brutális hőség! Így lehet megküzdeni az elviselhetetlen meleggel – Fotók

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A szökőkutak többsége már reggel 8-kor nyit és este 9-kor zár, és azok az ívókutak, amelyek nem nyithatók-zárhatók, hétfőtől reggel 8-tól este 9-ig, vagy folyamatosan üzemelnek.

Miskolc ivókútjai a Szent István téren, a Széchenyi utcán, az Avasalja utcán, a Szinva teraszon, a Pattantyús utcai játszótéren, a Népkertben; a miskolctapolcai Pazár István sétányon, a városrész parkjában és a Hejő-ligetben találhatók. Egész nap működik az ivókút a Diósgyőri várnál, a kisvasút lillafüredi végállomásán, a városrész buszvégállomásán és a központi parkolóban, valamint a Csanyik-völgyben és az Árpád és Kurucz utcai játszótéren.

Budapesten tovább tartanak nyitva a fürdők

Az Országos Meteorológiai Intézet már vasárnap kiadta a riasztást. A figyelmeztetés szerint hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok közötti időre számíthatunk, késő estére 22 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

Brutális hőség! Így lehet megküzdeni az elviselhetetlen meleggel – Fotók

Vízosztás a hőség miatt a Déli pályaudvaron 2018. július 30-án. A rendkívüli és tartós hőség miatt országosan életbe lépett a hőségriadó, a vörös kód. A napi középhőmérséklet helyenként a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja, a legmagasabb hőmérséklet 35 Celsius-fok is lehet. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Tarlós István főpolgármester utasítására a főváros cégei mindent megtesznek azért, hogy enyhítsenek a lakosság hőségérzetén, locsolják az utakat, vizet osztanak, tovább tartanak nyitva a strandok – közölte Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.

(MTI, Blikk)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Néhány szökőkutas felfrissülés után még aktuálisabb lesz, főképp a lányoknál, a tv-kben állandóan vetített gombareklám. A gyógyszergyárak előre köszönik a hüvely- és lábgombaszerek forgalmának megugrását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.